Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO-VIDEO | Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova au inspectat autostrada, la Sebeş, înainte de inaugurare

YouTube video

Publicat

Premierul Victor Ponta a fost prezent, vineri, la Sebeş, pentru a vedea stadiul de realizare al autostrăzii Orăştie – Sibiu şi în judeţul Alba. Venit dintr-o vizită oficială din Cluj, unde a participat la inaugurarea unui campus teologic, acesta ar urma să ajungă şi la Sibiu, alături de ministrul delegat Dan Şova, care verificat în teren tronsonul de autostradă până la Sălişte.

UPDATE: În jurul orei 15.15, ministrul delegat Dan Şova se afla la punctul de lucru al constructorului „Straco Grup” (responsabil pentru lotul 2), din zona Lancrăm. Şova a venit pe autostradă dinspre Cunţa şi, potrivit declaraţiilor sale, se poate circula foarte bine, iar, la 160 de kilometri pe oră, „nu s-a mişcat paharul pe bord”. A precizat, de asemenea, că inaugurarea autostrăzii nu va fi pe 16 decembrie.

Dan Şova a mai spus că se va putea circula integral, pe autostrada Orăştie – Sibiu, din octombrie 2014, termen până la care va fi finalizat şi tronsonul 3. Până la sfârşitul acestui an vor fi deschise doar loturile 1, 2 şi 4. Inaugurarea va fi în decembrie, încă nu s-a stabilit o dată, pentru că constructorii mai au de finalizat, „de tras nişte linii”, după cum precizează Dan Şova. „Oricum, până de Crăciun va fi deschisă circulaţia”, a spus Şova.

YouTube video

UPDATE1: După ora 16.00, în zonă a ajuns şi premierul Victor Ponta.

„Din 2004 până acuma, au făcut 40 de kilometri, foarte buni, nu zic că sunt răi, acolo, în jurul Clujului, foarte buni, nu zic că sunt răi, dar asta a fost tot. Noi anul trecut am reuşit să inaugurăm şi Constanţa şi Bucureşti-Ploieşti, inaugurăm anul acesta bucata aceasta (n.r. – loturile 1,2,4 din autostrada Orăştie – Sibiu), plus că ăână la sfârşitul anului mai sunt două sarcini esenţiale pentru domnul ministru Şova şi anume se anunţă câştigătorul pentru Sebeş –Turda, în 19 decembrie şi tot până atunci trebuie anunţată oferta finală pentru Comarnic-Braşov”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat că „la anul avem multe alte lucruri la care lucrăm, pentru că avem banii. Nu mai vorbim de poveşti, cum s-a vorbit în ultimii 20 de ani. Pentru lucrurile pe care nu le-am prezentat şi pentru care, sigur, e multă supărare, pur şi simplu nu avem bani. Cei care ne critică, dacă ne ajută şi ne spun şi de unde să luăm banii, ne apucăm şi de ele, dar m-am gândit că mai bine le spunem oamenilor adevărul, că atâtea autostrăzi Vâlcea – Sibiu au avut în ultimii 20 de de ani, că s-ori fi săturat şi ei de atâtea minciuni.”

YouTube video

Premierul a fost pe autostradă pe tronsonul Lancrăm – Cunţa şi a ajuns pe lotul 3, în judeţul Sibiu, unde au fost semnalate problemele legate de alunecările de teren. Ponta susţine că ar putea fi penalizat constructorul (Impreglo – n.r.), dacă se constată că este cazul. În ceea ce priveşte inaugurarea celorlalte trei loturi, Ponta a solicitat ca acestea să fie deschise circulaţiei înaintea sărbătorilor de Crăciun, astfel încât românii care vin acasă din străinătate să aibă acces mai uşor la destinaţiile din zonă.

 

Potrivit ultimelor informaţii ale autorităţilor judeţene şi locale, inaugurarea oficială a loturilor 1 şi 2 de autostradă în judeţul Alba va avea loc la mijlocul lunii decembrie, iar la eveniment ar urma să fie prezenţi premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova.

Odată cu iaugurarea segmentului de autostradă, se va rezolva şi problema traficului aglomerat din zona Sebeşului. Şoseaua ocolitoare a oraşului se întinde pe o porţiune de 8 kilometri, cu puncte de acces în zona Vinţişoara şi Hotel „Fan”, respectiv nodul rutier spre Lancrăm, pentru legătura cu DN1.

Termenul iniţial de terminare a lucrărilor a fost aprilie 2013, apoi fiind devansat pentru august, septembrie, noiembrie şi acum, decembrie. Prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor a venit din cauza unor „lucrări mai dificile”, legat de construcția podurilor sau rețeaua electrică.

Tronsonul Orăștie – Vințu de Jos (lotul 1) are 24 de kilometri, lucrările sunt executate de “Strabag” SRL, iar valoarea investiției este de 551.041.792,37 lei. Se continuă de la joncţiunea cu autostrada dată în funcţiune de la Deva la Orăştie, de 32,5 de kilometri.

Trosonul Vințu de Jos – Cut/Cunţa (lotul 2) este executat de “Straco Grup”, are o lungime de 19 km și costă 377.780.208 lei (aproximativ 87,8 milioane de euro). De la Cunţa, este construit sens giratoriu pentru ieşirea spre DN1, pentru că lotul 3, din judeţul Sibiu, ar urma să fie deschis circulaţiei abia de anul viitor, din cauza întârzierilor de lucrări generate de alunecări de teren apărute în două puncte în zona Apoldu de Sus. Ultimul tronson al autostrăzii, lotul 4 ar urma să fie inaugurat tot în decembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. GOGU SI PATRULEA

    vineri, 06.12.2013 at 17:22

    sa vina chineziii!!!!! ca astia se pare ca fac minuni.precum furnicile,,,noi o lungim cam mult sa putem fura..:(

    • adela

      luni, 09.12.2013 at 18:15

      daca vrei sa se prabuseasca totul in 2 ani, cheama chinezii? Lor le fac nemtii si alti straini drumurile si podurile fara paie de orez!

  2. bono

    vineri, 06.12.2013 at 22:44

    se fura … fura … fura toti! cu cat dureaza mai mult un proiect cu atat se fura mai mult! iar fraierii (noi) platesc!

  3. pensionar sarac

    sâmbătă, 07.12.2013 at 12:58

    Daca nu se FURA- 24 ani ,si nu era ministru de transport b………….u(si trupa lui, prieteni, si cunostinte in minister in fruntea lui), era deja de mult autostrada.Asta nu va studia niciodata DNA???ca tot ce se fra si s-a furat e SECRET DE STA?????DE CE????CA SUNTEM IN DEMOCRATIA FURTULUI???ASTA E DICTATRUA DE FAMILIE SI INTERES.

  4. Pingback: CNADNR: Circulaţia pe AUTOSTRADA Orăştie – Sibiu se deschide de JOI, 19 decembrie. Lotul 3, finalizat doar la sfârşitul anului viitor | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement