Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Regimul fiscal al nomazilor digitali, pentru evitarea dublei impozitări. Legea intră la vot în Camera Deputaților

Publicat

Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, potrivit inițiatoarei actului normativ, deputata PNL Maria Gabriela Horga.

Inițiativa legislativă este de clarificare a regimului fiscal al nomazilor digitali pentru a evita dubla impozitare a acestora, potrivit sursei citate.

Propunerea urmează să fie votată de plenul Camerei Deputaților, for decizional.

”Nomadul digital este o persoană care călătorește și, în același timp, lucrează dintr-o țară străină prin intermediul internetului. În ultimii ani, numărul acestora a crescut la nivel mondial. Au crescut și beneficiile pe care le pot obține statele prietenoase cu nomazii digitali.

Prin prezența cât mai multor nomazi digitali în România, țara noastră va beneficia de mai multe resurse financiare aduse direct în economie.

Pandemia a accelerat fenomenul lucrului de la distanță și tot mai multe țări au adoptat sau urmează să adopte facilități fiscale pentru a-i atrage pe lucrătorii de la distanță”, spune Horga.

Aceasta a amintit că Portugalia a aprobat recent o viză specială pentru lucrătorii digitali și Croația a fost printre primele state care au introdus facilități fiscale pentru aceștia. De asemenea, Țări precum Germania, Spania, Grecia, Costa Rica, Mexic sau Indonezia au aprobat astfel de facilități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax