Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Prețurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 1,6% în iulie față de iunie. Vezi prognoza de inflație pentru finalul anului 2013

Publicat


Luna iulie a adus scăderi pentru prețurile mărfurilor alimentare și nealimentare, potrivit Institutului Național de Statistică. De asemenea, prognoza inflației pentru finalul anului 2013 a fost redusă de către Banca Națională a României și prezintă în continuare perspective de scădere. 

Indicele prețurilor de consum (IPC) în luna iulie 2013 față de iunie 2013 este 99,66%, iar față de iulie 2012 este 104,41%, transmite luni Institutul Național de Statistică. Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (august – iulie 2013) față de precedentele 12 luni (august 2011 – iulie 2012), determinată pe baza IPC este 5,1%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) este 4,5%, se mai arată în comunicatul Statisticii.

În luna iulie 2013, față de luna anterioară, prețurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 1,6%, în timp ce prețurile mărfurilor nealimentare și tarifele serviciilor au crescut cu 0,5% și  respectiv cu 0,3%.

Banca Naționala a României a redus prognoza de inflatie pentru finalul anului 2013 de la 3,2% la 3,1%, cu perspective de scădere și mai accentuată, a declarat, miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Ținta de inflație pentru finalul anului 2013 este de 2,5% +/- 1 punct procentual.

De asemenea, proiecția inflației pe anul 2014 a fost redusă de la 3,3% la 3,1%.

Aceasta este a doua revizuire în jos consecutivă a inflației, după ce în luna mai prognoza fusese coborâtă de la 3,5% la 3,2% pentru finele anului 2013.

„Am redus proiecția pentru inflația anuală la 3,1% pentru sfârșitul acestui an și finele anului viitor, cu 0,1 puncte procentuale, respectiv 0,2 puncte procentuale în jos față de prognoza anterioară, din luna mai. Nu suntem optimiști cu această prognoză, nu suntem nici pesimiști, ci am rămas prudenți. Având în vedere componența indicelui prețurilor de consum, traiectoria descendentă s-ar putea să fie chiar mai accentuată.

Probabil că la sfârșitul lui septembrie, să zicem chiar mai devreme, inflația va intra în interval, intervalul de variație în jurul țintei multianuale de 2,5% și se va menține în acest interval până la sfârșitul perioadei de proiecție, în trimestrul II 2015”, a declarat Isărescu.

Sursa: Hotnews


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Detaliile incredibile ale arestării fostului șef al DIPI: Ritualuri șamanice îmbunătățite cu drogul „molecula spiritului”

Publicat

Chestorul Gelu Oltean, fostul șef al DIPI (Direcția de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut ca UM0215, ‘Doi şi-un sfert’), a fost reținut, pentru trafic de droguri, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT Braşov, iar ulterior instanța a aprobat arestarea sa.  Judecătorul a aprobat arestarea preventivă pentru 30 de zile a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ceaiuri care scad glicemia și ţin diabetul sub control. Plante medicinale cu acțiune hipoglicemiantă

Publicat

cana ceai

Când suferi de diabet, de bază rămâne, fără îndoială, tratamentul recomandat de medic. Totuși, unele plante medicinale conțin principii active hipoglicemiante, care pot fi de ajutor și în această afecțiune, pe termen lung sau scurt. ATENȚIE! Pentru că ceaiurile din plante au efecte hipoglicemiante, este necesar ca, în timpul tratamentului, să ții legătura cu medicul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Romanele românești publicate în secolul XIX, disponibile integral într-un muzeu ONLINE. Proiect inedit al Revistei Transilvania

Publicat

Revista Transilvania, editată la Sibiu, a publicat online, în Muzeul Digital al Romanului Românesc, 150 de romane cu autori români apărute în secolul XIX. Cărțile, esențiale pentru cultura română, pot fi răsfoite gratuit, de acasă.  Revista Transilvania anunță că proiectul continuă în 2020 cu digitizarea romanelor românești din prima treime a secolului al XX-lea. ”Am […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Biciclist în vârstă de aproximativ 80 de ani, accidentat mortal de o mașină, pe raza comunei Lupșa

Publicat

politie noaptea

Un biciclist în vârstă de aproximativ 80 de ani a fost accidentat grav de o mașină, au tranmis rerpezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Accidentul s-a produs duminică seara, pe raza comunei Lupșa. Polițiștii spun că bărbatul a fost acroșat de un autoturism și este posibil ca acesta să fi suferit leziuni grave. UPDATE: Potrivit IPJ […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate