Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia a înregistrat 85 de cereri pentru 25 locuinţe sociale din blocul A2, pe strada Marcus Aurelius


Publicat

Astăzi este ultima zi în care cei interesați să obțină o locuință socială își mai pot depune cererile la sediul Direcției de Asistență Socială din Alba Iulia. Până luni au fost înregistrate 85 de cereri pentru cele 25 de locuri disponibile din blocul A2 de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia. Cei care vor îndeplini toate criteriile vor fi repartizați în locuințe cel mai probabil în această toamnă.

Primăria Alba Iulia așteaptă până la data de 31 martie cererile celor care doresc un apartament în ultimul bloc de locuințe sociale. Potrivit șefului Direcției de Asistență Socială, Delia Cristescu, până luni dimineaţa au fost depuse 85 cereri. A precizat că termenul de depunere a cererilor nu se va prelungi, indiferent de situație, însă pentru cei care s-au înregistrat până la această dată și nu au avut dosarul complet se va admite încă o săptămână pentru ca depunerea actelor necesare.

A adăugat că locuitorii care au vrut să primească un apartament în primele două blocuri şi care nu au reușit au fost sunați și informați cu privire înnoirea cererilor.

A2 este ultimul bloc de locuințe sociale de pe strada Marcus Aurelius care se va da în folosință cel mai probabil în toamna acestui an.

Cei interesați își pot depune cererile până astăzi la ora 17.00 la Direcția de Asistență Socială, pe strada Bucovinei nr. 3, între orele 8.00 – 16.00.

Acte justificative pe care solicitanţii de locuinţe sociale trebuie să le prezinte în vederea evaluării cererilor:

1. Acte de identitate pentru toţi membrii familiei solicitantului şi a familiei unde locuieşte în prezent dacă este cazul, în copie;

2. Certificate de naştere pentru copii, în copie;

3. Certificat de căsătorie, în copie;

4. Certificat de deces, sentință de divorț , definitivă i executorie, dacă este cazul, în copie;

5. Adeverinţă pentru minor/student, în care să se specifice că frecventează cursurile şcolare/universitare, dacă beneficiază de bursă, tipul şi cuantumul acesteia, în original;

6. Acte doveditoare privind veniturile nete realizate în ultimele 12 luni – se anexează după caz actul corespunzător categoriei de venit obţinut sau orice altă dovadă de venit, în original;

7. Adeverinţă de la Administraţia financiară cu veniturile realizate de membrii majori ai familiei, în original;

8. Certificat fiscal de la Direcţia de venituri a primăriei de domiciliu şi de reşedinţă şi adeverinţă de la Registrul Agricol a primăriei de domiciliu şi de reşedinţă, cu terenurile deţinute, în original;

9. Acte doveditoare privind mijloacele de transport, în copie;

10. Sentinţă de încredinţare copii, de stabilire a pensiei alimentare, actualizate, definitive şi executorii, în copie;

11. Contractul de închiriere/subînchiriere pentru domiciliul/reședința actual(ă) al solicitantului, valabil, înregistrat la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba, copie;

12. Contract de comodat încheiat în formă autentică sau sub semnătură cu dată certă;

13. Act de proprietate/folosință al părinţilor solicitanţilor, care locuiesc/nu locuiesc împreună cu aceştia, în copie;

14. Acte medicale (certificat de încadrare în grad, certificat de incapacitate a muncii, certificat de la medicul specialist pentru minorii care nu urmează o formă de învăţământ, certificat medico-legal psihiatric pentru persoanele cu deficienţe psihice);

15. Acte doveditoare pentru solicitanţii proveniţi din sistemul de protecţie a copilului, în care să se specifice perioada de instituţionalizare;

16. Acte de studii pentru solicitant, în copie;

17. Declaraţie notarială potrivit căreia solicitantul şi toţi membrii majori ai familiei nu deţin în proprietate o locuinţă, nu au înstrăinat o locuinţă după 1.01.1990, nu au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe şi nu deţin în calitate de chiriaş o altă locuinţă din fond locativ de stat (conform Legii 114/1996 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);

18. Adeverință de la Asociaţia de proprietari/locatari din care să rezulte suprafața utilă a imobilului numărul persoanelor care au figurat la calcularea cheltuielilor comune, pentru o perioadă cu cel puțin 3 luni înainte de actualizarea/depunerea cererii. În cazul în care nu există Asociaţie de proprietari/locatari, titularul cererii prezintă o declaraţie notarială cu suprafaţa utilă a locuinţei, numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă, pentru o perioadă cu cel pținu în 3 luni înainte de actualizarea/depunerea cererii;

19. Alte acte justificative, în funcție de situația descrisă în cerere/ancheta socială.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Sebeș, cercetat pentru furt. A sustras un telefon mobil în valoare de 4.400 de lei, de la un tânăr din Șugag

Publicat

Poliţiştii de investigații criminale din Sebeș au depistat un tânăr din Sebeș, ca persoană bănuită de furt. Acesta ar fi sustras un telefon mobil în valoare de 4.400 de lei, de la un tânăr din comuna Șugag. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 aprilie 2021, poliţiştii de investigații criminale din Sebeș au identificat un tânăr de 21 de ani, din municipiul Sebeș, ca persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni de furt.

Se pare că, în seara zilei de 14 februarie 2020, acesta ar fi sustras un telefon mobil, în valoare de 4.400 de lei, de la un tânăr de 23 de ani, din comuna Șugag, în timp ce se afla dintr-o stație de autobuz din Sebeș.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Câmpeni, REȚINUT de polițiști pentru violență în familie. Și-a agresat concubina pe o stradă din oraș

Publicat

Un bărbat din Câmpeni a fost reținut de către polițiștii din localitate.

Acesta și-a agresat concubina, lovind-o cu pumnii și picioarele, în timp ce se afla pe o stradă din oraș. 

Bărbatul va fi prezentat în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit IPJ Alba, la data 20 aprilie 2021, polițiștii din Câmpeni au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 46 de ani, din Câmpeni, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 16 aprilie, în timp ce se afla pe o stradă din oraș, și-ar fi lovit concubina, cu pumnii și picioarele.

În cursul zilei de miercuri, 21 aprilie, reținutul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: 40 de persoane din Pianu de Sus au fost vaccinate miercuri de echipa mobilă, în mai puțin de două ore

Publicat

40 de persoane din localitatea Pianu de Sus au fost vaccinate miercuri, în mai puțin de două ore, de către echipa mobilă a DSP Alba. 

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru SInea, miercuri, echipa mobilă a vaccinat, în mai puțin de două ore, 40 de persoane în Pianu de Sus. Echipa urmează să se deplaseze în Pianu de Jos pentru încă 50 de imunizări.

„Mulțumesc colegilor din echipa mobilă și primarului comunei pentru organizarea impecabilă. Tot astăzi o altă echipă mobilă se va deplasa în comuna Lupșa”, a mai transmis Alexandru Sinea.

Iată că se poate! Echipa mobila a vaccinat astăzi in nici 2 ore, 40 de persoane in Pianu de Sus și urmează sa se deplaseze in Pianu de Jos pentru încă 50 de imunizări.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Restricții de circulație până duminică pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș pentru lucrări de reparații. Zona vizată

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că până duminică, 25 aprilie, sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 la Sibiu, sensul către Sebeș.

”Circulația va fi restricționată pe prima bandă și pe cea de urgență pe Autostrada A1, între kilometrii 250+500 metri – 251+500 metri, în zona municipiului Sibiu, pe sensul către Deva (Sebeș – n.r.), pentru efectuarea lucrărilor de reparații și înlocuire a rosturilor de dilatație.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație”, potrivit IGPR.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate