Actualitate
Proiectul „Ansamblul Marii Uniri” din Alba Iulia, finalizat în trei ani, cu finanţări de la Ministerul Culturii şi persoane fizice
Inițiatorii proiectului „Ansamblul Marii Uniri” în Alba Iulia doresc ca acesta să fie finalizat în trei ani. Conform unui plan prezentat vineri, de unul dintre membrii comitetului de iniţiativă al proiectului, fostul deputat Nicolae Popa, după aprobarea în CL, se trece la următoarele etape a acestuia.
În cadrul unei conferințe de presă, organizate vineri, la Instituția Prefectului, pe tema Ansamblului Marii Uniri ce va fi ridicat în Alba Iulia, fostul deputat Nicolae Popa a precizat că se dorește finalizarea acestuia în următorii trei ani şi că urmează fazele de finalizare a documentației necesare pentru studiul de fezabilitate şi autorizația de construcție.
Acesta a precizat că, în ceea ce privește finanțarea, s-a stabilit în comitetul de inițiativă că se va cadrul pentru ca fiecare român să poată participa financiar la construirea ansamblului.
„Am stabilit împreună cu colegii mei să facem o subscriere publică, prin care fiecare român să participe cu puţinul pe îl are, într-un cont special, legat de construirea Ansamblului Marii Uniri”, a spus Nicolae Popa.
De asemenea, se dorește ca, până anul viitor, proiectul să fie inclus în bugetul de stat al Ministerului Culturii.
La conferinţă a fost prezent și subprefectul Cornel Murg, care a precizat că acest proiect are sprijin din partea Prefecturii. De asemenea, a mai luat parte la conferință preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, Mircea Dogaru.
Reamintim că monumentul „Ansamblul Marii Uniri” va fi amplasat în zona Parcul Unirii – Catedrala Reîntregirii. Monumentul va fi creația sculptorului Mihai Buculei, câștigătorul concursului național organizat de Primăria Alba Iulia și Ministerul Culturii.
Pe lângă monumentul propriu-zis, proiectul conține și realizarea unei piațete a monumentului de for public – aproximativ 600 mp – care să susțină comemorarea și desfășurarea evenimentelor aniversare. Un alt aspect vizat de PUZ-ul de proiect este realizarea unei fluențe a circulației carosabile prin închiderea inelului perimetral parcului și bordarea circulară a amplasamentului. PUZ-ul a primit avizul consilierilor, în unanimitate.
Citeşte mai mult despre acest proiect, aici.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
alexandru
vineri, 26.10.2012 at 15:26
inca o zona de parc cade prada betoanelor.de nu il puneti in piateta custozza?sau in cetate, in santuri, oriunde?de ce distrugeti zone verzi pentru monumente inutile?nu avem piatete destule? nu avem unde comemora ?
Tibi
vineri, 26.10.2012 at 16:04
Domnule Nicolae Popa va plimbati prin parcul din Alba Iulia? Va dau eu raspunsul corect ca nu il stiti. Raspuns: nu pentru ca in Alba nu exista un parc. Sunt 3 alei unite intre ele pe care la parcurgi in 3 minute, dar dupa ca facem Ansamblul Marii Uniri plimbarea de seara o sa dureze doar 2 minute. Cautati pe google la inagini cuvantul „parc”.
sus scofa
sâmbătă, 27.10.2012 at 18:16
sa mergeti in padure la schit…………a fost unul dintre indemnurile tovarasului hava