Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

REGULI pentru TRAFIC GREU la Alba Iulia: Cum se va emite autorizația de acces. Modificări de regulament propuse de primărie


Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au pus în consultare publică un proiect prin care propun completări pentru emiterea autorizației de acces al vehiculelor cum masa maximă autorizată de peste 7,5 tone în străzile modernizate din municipiu, respectiv a vehiculelor mai grele de 5 tone în zona zero.

Străzile nerestricționate și fără a fi necesară autorizație de acces, pentru vehiculele de transport mărfuri și utilaje, sunt, potrivit proiectului: strada Regiment V Vânători, Șoseaua de Centură, strada Alexandru Ioan Cuza, strada Tudor Vladimirescu (între str. A.I : Cuza și Republicii), strada Republicii, Calea Moților (între Republicii și Zlatnei) și strada Zlatnei.

De asemenea, NU vor fi restricții pentru transport mărfuri și utilaje pe:

– calea de acces din str. A.I. Cuza spre strada Turnătoriei;

– strada Turnătoriei, sectorul între str. Măceșului și str. Cabanei

– strada Cabanei (parțial)

– strada Gării

– calea de acces din str. A.I. Cuza spre str. Ampoița

– strada Fabricilor;

– strada Livezii – sectorul cuprins între str. T. Vladimirescu și str. C Negruzzi;

– strada Gh. Șincai;

– strada E. Racoviță;

– strada Mărășești – sectorul cuprins între Șoseaua de ocolire a municipiului Alba Iulia și str. București;

– strada București – sectorul cuprins între str. Mărășești și imobilul cu nr. 88;

– Bd. Ferdinand I – sectorul cuprins între str. Regimentul V. Vânători și Bd. Încoronării;

– Bd. Încoronării – sectorul cuprins între bd. Ferdinand și str. Iașilor

– strada Iașilor – sectorul cuprins între bd. Încoronării și Autogara Alba Iulia;

– strada Maramureșului;

– strada Viilor;

– strada Biruinței – sectorul cuprins între DN1 și str. Busuiocului.

„Zona 0” include Cetatea istorică Alba Carolina și cuprinde străzile: Mihai Viteazul – sectorul cuprins între Poarta I a Cetății și bulevardul 1 Decembrie 1918, Unirii – sectorul cuprins între strada Aurel Vlaicu și strada Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, Păcii, Gabriel Bethlen, Mitropolit Andrei Șaguna,  Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, Militari, Mitropolit Simion Ștefan, Aleea Sf. Capistrano, Aleea Sf. Eugeniu.

În „zona 0”, pentru transportul mărfurilor / materialelor de construcții este permis accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 20 tone inclusiv, numai în baza autorizației de acces. Doar în cazuri excepționale, când natura sau specificul mărfurilor / materialelor transportate nu permite transportul acestora cu vehicule având masa maximă autorizată mai mică de 20 tone, se permite accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 20 tone, în baza autorizației de acces.

Autorizația de acces se poate elibera pe perioade de:

a) o zi (24 de ore);

b) o lună (valabilitate 30 de zile)

c) mai multe luni consecutive, dar nu mai mult de 12 luni

Autorizația de acces se eliberează de Primăria Municipiului Alba Iulia prin serviciile de specialitate.

Cererea de eliberare a autorizației de acces se poate depune la registratura Primăriei sau online, pe pagina de internet a primăriei/ secțiunea Servicii Online.

În cuprinsul cererii de eliberare a autorizației de acces, solicitantul trebuie să menționeze perioada pentru care solicită autorizația, locul de plecare/acces și locul de destinație/ieșire din municipiu, precum și scopul deplasării.

La rubrica scopul emiterii se va menționa: aprovizionare, construcții, riveran, contract prestări servicii sau altele.

Pentru transporturi și scopuri de aprovizionare, construcții sau altele, autorizația este condiționată de plata taxei de acces și se emite în baza următoarelor documente: cerere tip pentru eliberarea autorizației de acces – formular Anexa 2.1 sau 2.2 (online); certificat de înmatriculare și/sau carte de identitate sau certificat de înregistrare al vehiculului / utilajului (copie); dovada achitării taxei pentru autorizația de acces.

Autorizația de acces pentru scopul riveran se eliberează fără taxă pe baza documentelor: cerere tip formular anexa 2.1 sau 2.2 după caz ; certificat de înmatriculare și/sau carte de identitate sau certificat de înregistrare al vehiculului / utilajului (copie); documente care atestă adresa domiciliului, sediului și/sau punctelor de lucru legal autorizate (carte identitate pentru PF, certificate înregistrare PJ sau alte documente – copie)

Autorizația de acces pentru scopul contract prestări servicii publice se eliberează pe baza documentelor: cerere tip formular anexa 2.1 sau 2.2 după caz ; certificat de înmatriculare și/sau carte de identitate sau certificat de înregistrare al vehiculului / utilajului (copie);contractul de investiții publice/prestări servicii publice cu instituția/autoritatea publică ; ordinul de începere a lucrărilor/comanda de execuție a contractului, după caz, copie.

Dacă aplicația electronică nu este funcțională, solicitarea poate fi trimisă pe email la adresa accesauto@apulum.ro

Cuantumul taxelor de acces este decis prin HCL.

Taxa se poate achita prin plata cu card bancar, dacă se depune cererea online ; ordin de plată, site-ul www.ghiseul.ro, casieria Primăriei (numerar sau card).

În autorizația de acces vor fi înscrise în mod obligatoriu următoarele: numerele de înmatriculare / înregistrare ale vehiculelor / utilajelor; data și ora începerii valabilității, durata valabilității; zonele de acces și zonele restricționate; prevederile legale care reglementează autorizarea;viteza maximă admisă în zonele cu restricții de tonaj.

Autorizația de acces se emite:

  • imediat după transmiterea cererii prin platforma electronică, în cazul efectuării plății cu cardul bancar, pentru solicitările îăn scopurile aprovizionare/cosntrucții/altele
  • în cel mult 30 de zile din momentul înregistrării cererii în cazul efectuării plății prin ordin de plată/ghiseul.ro/casierie, pentru scopurile aprovizionare/construcții/altele ; în cazul solicitărilor în scopul riveran sau contract prestări servicii și pentru toate solicitările depuse la registratura primăriei, dacă documentația este completă. Dacă nu, se prelungește cu 10 zile.

Autorizația de acces este netransmisibilă.

În cazul în care vehiculul pentru care s-a eliberat autorizația de acces a fost avariat, scos din circulație, radiat, înstrăinat etc, deținătorul/utilizatoru poate cere altă autorizație pentru alt vehicul cu condiția să se încadreze în aceleași limite de tonaj ; trebuie prezentate documente prin care să justifice cererea pentru noua autorizație; eliberarea celei noi se face fără plata de taxe/tarife suplimentare, iar autorizația inițială va fi anulată; excepție sunt autorizațiile de acces cu valabilitate zilnică, ce nu pot fi modificate/anulate ulterior începerii valabilității

Nu sunt supuse autorizării potrivit prezentului regulament, nefiind necesară autorizație de acces, autovehiculele, vehiculele și utilajele ce aparțin: Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale SRI, SPP, SIE, DNA, Ministerului Justiției, Direcției Generale a Penitenciarelor, Ministerului Public, SMURD, Pompierilor, Serviciului de Ambulanță, Polițiri Locale Alba Iulia sau altor instituții ale statului, aflate în misiuni specifice.

Nu sunt supuse autorizării potrivit prezentului regulament autovehiculele, vehiculele și utilajele ce aparțin agenților economici care prestează servicii publice de iluminat, apă-canal, salubrizare-deratizare, electricitate, gaze naturale, telecomunicații, zone verzi, pentru deplasări în zonele restricționate în scopul executării lucrărilor de intervenții de urgență sau avarii sau a lucrărilor prevăzute în contractele încheiate cu Municipiul/Consiliul Local.

Pentru autovehiculele, vehiculele și utilajele ce aparțin sau sunt utilizate de agenții economici cu contracte de investiții publice încheiate cu Municipiul/Consiliul Local se pot elibera autorizații de acces la cerere, fără taxă, pentru desfășurarea activităților prevăzute în contract.

Pentru autovehiculele, vehiculele și utilajele aparținând terților, utilizate de agenții economici pentru lucrările prevăzute în contract, se poate emite autorizații pe 24 de ore sau o lună, la solicitarea executantului contractului, pentru cel mult 5 vehicule/obiectiv de investiții.

Autorizațiile de acces fără taxă pentru contracte de investiții publice se emit doar pe traseul cel mai scurt între locație și traseul nerestricționat și/sau punctul de aprovizionare.

La fel și pentru riverani.

În baza autorizației eliberate este permis accesul vehiculelor cu sau fără încărcătură.

Amenda pentru circulație fără autorizația de acces este între 2000 și 2500 de lei.

Nerespectarea condițiilor din autorizația de acces, staționarea/parcarea/circulația pe trotuare/în parcuri/spații verzi/alei cartiere rezidențiale sau alte locuri în afara celor pentru circulație rutieră se sancționează cu amendă între 1500 lei – 2000 lei și retragerea autorizației.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Cetatean

    luni, 08.02.2021 at 18:52

    Cetatentii care locuiesc pe strazile cu trafic greu sa fie scutiti de impozite pentru ca nu sunt obligati sa suporte zgomotul si poluarea facuta de aceste masini atit timp cit Alba Iulia nu e in stare sa faca o centura ocolitoare pe latura de nord o orasului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Cum arată „Mall-ul moțesc” din Zlatna. Noua piață agroalimentară din oraș, decorată cu picturi gigantice

Publicat

Autoritățile locale din Zlatna au transformat o centrală termică într-o piață agroalimentară unică în zonă prin picturile cu care a fost decorată, botezată de localnici ”mall-ul moțesc”. 

Clădirea a fost amenajată pe două nivele cu puncte de vânzare a mărfurilor pentru producătorii de pe toată Valea Ampoiului, dar şi din alte zone ale Apusenilor.

Piața are un lift pentru persoanele cu nevoi speciale, frigidere și spații frigorifice de depozitare unde comercianții își pot lăsa peste noapte, marfa. 

Pentru că au vrut ca investiția să fie aparte, autoritățile au apelat la un artist local, Cristian Demean, care a realizat mai multe picturi exterioare gigant, cu motive tradiționale și animale.

Trei dintre laturile pieței au fost pictate cu imagini reprezentând animale, un cioban cu o turmă de oi, o albină uriașă și câteva produse tradiționale.

Acum, clădirea colorată răsare dintre blocurile ponosite ale fostului oraș industrial, reprezentând deja o atracție pentru cei care trec prin zonă, chiar dacă piața nu a fost încă deschisă din cauza epidemiei de coronavirus.

Cristian Demean a realizat lucrarea cu aerograful (airbrush) și a lucrat aproximativ o lună.

Primarul Silviu Ponoran consideră noua hală agro-alimentară din Zlatna este printre cele mai moderne și mai frumoase din țară.

Lucrările de modernizare a clădirii, care datează din anul 1970, au costat aproximativ 900.000 de lei, fără TVA. Pentru dotarea pieței Primăria a mai achiziționat vitrine frigorifice și un dulapul frigorific în valoare totală de 130.000 de lei, fără TVA.

Noua piață agroalimentară are două nivele și o suprafață desfășurată de 536,8 mp. Accesul la etaj este posibil și pentru persoanele cu dizabilități, printr-un lift special.

La parter se află o zonă comercială de 160 mp, o cameră frigorifică de 23,5 mp și un spațiu de depozitare de 59,1 mp. La etaj a fost amenajată o zonă comercială de 170,1 mp (cu vitrine frigorifice) și grupuri sanitare.

În cadrul pieței, producătorii locali își vor putea vinde marfa în cadrul unor locuri de desfacere la standarde și norme europene.

Autoritățile locale consideră că de investiție vor beneficia și locuitorii de pe raza orașului Zlatna, prin asigurarea cu produse proaspete agro-alimentare pe raza localității cât și prin confortul creat de standardele impuse producătorilor la vânzarea produselor în spațiile special amenajate.

Lucrările au fost finanțate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Războiul dintre Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP continuă: Se caută avocați care să reprezinte instituția în instanță

Publicat

Primăria Municipiului Alba Iulia nu este dispusă să cedeze în războiul cu AIDA-TL și automat cu firma de transport STP și caută ”întăriri”.

După ce au pierdut la Tribunalul Alba procesul cu AIDA-TL pentru suspendarea hotărârii prin care STP a primit noul contract, Primăria Alba Iulia vrea să încheie un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură. 

În acest sens, vineri, 5 martie, consilierii locali sunt convocați într-o ședință extraordinară de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia cu un singur punct: aprobarea unui contract cu un cabinet de avocatură.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul Alba a RESPINS solicitarea Primăriei Alba Iulia de suspendare a hotărârii de atribuire a noului contract de transport

Proiectul a fost inițiat de primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Aceasta este cea de a doua încercare a primăriei de a angaja un avocat în litigul cu AIDA TL. Prima încercare a fost în ședința de Consiliu Local din data de 26 februarie, însă atunci consilierii locali s-au opus proiectului.

Reamintim că la jumătatea lunii februarie, Primăria Alba Iulia a cerut în instanță suspendarea hotărârii AIDA TL prin care STP a primit noul contract însă la Tribunalul Alba, a pierdut în primă instanță.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia dă în judecată AIDA TL. Cere suspendarea noului contract de gestionare a transportului public

Luni, în data de 1 martie, reprezentații legali ai primăriei au atacat sentința Tribunalului Alba și au înregistrat cererea de recurs.

Acum dosarul se va judeca pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 14 martie, în Transilvania, la munte și în celelalte regiuni din țară. Zile mai calde, apoi nopți geroase

Publicat

Primele două săptămâni ale lunii martie vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, cu intervale în care valorile termice vor creşte pentru câteva zile, dar vor şi scădea brusc de a o zi la alta.

Se va încălzi până în 6 martie, până la temperaturi maxime, în medie, de 14-16 grade Celsius, dar apoi vor fi și nopți geroase.

Vezi și MESAJE DE 1 MARTIE: Fii vestitorul primăverii pentru cei dragi. Felicitări, urări și SMS de Mărţişor

Precipitaţiile slabe se vor semnala în majoritatea regiunilor, din 5 martie, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 1 – 14 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în zilele de 4 şi 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3 – 5 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7 – 8 grade.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, dar în nopţile din perioada 7 – 10 martie acestea vor fi mai scăzute, spre medii între -8 şi -5 grade.

Precipitaţii în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie şi din nou, cu caracter local şi temporar, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade şi cea a minimelor de la -3 la -2 grade.

Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade şi minime, în medie, de cuprinse între -9 şi -7 grade.

În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va creşte treptat spre zero şi două grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori va fi în creştere începând din data de 5 martie.

BANAT

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14 – 16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6-7 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10- 11 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 şi 2 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de la -3 la -2 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

CRIȘANA

Valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului. În perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 12 – 14 grade, după care se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5 – 6 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

Începând cu data de 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 10 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 şi 2 grade, mai puţin în nopţile din perioada 7 – 10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii ce vor oscila între -5 şi -2 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

MARAMUREȘ

Valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului, iar în zilele de 3 şi 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10 – 12 grade, apoi se va răci brusc, cu o medie a temperaturilor diurne ce va scădea spre 3 – 4 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

in 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între -2 şi 1 grad, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de la -6 şi -4 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 11 – 14 martie.

MOLDOVA

În intervalul 1 – 4 martie, procesul de încălzire se va resimţi mai ales la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila uşor în jurul valorii de zero grade.

Între 5 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3 – 4 grade şi a minimelor de la -4 la -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, iar în intervalul 12 – 14 martie vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5 – 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

DOBROGEA

În intervalul 1 – 5 martie, procesul de încălzire se va resimţi îndeosebi la valorile diurne, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 şi 4 grade.

Pe 6 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade şi a minimelor între -1 şi 0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, prin creşterea treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va ajunge ca, în intervalul 12 – 14 martie, vremea să devină uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8 – 9 grade şi ale minimelor de 1 – 3 grade.

Probabilitate pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi până pe data de 5 martie, când va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 8 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade.

Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5 – 7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta şi spre sfârşitul acesteia, vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6 – 8 martie şi 12 – 14 martie.

OLTENIA

Vremea se va încălzi în intervalul 1 – 5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 10 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade.

Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta.

Spre finalul săptămânii viitoare vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6 – 8 martie şi 11 – 14 martie.

surse: meteoromania.ro, agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE! A apărut o nouă escrocherie. Românilor li se promit moșteniri și apartenența la familii nobiliare

Publicat

Muzeului Național de Istorie anunță că a apărut un nou tip de înșelătorie, făcută de escroci în numele instituției. Prin intermediul unei scrisori, românilor li se promite că vor primi un document care să ateste apartenența la o familie nobiliară și dreptul de a revendica o moștenire, totul  în schimbul unei sume de bani.

Reprezentanții Muzeului Național de Istorie îi informează pe cetățeni despre situația creată, astfel încât aceștia să nu devină victimele escrocilor.

Aceștia se recomandă ca fiind angajații unei instituții din subordinea muzeului și, contra unei sume de bani, le promit celor interesați documente care să îi ajute să devină membrii unei familii nobiliare și să aibă dreptul la moșteniri.

„Muzeul Național de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înșelătorie făcută în numele instituției. Ne-a fost semnalată existența unei scrisori cu conținut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei așa-zise instituții subordonate muzeului – Arhivele Naționale ale Nobilimii Românești – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obținerii unor documente care atestă apartenența la o familie nobiliară și dreptul de a revendica o moștenire”, au arătat reprezentanții Muzeului de Istorie.

Reprezentanții instituției mai spun că Muzeul Național de Istorie a României nu are nicio legătură cu această persoană, nu are în componență sau în subordine o asemenea entitate și nu încurajează astfel de practici.

Cetățenii care primesc astfel de scrisori sunt îndemnați să se adreseze polițiștilor.

Sursa: Mediafax

Foto: Facebook – Muzeul Național de Istorie

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate