Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

REGULI pentru TRAFIC GREU la Alba Iulia: Cum se va emite autorizația de acces. Modificări de regulament propuse de primărie


Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au pus în consultare publică un proiect prin care propun completări pentru emiterea autorizației de acces al vehiculelor cum masa maximă autorizată de peste 7,5 tone în străzile modernizate din municipiu, respectiv a vehiculelor mai grele de 5 tone în zona zero.

Străzile nerestricționate și fără a fi necesară autorizație de acces, pentru vehiculele de transport mărfuri și utilaje, sunt, potrivit proiectului: strada Regiment V Vânători, Șoseaua de Centură, strada Alexandru Ioan Cuza, strada Tudor Vladimirescu (între str. A.I : Cuza și Republicii), strada Republicii, Calea Moților (între Republicii și Zlatnei) și strada Zlatnei.

De asemenea, NU vor fi restricții pentru transport mărfuri și utilaje pe:

– calea de acces din str. A.I. Cuza spre strada Turnătoriei;

– strada Turnătoriei, sectorul între str. Măceșului și str. Cabanei

– strada Cabanei (parțial)

– strada Gării

– calea de acces din str. A.I. Cuza spre str. Ampoița

– strada Fabricilor;

– strada Livezii – sectorul cuprins între str. T. Vladimirescu și str. C Negruzzi;

– strada Gh. Șincai;

– strada E. Racoviță;

– strada Mărășești – sectorul cuprins între Șoseaua de ocolire a municipiului Alba Iulia și str. București;

– strada București – sectorul cuprins între str. Mărășești și imobilul cu nr. 88;

– Bd. Ferdinand I – sectorul cuprins între str. Regimentul V. Vânători și Bd. Încoronării;

– Bd. Încoronării – sectorul cuprins între bd. Ferdinand și str. Iașilor

– strada Iașilor – sectorul cuprins între bd. Încoronării și Autogara Alba Iulia;

– strada Maramureșului;

– strada Viilor;

– strada Biruinței – sectorul cuprins între DN1 și str. Busuiocului.

„Zona 0” include Cetatea istorică Alba Carolina și cuprinde străzile: Mihai Viteazul – sectorul cuprins între Poarta I a Cetății și bulevardul 1 Decembrie 1918, Unirii – sectorul cuprins între strada Aurel Vlaicu și strada Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, Păcii, Gabriel Bethlen, Mitropolit Andrei Șaguna,  Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, Militari, Mitropolit Simion Ștefan, Aleea Sf. Capistrano, Aleea Sf. Eugeniu.

În „zona 0”, pentru transportul mărfurilor / materialelor de construcții este permis accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 20 tone inclusiv, numai în baza autorizației de acces. Doar în cazuri excepționale, când natura sau specificul mărfurilor / materialelor transportate nu permite transportul acestora cu vehicule având masa maximă autorizată mai mică de 20 tone, se permite accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 20 tone, în baza autorizației de acces.

Autorizația de acces se poate elibera pe perioade de:

a) o zi (24 de ore);

b) o lună (valabilitate 30 de zile)

c) mai multe luni consecutive, dar nu mai mult de 12 luni

Autorizația de acces se eliberează de Primăria Municipiului Alba Iulia prin serviciile de specialitate.

Cererea de eliberare a autorizației de acces se poate depune la registratura Primăriei sau online, pe pagina de internet a primăriei/ secțiunea Servicii Online.

În cuprinsul cererii de eliberare a autorizației de acces, solicitantul trebuie să menționeze perioada pentru care solicită autorizația, locul de plecare/acces și locul de destinație/ieșire din municipiu, precum și scopul deplasării.

La rubrica scopul emiterii se va menționa: aprovizionare, construcții, riveran, contract prestări servicii sau altele.

Pentru transporturi și scopuri de aprovizionare, construcții sau altele, autorizația este condiționată de plata taxei de acces și se emite în baza următoarelor documente: cerere tip pentru eliberarea autorizației de acces – formular Anexa 2.1 sau 2.2 (online); certificat de înmatriculare și/sau carte de identitate sau certificat de înregistrare al vehiculului / utilajului (copie); dovada achitării taxei pentru autorizația de acces.

Autorizația de acces pentru scopul riveran se eliberează fără taxă pe baza documentelor: cerere tip formular anexa 2.1 sau 2.2 după caz ; certificat de înmatriculare și/sau carte de identitate sau certificat de înregistrare al vehiculului / utilajului (copie); documente care atestă adresa domiciliului, sediului și/sau punctelor de lucru legal autorizate (carte identitate pentru PF, certificate înregistrare PJ sau alte documente – copie)

Autorizația de acces pentru scopul contract prestări servicii publice se eliberează pe baza documentelor: cerere tip formular anexa 2.1 sau 2.2 după caz ; certificat de înmatriculare și/sau carte de identitate sau certificat de înregistrare al vehiculului / utilajului (copie);contractul de investiții publice/prestări servicii publice cu instituția/autoritatea publică ; ordinul de începere a lucrărilor/comanda de execuție a contractului, după caz, copie.

Dacă aplicația electronică nu este funcțională, solicitarea poate fi trimisă pe email la adresa accesauto@apulum.ro

Cuantumul taxelor de acces este decis prin HCL.

Taxa se poate achita prin plata cu card bancar, dacă se depune cererea online ; ordin de plată, site-ul www.ghiseul.ro, casieria Primăriei (numerar sau card).

În autorizația de acces vor fi înscrise în mod obligatoriu următoarele: numerele de înmatriculare / înregistrare ale vehiculelor / utilajelor; data și ora începerii valabilității, durata valabilității; zonele de acces și zonele restricționate; prevederile legale care reglementează autorizarea;viteza maximă admisă în zonele cu restricții de tonaj.

Autorizația de acces se emite:

  • imediat după transmiterea cererii prin platforma electronică, în cazul efectuării plății cu cardul bancar, pentru solicitările îăn scopurile aprovizionare/cosntrucții/altele
  • în cel mult 30 de zile din momentul înregistrării cererii în cazul efectuării plății prin ordin de plată/ghiseul.ro/casierie, pentru scopurile aprovizionare/construcții/altele ; în cazul solicitărilor în scopul riveran sau contract prestări servicii și pentru toate solicitările depuse la registratura primăriei, dacă documentația este completă. Dacă nu, se prelungește cu 10 zile.

Autorizația de acces este netransmisibilă.

În cazul în care vehiculul pentru care s-a eliberat autorizația de acces a fost avariat, scos din circulație, radiat, înstrăinat etc, deținătorul/utilizatoru poate cere altă autorizație pentru alt vehicul cu condiția să se încadreze în aceleași limite de tonaj ; trebuie prezentate documente prin care să justifice cererea pentru noua autorizație; eliberarea celei noi se face fără plata de taxe/tarife suplimentare, iar autorizația inițială va fi anulată; excepție sunt autorizațiile de acces cu valabilitate zilnică, ce nu pot fi modificate/anulate ulterior începerii valabilității

Nu sunt supuse autorizării potrivit prezentului regulament, nefiind necesară autorizație de acces, autovehiculele, vehiculele și utilajele ce aparțin: Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale SRI, SPP, SIE, DNA, Ministerului Justiției, Direcției Generale a Penitenciarelor, Ministerului Public, SMURD, Pompierilor, Serviciului de Ambulanță, Polițiri Locale Alba Iulia sau altor instituții ale statului, aflate în misiuni specifice.

Nu sunt supuse autorizării potrivit prezentului regulament autovehiculele, vehiculele și utilajele ce aparțin agenților economici care prestează servicii publice de iluminat, apă-canal, salubrizare-deratizare, electricitate, gaze naturale, telecomunicații, zone verzi, pentru deplasări în zonele restricționate în scopul executării lucrărilor de intervenții de urgență sau avarii sau a lucrărilor prevăzute în contractele încheiate cu Municipiul/Consiliul Local.

Pentru autovehiculele, vehiculele și utilajele ce aparțin sau sunt utilizate de agenții economici cu contracte de investiții publice încheiate cu Municipiul/Consiliul Local se pot elibera autorizații de acces la cerere, fără taxă, pentru desfășurarea activităților prevăzute în contract.

Pentru autovehiculele, vehiculele și utilajele aparținând terților, utilizate de agenții economici pentru lucrările prevăzute în contract, se poate emite autorizații pe 24 de ore sau o lună, la solicitarea executantului contractului, pentru cel mult 5 vehicule/obiectiv de investiții.

Autorizațiile de acces fără taxă pentru contracte de investiții publice se emit doar pe traseul cel mai scurt între locație și traseul nerestricționat și/sau punctul de aprovizionare.

La fel și pentru riverani.

În baza autorizației eliberate este permis accesul vehiculelor cu sau fără încărcătură.

Amenda pentru circulație fără autorizația de acces este între 2000 și 2500 de lei.

Nerespectarea condițiilor din autorizația de acces, staționarea/parcarea/circulația pe trotuare/în parcuri/spații verzi/alei cartiere rezidențiale sau alte locuri în afara celor pentru circulație rutieră se sancționează cu amendă între 1500 lei – 2000 lei și retragerea autorizației.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cetatean

    luni, 08.02.2021 at 18:52

    Cetatentii care locuiesc pe strazile cu trafic greu sa fie scutiti de impozite pentru ca nu sunt obligati sa suporte zgomotul si poluarea facuta de aceste masini atit timp cit Alba Iulia nu e in stare sa faca o centura ocolitoare pe latura de nord o orasului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: zile libere plătite pentru profesorii care asamblează dispozitivele de testare COVID trimise la școli

Publicat

Inspectoratele au trimis școlilor un video cu instrucțiuni de asamblare a testelor în pungi individuale. Ministrul Cîmpeanu anunță zile de concediu la schimb, pentru profesorii care participă la operațiunile de asamblare în zilele lor libere.

Inspectoratele au trimis școlilor și prospectul testelor, cu certificatul de conformitate și instrucțiunile de folosire. DOCUMENTUL AICI: Instructiuni testare saliva

Prospectul specifică următorul lucru: “Această trusă este destinată utilizării de către personalul calificat și instruit al laboratorului clinic, instruit cu specialitate și în tehnicile procedurilor de diagnostic in vitro” scrie edupedu.ro

Ministrul Educației a anunțat, într-o intervenție la Realitatea TV, că faptul că testele au venit neasamblate „este o problemă”, care „în mare parte s-a rezolvat” și care, în opinia sa „este mult mai mică decât avantajul posibilității de testare în școli”. Oficialul a anunțat zile libere pentru profesorii care fac acest efort de asamblare a kiturilor de testare pentru elevi.

„Școlile au primit aceste teste ambalate într-adevăr la cutii de 25 de 50 de teste, în funcție de lot – pentru că am avut două loturi, de 1,5 milioane, respectiv 5 milioane de teste – fiecare cutie este însoțită de un certificat de conformitate, pentru că a fost o cerință legală, asumată de instituțiile guvernamentale, deci posedă aceste teste certificat de conformitate și, de asemenea, instrucțiuni de folosire.

Au fost repartizate către școli, creând o problemă suplimentară la nivelul școlilor – deci problema a fost creată pentru personalul din școli, nu pentru altcineva – aceea a coordonării distribuției testelor începând cu data de 2 decembrie, când elevii vor reveni la cursuri.” a spus Cîmpeanu

Profesorii care asamblează dispozitivele de testare recompensați cu zile libere plătite

”În multe județe aceste eforturi s-au făcut deja și s-au făcut de către profesori – apreciez cest efort și ca să fiu foarte practic Ministerul Educației a decis deja să compenseze efortul făcut în zilele libere, generate de sărbătorile naționale, prin zile de concediu pentru acei directori și profesori care, repet, au cuplat deja aceste componente, un lucru dificil, cu mănuși sterile în pungi stările de unică folosință. Sunt pregătite în multe județe pentru a fi distribuite către elevi.

Această problemă, pe care o recunosc, pe care nu am cunoscut-o până acum, dar înțeleg din informarea pe care DSU mi-a făcut-o că aceasta este modalitatea de livrare a acestor teste în toate statele europene, încă de când a început această criză sanitară, deci toate celelalte state europene nu au avut o problemă cu această modalitate de recepție.

Odată ce am primit această informare înțeleg totuși că este o problemă, dar problema este mult mai mică în raport cu avantajul existenței acestor teste în școli”, a declarat ministrul Educației.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

sursa: edupedu.ro,

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

28 noiembrie: 1.377 cazuri COVID și 106 decese raportate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

Au fost înregistrate 1.377 cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise duminică, 28 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. 

Au fost confirmate 106 decese, din care 19 anterioare (față de 180 în 24 de ore, cu o zi în urmă).

Comparativ, cu o zi în urmă erau raportate 1.727 cazuri în 24 de ore.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 28 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.377 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 106 decese dintre care 19 anterioare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

TOP Forbes – cei mai bogați români în 2021. România are în prezent 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut

Publicat

sursa foto: Forbes.ro

2021 a fost un an profitabil pentru bogații români, care au reușit să își crească averile în ciuda pandemiei Covid-19. Dacă în 2020, Forbes România aduna pe lisă 32 de persoane cu o avere netă de peste 500 de milioane de lei, anul acesta înregistrăm șapte prezențe noi sau mai puțin noi.

România are mai mulți miliardari în 2021 decât în 2020

România numără 18 miliardari în lei, în 2021, cu 7 mai mulți decât anul trecut, iar averea netă cumulată de aceștia este de 66 de miliarde de lei, în creștere cu peste 30 de miliarde de lei față de anul precedent, scrie Forbes România.

În total, 39 de români au o avere de peste 500 de milioane de lei, care însumează venituri cumulate de peste 80 de miliarde de lei, cu 32 de miliarde mai mult decât în anul anterior. Topul Forbes al celor mai bogați oameni din România adună un număr de 18 miliardari în lei, cu 7 mai mulți decât în anul precedent.

Averea netă cumulată a celor mai bogați români este de 66 miliarde lei

Dintre aceștia, 16, adică 88%, sunt mai bogați. Averea netă cumulată a miliardarilor în lei este de 66 de miliarde de lei, în creștere cu peste 30 de miliarde de lei față de anul precedent.

Printre intrările notabile de anul acesta se remarcă Dorel Goia, omul de afaceri care controlează Grupul Teraplast, care are o avere estimată la 1,1 mld. lei.

Cel mai bogat român este în continuare – pentru al treilea an consecutiv – cofondatorul UiPath, Daniel Dines, a cărui avere este estimată în prezent peste 22 de miliarde de lei, cu 14,5 mld. lei mai mult decât anul trecut. Creșterea fulminantă a lui Dines se datorează listării companiei de RPA pe Bursa din New York.

Top 10 Forbes al celor mai bogați români în 2021

1. Daniel Dines, UiPath –  22,2 miliarde de lei. Automatizarea pare că a evoluat spre adolescență și maturitate, iar tehnologia RPA a companiei UiPath este pe cale să devină substantiv comun.

2. Dragoș și Adrian Pavăl, Dedeman – 8,9 miliarde de lei. Compania Dedeman, deținută de frații Pavăl, a înregistrat în 2020 o majorare a cifrei de afaceri de 10,5% și a raportat un profit record de 1,4 miliarde de lei.

3.  Ion Țiriac (auto, imobiliare, financiar) – 7,2 miliarde de lei. Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, continuă investițiile în sport, dar nu neglijează mediul de business și industriile în care și-a pus amprenta.

4. Ion Stoica și Matei Zaharia, Databricks – 4,5 miliarde de lei

Reprezentanți ai mediului academic, Ion Stoica și Matei Zaharia nu se gândeau că ar putea duce o companie la o evaluare de zeci de miliarde de dolari și, mai D presus de atât, să ajungă ei înșiși miliardari.

5. Anastasia Soare, Anastasia Beverly Hills – 2,5 miliarde de lei .La mai bine de un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 pe tot globul, brandurile de înfrumusețare pare că își revin din șocul suferit.

La fel și rețeaua companiei Anastasia Beverly Hills, care înregistrează o scădere mai mică decât anul trecut.

6. Ștefan Vuza, Chimcomplex – 2,4 miliarde de lei .Deși ultimul an a venit cu provocări, fondatorul uneia dintre cele mai importante conglomerate de business a rămas pe poziții.

7. Zoltan Teszari, Digi Communications – 2,1 miliarde de lei. Afacerea lansată în urmă cu 27 de ani de antreprenorul Zoltan Teszari, RCS &RDS, își continuă cursa de dezvoltare în ciuda efectelor crizei sanitare asupra mediului de business.

8. Familia Talpeș, Bitdefender – 2 miliarde de lei. Ultimul an a fost unul de creștere pentru industria IT, Bitdefender reușind să marcheze performanțe impresionante. Între timp, fondatorii companiei încearcă să se adapteze noului normal.

9. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, One United Properties – 1,9 miliarde de lei. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu au transformat One United Properties într-unul dintre cei mai mai mari dezvoltatori imobiliari prezenți pe piața locală. Acum, vor să atace și piețele externe.

10. Iulian Stanciu, eMAG – 1,8 miliarde de lei. Cu două decenii în urmă, Iulian Stanciu a prevăzut încotro se îndreaptă industria IT, punând bazele primei afaceri pe vremea când era student în anul IV.

Topul și articolele complete vor fi disponibile în curând pe Forbes.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Samuel Ghimpu, învingător în Openul Internaţional al României la şah desfășurat la Alba Iulia

Publicat

Ediţia a 5-a a Openului Internaţional al României, turneu organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Federaţia Română de Şah şi găzduit de Hotel Transilvania din Alba Iulia, a fost una dominată de la un capăt la celălalt de juniorii din loturile naţionale ale României prezenţi la turneu, care au reuşit să îi scoată din lupta pentru podium pe principalii favoriţi ai turneului, marii maeştri internaţionali Marius Manolache şi Vladislav Nevednichy, dar şi pe alţi maeştri internaţionali experimentaţi cotaţi cu şanse la podium.

Aflat la prima sa prezenţă la openul albaiulian, maestrul FIDE Samuel Ghimpu (18 ani, ACS Smart Galaţi), campion naţional de juniori la categoria sa de vârstă, s-a impus autoritar cu 6,5 puncte din 9 partide.

Juniorul gălăţean, care a avut un start excelent cu 5 puncte din 6 jocuri, şi-a permis să încheie la egalitate ultimele 3 partide împotriva principalilor urmăritori şi să îşi conserve poziţia de lider până la finalul competiţiei.

Următoarele locuri în clasament au fost ocupate de maestrul FIDE George Stoleriu (19 ani, Politehnica Iaşi), candidatul de maestru Pavel Nastore (14 ani, ACS Phoenix Buzău), care datorită punctelor rating câştigate la Alba Iulia va obţine titlul de maestru FIDE, şi maestrul internaţional Alexandru Manea (CSM Baia Mare) toţi cu 6 puncte, maestrul FIDE Pasti Aron (15 ani, Ungaria), marele maestru internaţional Vladislav Nevednichy (Politehnica Iaşi) şi Mihai Pădurariu (17 ani, CSU Târgovişte) cu 5,5 puncte.

Marea revelaţie a turneului a fost juniorul în vârstă de doar 9 ani, Andrei Negrean (Clubul Central de Şah Bucureşti), care a obţinut 4 puncte. Andrei a fost foarte aproape să obţină şi prima sa victorie împotriva unui mare maestru internaţional, favoritul nr.1 al turneului Marius Manolache reuşind să obţină în extremis remiza la capătul unei partide cu peste 100 de mutări! Cele 74 de puncte rating acumulate la Alba Iulia de juniorul al cărui tată este din Cugir, îl ajută pe acesta să revină pe prima poziţie în clasamentul mondial al juniorilor de vârsta sa cu un rating virtual de 1921.

Alături de Andrei Negrean, un alt junior în vârstă de doar 10 ani, Henry-Edward Tudor, s-a remarcat în mod deosebit la Alba Iulia printr-un joc foarte matur şi creativ pentru vârsta sa, care l-a ajutat să obţină 3,5 puncte şi 44 puncte rating.

Cu siguranţă cei doi copii foarte talentaţi vor avea un cuvând important de spus în şahul juvenil românesc şi internaţional în anii următori.

De altfel turneul a fost unul în care juniorii din loturile naţionale ale României au avut evoluţii apreciate, Andrei Filip, Hunor-Zoltan Antal, Lia-Alexandra Maria, Alexandru-Mircea Butolo şi Robert-Gabriel Sava câştigând nu doar experienţă, dar şi puncte rating.

La finalul turneului, pe lângă premiile din clasamentul general, s-a acordat următoarele premii speciale:

Juniori sub 20 de ani: 1.Pasztor Balazs (Ungaria) 2.Alexandru-Mircea Butolo (CSU Bucureşti) 3.Ilie Arion (CSO Cugir)

Juniori sub 16 ani: 1.Hunor-Zoltan Antal (Colegiul Naţional Aprily Lajos Braşov) 2.Lia Maria (Dinamo Bucureşti) 3.David Botea (Dinamo Bucureşti)

U12: 1.Andrei Negrean (Clubul Central de Şah Bucureşti) 2.Henry Tudor (ACS Fianchetto Constanţa) 3.Robert Sava (Clubul de Şah Hannibal Bucureşti)

Competiţia de dezlegări (rezolvări de probleme) a fost câştigată de George Stoleriu (Politehnica Iaşi) cu 30 puncte, punctajul maxim fiind obţinut şi de al doilea clasat Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia), departajarea făcându-se la timpul de rezolvare a problemelor. Podiumul a fost completat de Ovidiu Crăciun (CSO Cugir) cu 26,5 puncte.

Turneul a fost arbitrat cu profesionalism de arbitrii internaţionali Dinu-Ioan Nicula (Bucureşti) şi Ciprian-Sorin Muntean (Satu Mare), partidele openului fiind transmise live pe mai multe site-uri internaţionale de şah.

Din partea gazdelor turneului, premiile au fost înmânate de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi, care le-au transmis participanţilor invitaţia de a participa şi la următoarele turnee organizate la Alba Iulia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate