Connect with us
Advertisement

Eveniment

Precizări importante pentru candidații la școlile postliceale ale MAI. Ce trebuie să facă până în data de 24 octombrie

Publicat

Precizări importante pentru candidații la școlile postliceale MAI: Candidații care și-au depus cererile de înscriere la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să își completeze dosarul de recrutare până la 24 octombrie 2024, au anunțat reprezentanții MAI. Potrivit unui comunicat transmis Alba24, 24 octombrie este data până la care se va desfășura activitatea de evaluare psihologică.

Potrivit calendarului de concurs, între 1 și 6 noiembrie 2024 este programată evaluarea performanțelor fizice, iar în 9 noiembrie susținerea probei de evaluare a cunoștințelor.

Candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs în ordinea descrescătoare a notelor finale trebuie să se prezinte între 13 noiembrie și 23 decembrie la examinarea medicală, urmând ca la 24 decembrie 2024 să fie afișate rezultatele finale pe site-ul unității de învățământ.

Persoanele care au dorit să se înscrie la concursul pentru ocuparea unui dintre locurile scoase la concurs în unitățile de învățământ menționate au avut posibilitatea ca între  23 septembrie și 6 octombrie 2024 să depună cereri de înscriere (on-line, inclusiv sâmbăta și duminica).

La cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române au fost scoase la concurs 1.640 de locuri – 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca.

Pentru acestea s-au înscris 5.403 candidați.

Citește și Angajări din sursă externă în Poliția Română: termen prelungit la înscrierile pentru posturile scoase la concurs. Calendar

Pentru cele 300 de locuri scoase la concurs la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești s-au înscris 1.100 de candidați.

Școala Militara de Subofițeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au scos la concurs câte 350 de locuri pentru care s-au înscris 1.628 de candidați (865 la prima unitate de învățământ, 763 la cea de a doua menționată).

Pentru cele 240 de locuri scoase la concurs la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu Oradea s-au înscris 600 de candidați.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 82/2024 pentru modificarea și completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul polițistului, peste 200 de candidați la concursul de admitere la programul de studii universitare de licență la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, care au fost declarați respinși și au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și potrivit opțiunilor formulate în acest scop, sunt repartizați, fără concurs de admitere, pe locuri la instituțiile de învățământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, în prima serie de școlarizare care urmează după concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Recomandăm candidaților să urmărească site-urile oficiale ale unităților de recrutare pentru a fi la curent cu eventuale anunțuri referitoare la concursurile ce vor fi susținute, au mai precizat reprezentanții MAI.

Precizări importante pentru candidații la școlile postliceale ale MAI: oportunități de angajare pentru tineri

Școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt instituții de învățământ care pregătesc personal pentru structurile și instituțiile ce țin de MAI, cum ar fi poliția, jandarmeria, pompierii sau alte domenii de securitate publică.

Aceste școli oferă programe de formare profesională pentru absolvenții de liceu care doresc să devină agenți sau subofițeri în cadrul acestor structuri.

Programele postliceale oferite de MAI durează, în general, doi ani. După absolvire, studenții devin agenți de poliție, subofițeri jandarmi sau pompieri, în funcție de specializarea aleasă.

Admiterea în aceste școli este competitivă, bazată pe un examen care include probe teoretice (limba română, educație civică, legislație) și probe fizice.

De asemenea, candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii medicale și psihologice.

În funcție de școala și specializarea aleasă, studenții urmează cursuri care includ teorie și practică în domeniul ordinii publice, dreptului, tehnicilor de intervenție, gestionarea situațiilor de urgență și alte domenii relevante pentru MAI.

După absolvire, studenții sunt de obicei angajați în instituțiile de stat care fac parte din Ministerul Afacerilor Interne.

Ei pot lucra în poliție, jandarmerie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Poliția de Frontieră și alte structuri similare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement