Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Prețurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 1,6% în iulie față de iunie. Vezi prognoza de inflație pentru finalul anului 2013

Publicat


Luna iulie a adus scăderi pentru prețurile mărfurilor alimentare și nealimentare, potrivit Institutului Național de Statistică. De asemenea, prognoza inflației pentru finalul anului 2013 a fost redusă de către Banca Națională a României și prezintă în continuare perspective de scădere. 

Indicele prețurilor de consum (IPC) în luna iulie 2013 față de iunie 2013 este 99,66%, iar față de iulie 2012 este 104,41%, transmite luni Institutul Național de Statistică. Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (august – iulie 2013) față de precedentele 12 luni (august 2011 – iulie 2012), determinată pe baza IPC este 5,1%, iar cea determinată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) este 4,5%, se mai arată în comunicatul Statisticii.

În luna iulie 2013, față de luna anterioară, prețurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 1,6%, în timp ce prețurile mărfurilor nealimentare și tarifele serviciilor au crescut cu 0,5% și  respectiv cu 0,3%.

Banca Naționala a României a redus prognoza de inflatie pentru finalul anului 2013 de la 3,2% la 3,1%, cu perspective de scădere și mai accentuată, a declarat, miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Ținta de inflație pentru finalul anului 2013 este de 2,5% +/- 1 punct procentual.

De asemenea, proiecția inflației pe anul 2014 a fost redusă de la 3,3% la 3,1%.

Aceasta este a doua revizuire în jos consecutivă a inflației, după ce în luna mai prognoza fusese coborâtă de la 3,5% la 3,2% pentru finele anului 2013.

„Am redus proiecția pentru inflația anuală la 3,1% pentru sfârșitul acestui an și finele anului viitor, cu 0,1 puncte procentuale, respectiv 0,2 puncte procentuale în jos față de prognoza anterioară, din luna mai. Nu suntem optimiști cu această prognoză, nu suntem nici pesimiști, ci am rămas prudenți. Având în vedere componența indicelui prețurilor de consum, traiectoria descendentă s-ar putea să fie chiar mai accentuată.

Probabil că la sfârșitul lui septembrie, să zicem chiar mai devreme, inflația va intra în interval, intervalul de variație în jurul țintei multianuale de 2,5% și se va menține în acest interval până la sfârșitul perioadei de proiecție, în trimestrul II 2015”, a declarat Isărescu.

Sursa: Hotnews


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în perioada 20-26 ianuarie. Prognoza meteo, în principalele localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește ușor spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vom scăpa de ceață. Temperaturile maxime vor atinge 8 – 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor  coborâ până la -11 … -12 grade Celsius. Doar în ultima zi a săptămânii sunt prognozate ploi și ninsori, însă, având în vedere temperaturile anunțate, este posibil […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Știucă de 1,3 metri, prinsă de un pescar din Alba, pe râul Mureș. A folosit un vobler creație proprie

Publicat

Un pescar din Alba a reușit o captură frumoasă pe râul Mureș, în zona Sâncrai: o știucă de peste 1,3 metri lungime.  Reușita îi aparține unui bărbat din Aiud, care a pescuit sâmbătă, 18 ianuarie, o știucă de 1,3 metri și 9,6 kilograme, pe râul Mureș, în zona Sâncrai. Pescarul spune că a folosit o […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

ACCIDENT la Aiud. Minoră LOVITĂ de un autoturism, după ce a traversat strada neregulamentar. Trafic restricționat

Publicat

Un accident rutier s-a produs duminică după-amiza, în jurul orei 16:40, în municipiul Aiud. O minoră a fost lovită de un autoturism, cel mai probabil după ce a încercat să traverseze strada neregulamentar. Potrivit IPJ Alba, traficul rutier este restricționat pe o bandă pe strada Transilvaniei din Aiud, din cauza unui accident rutier. O minoră […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Gala Premiilor Crapiste 2019, ediția I. PREMII pentru cei mai buni pescari de crap ai județului Alba

Publicat

Gala Premiilor Crapiste 2019, ediția I, unicul de acest gen din România, a fost organizată de către Ghiti Baits și Lucky Carp Club și a reunit cei mai buni pescari de crap ai județului Alba, patroni de bălți, precum și alți invitați din județele vecine. În cadrul evenimentului au fost premiate cu diplome, trofee și […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate