Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru studenţii de la UAB: prevenirea consumului de droguri şi servicii de asistenţă. Care este cel mai consumat drog în rândul tinerilor

Publicat

anti drog Studenţi de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor fi implicaţi, timp de şapte luni în activităţi de prevenire a consumului de droguri. Este vorba despre un proiect pentru conştientizarea asupra riscurilor consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, dar şi informare despre servicii de asistenţă.

Acţiunea este coordonată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Proiectul „Studenţii au atitudine” presupune prevenirea consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), iar obiectivul general constă în conştientizarea asupra riscurilor consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive precum şi creşterea nivelului de informare privind posibilitatea de accesare a serviciilor de asistenţă şi prevenire existente la nivel local.

În cadrul proiectului, vor fi organizate, în perioada decembrie 2014 – iunie 2015, activităţi adresate unui număr de 400 de studenţi (licenţă zi) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Potrivit rezultatelor primului studiu în rândul studenţilor (SPS – Students Population Survey) din opt centre universitare din România, prevalenţa consumului de droguri de-a lungul vieţii este de 23,2%, aici fiind incluse toate tipurile de droguri ilegale, dar şi tranchilizante (administrate fără prescripţie medicală) şi substanţele noi cu proprietăţi psihoactive comercializate sub numele de „droguri legale sau plante etnobotanice”.

Conform datelor, dintre drogurile ilegale cel mai consumat este canabisul (20,9%), urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD şi amfetamine.

Heroina înregistrează valori sub 1%. Substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) au o prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii de 9,5%, iar consumul de tranchilizante fără prescripţie medicală înregistrează valoarea de 3,6%.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax