Connect with us
Advertisement

Actualitate

Pokemon Go, jocul care a isterizat planeta, are mai multe descărcări decât Whatsapp sau Instagram. Cum îl poți instala în telefon

Publicat

pokemon go După Candy Crash Saga, Temple Run 2 sau Angry Birds, un nou joc a isterizat planeta. Pokemon Go nu a apărut oficial în România pe Android și IOS, dar asta nu înseamnă că românii nu au găsit metode să îl descarce. Jocul are milioane de utilizatori și, pe cât este de distractiv, pe atât este de periculos. În SUA, patru bărbați au folosit aplicația cu realitate augmentată pentru a găsi jucători în anumite locuri, pe care i-au jefuit ulterior. Numărul victimelor se ridică la opt sau nouă.

Jocul a fost lansat în 6 iulie, iar în Statele Unite, la două zile după lansare, era deja instalat pe mai mult de 5% din dispozitivele cu sistemul de operare Android, potrivit firmei de analiză SimilarWeb.

Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi de Pokemon GO este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul Pokemon GO este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

De fapt, în SUA, Australia si Noua Zeelanda, Pokemon Go este mai instalat decat aplicatii precum Tinder, Whatsapp sau Instagram, potrivit Indian Express.
Între timp, acţiunile Nintendo au crescut luni cu 25%, la cel mai ridicat nivel atins din noiembrie. De la închiderea tranzacţiilor de joi, titlurile Nintendo au urcat cu 36%.

Pokemon GO a fost lansat deocamdată în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, urmând şi alte ţări, inclusiv Japonia, una dintre cele mai mari pieţe pentru jocuri din lume.

Pokemon ar putea să nu contribuie imediat la rezultatele financiare ale Nintendo, având în vedere că este un joc gratuit, creat de Pokemon Company împreună cu Niantic, companie desprinsă din Google anul trecut.
Nintendo deţine o treime din Pokemon Company, iar ambele au participaţii la Niantic, a căror mărime nu a fost dezvăluită.

În România nu a apărut pe Appstore sau Goolgle play dar pe android a fost descărcat de AICI. Se mai poate descărca de AICI , dar înainte de a începe descărcarea trebuie intrat în setările telefonului,  în securitate și activate sursele necunoscute.

Cum se joacă:
pokemongobattle-800x671 În momentul în care intri prima dată în joc, ești pus să îți faci un cont sau să afiliezi contul de Pokemon Go cu cel de Google. Acolo se va salva tot progresul tău, astfel încât, dacă vei vrea să te joci și pe alt dispozitiv, vei putea face asta, fără să pierzi tot progresul. După asta, îți vei putea personaliza avatarul. Nu ai foarte multe opțiuni la dispoziție, dar vei putea schimba culoarea pielii, a părului și a ochilor și vei putea alege din câteva ținute, pentru a te deosebi de alți jucători.

După partea de personalizare, poți începe să joci. Vei primi un scurt instructaj de la profesorul Willow, după care te vei trezi în joc, cu personajul situat în mijlocul unei hărți. Acea hartă nu este una fictivă, ci chiar harta cu zona în care te afli în acel moment. Pokemon Go se folosește de API-ul Google și de GPS pentru a te transpune în joc. Inițial, vei avea de ales între Charmander, Squirtle și Bulbasaur, dar dacă vrei să începi jocul cu Pikachu, poți face asta mulțumită unui truc.
Pentru a începe Pokemon Go cu Pikachu, trebuie doar să te îndepărtezi de ceilalți trei pokemoni – adică să mergi (fizic) în orice direcție – și să aștepți ca Charmander, Squirtle și Bulbasaur să ajungă lângă tine iar. Trebuie să faci asta de patru ori, iar după aceasta vor fi acompaniați de Pikachu, pe care îl poți prinde.

Cum prinzi pokemoni în Pokemon Go?

pokemon_go_photo.0.0 Destul de simplu: odată ce un monstru a apărut pe hartă, lângă tine, apeși cu degetul pe el, după care va apărea un modul special de capturare. Datorită modulului de realitate augmentată, vei putea vedea creatura prin lentila camerei, suprapusă pe mediul înconjurător. Cu toate că acest mod este foarte distractiv, ai posibilitatea de a închide acest mod (apăsând pe un glisor din partea de dreapta sus), în cazul în care vrei mai mult acuratețe (pokemonul nu se va mișca pe ecran, ci va rămâne fix, pe grafica jocului). Vei observa o ”pokeminge” în partea de jos a ecranului și pentru a captura monstrul, va trebui doar să o glisezi înspre el, aruncând-o. Pentru a-ți asigura reușita, cel mai bine e să ții apăsat pe minge până când cercul din jurul pokemonului devine mai mic. Culoarea cercului variază în funcție de puterea fiecărui monstru (cei cu verde sunt foarte ușor de capturat, cei cu galben s-ar putea să-ți scape din bilă, iar cei cu roșu trebuie capturați fie în bile speciale, fie calmați cu ajutorul unor fructe).

Odată capturat, pokemonul va apărea în ”pokedex”, dar și într-un inventar în care vei putea să-i vezi abilitățile și statisticile legate de viață și putere. Tot acolo vei și putea să evoluezi pokemonii. Pentru a putea crește rangul unui pokemon, trebui să ai bomboane speciale pentru fiecare în parte. Acestea le obții capturând mai mulți pokemoni de același fel. De asemenea, poți obține bomboane transferându-i pokemoni doctorului Willow. De exemplu, dacă ai mai mulți Ratata, îl poți păstra pe cel mai puternic (cel cu Combat Strength mai mare) și pe restul îi poți transfera, ca să îl poți evolua pe cel rămas.

De fiecare dată când capturezi pokemoni sau îi evoluezi, primești experiență și crești în nivel. Pe măsură ce înaintezi, pokemonii pe care îi vei descoperi vor deveni mai variați și mai puternici și vei avea acces la diverse echipamente mai avansate. În plus, odată ajuns la nivelul cinci, te vei putea alătura unei echipe (Galbenă, Roșie sau Albastră) și vei putea începe să te lupți cu alți jucători, la sălile de antrenament (Gym). Aceste săli sunt controlate de inamici și va trebui să alegi pokemoni pe care să îi arunci în bătălie cu cei lăsați să vegheze asupra locului. Dacă reușești să bați toți pokemonii de la o sală de antrenament și să îi scazi reputația suficient, o vei controla tu și vei primi bani (monede) pentru ea.

Nu uita să treci pe la Pokestop-uri, ca să te alimentezi cu pokebile și poțiuni de regenarare, dar și cu ouă. Legat de ouă, ai la dispoziție incubatoare în care le poți plasa pentru a le cloci și pentru a obține pokemoni noi. Cum le clocești? Mergând. Sub fiecare ou scrie de câți kilometri ai nevoie pentru a le sparge, iar eu te sfătuiesc să te concentrezi pe cele cu 5 sau 10 kilometri, având în vedere că pokemonii din ouăle cu 2 kilometri sunt slabi și probabil se vor afla deja în inventarul tău.

YouTube video

Jocul poate deveni periculos

Pe lângă faptul că crează dependență, atenția în timp ce mergi pe stradă este îndreptată supra jocului ulilizatorii riscând să fie loviți de mașini.
Deja au apăraut câteva neplăceri ceate de jocul Pokemon Go.

De exemplu, Shayla Wiggins, în vârstă de 19 ani, din Wyoming, a descoperit un cadavru plutind pe râul Wind River sâmbătă dimineața, în timp ce încerca să prindă pokemoni lângă ”o sursă naturală de apă”. Wiggins a sunat la poliție, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului pentru a ridica corpul bărbatului decedat. Nu se știe, deocamdată, cauza morții, însă polițiștii au dat un comunicat de presă oficial în care au confirmat situația.

Mai mult, în O’Fallon, Missouri, patru bărbați au folosit aplicația cu realitate augmentată pentru a găsi jucători în anumite locuri, pe care i-au jefuit ulterior. Numărul victimelor se ridică la opt sau nouă. Suspecții au jefuit oameni anticipând unde vor merge jucătorii, examinând PokeStopurile populare. Acestea sunt opriri din joc transpuse în viața reală și includ parcări, biserici și o multitudine de locuri publice. De asemenea, vârstele celor patru sunt curprinse între 16 și 18 ani. Numele lor și bunurile furate nu au fost făcute publice.

Departamentul de Poliție din O’Fallon recomandă ca, dacă îți lași copiii să joace Pokemon Go, să te asiguri că ai în vedere locurile în care petrec timp, iar acest sfat nu vizează doar Statele Unite.

Există și povești mai puțin macabre. De exemplu, un bărbat s-a trezit cu o mulțime de oameni în fața casei, pentru că aparent jocul cu realitate augmentată a decis că locuința sa e una dintre sălile importante de antrenament. Asta înseamnă că oamenii sunt recompensați pentru a se deplasa fizic până acolo. Majoritatea sălilor de antrenament din joc sunt alese în funcție de informațiile oferite de hărți, ceea ce înseamnă că zone precum parcuri sau biserici sunt foarte predispuse să fie „învestite” cu această funcție. Aplicația pare, însă, să fi folosit o versiune veche a hărții. Aparent, casa lui bărbatului fusese biserică în urmă cu peste 40 de ani, iar jocul a luat-o ca atare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement