Connect with us
Publicitate

Actualitate

Poliţiştii BCCO Alba Iulia au făcut PERCHEZIŢII la sediile Carpatica Asig. Dosar DIICOT Sibiu, cu prejudiciu de 70 milioane lei

Publicat

perchezitii Polițiștii BCCO din Alba Iulia și procurorii DIICOT – BT Sibiu au efectuat, miercuri, 13 percheziții în județul Sibiu și în București și Ilfov, la sediile unei firme de asigurări și la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice. Este vorba despre descinderi la sediile Carpatica Asig, într-un dosar cu prejudiciu estimat la 70 milioane lei.

În total, 27 de persoane au fost aduse cu mandat la audieri, la DIICOT Sibiu. Printre ele se numără Oprea Carabulea, fiul lui Ilie Carabulea, dar şi reprezentanţi din consiliul de administraţie al firmei.

Potrivit DIICOT, sunt vizaţi 10 suspecţi, într-un dosar de abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

„La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat 13 percheziţii ce au vizat sediile din Sibiu și București ale unei firme de asigurări, precum și locuințele unor persoane din Sibiu, București și Ilfov.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti şi luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba şi Sibiu.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu urmează a fi aduse 27 de persoane, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații”, transmite IPJ Alba.

Potrivit DIICOT, seefectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu  anul 2015, la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii  M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România”.

Anchetatorii susţin că firma de asigurări avea mari probleme financiare şi un deficit de peste 100 de milioane de lei. Pentru a nu pierde autorizaţia de funcţionare, reprezentanţii societăţii ar fi denaturat situaţia financiară reală. În urma audierilor, suspecţii riscă să fie reţinuţi pentru 24 de ore.

La sfârşitul anului 2014, s-a efectuat inventarierea anuală a elementelor de natura activelor, datoriilor, capitalurilor proprii şi a tranzacţiilor privind activitatea de asigurare, constatându-se un deficit de rezervă de daună de 106.643.850,85 lei şi provizioane ce trebuiau constituite de 12.155.256 lei.

Deficitul de rezervă a fost comunicat conducerii societăţii, însă la solicitarea unor administratori, s-a decis reluarea procesului de inventariere. Din cauza faptului că înregistrarea rezultatului inventarierii efectuate conducea la majorarea necesarului de capital pe care acţionarul trebuie să-l aducă pentru ca societatea să atingă valorile prevăzute de lege a indicatorilor financiari, Oprea Carabulea (împuternicitul acţionarului semnificativ indirect Ilie Carabulea) împreună cu ceilalţi membri ai grupului, ce deţineau funcţii în Consiliul de Administraţie al societăţii Carpatica Asig, au tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România, scrie realitatea.net.

Profitând de funcţiile deţinute, au efectuat demersuri de natură să tergiverseze si să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) faţă de societatea de asigurări deţinută şi controlată indirect de Ilie Carabulea, astfel încât să nu reiasă deficienţe grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună. De asemenea, la nivelul departamentului IT, prin intermediul directorul IT Ana Popa, au fost efectuate demersuri pentru a denatura situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor ce reprezentau rezerva de daună, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate