Connect with us
Advertisement

Eveniment

Rețetă pentru masa de Crăciun: Cum se face delicioasa ciorbă ardelenească de tarhon cu afumătură

Publicat

Rețetă delicioasă pentru masa de crăciun. Ciorbă ardelenească de tarhon cu afumătură. Aceasta este o ciorbă ardelenească în care nu se pun legume. Se folosește în schimb o plantă aromatică, tarhonul, care nu se prea utilizează în alte părți din România.

Rețetă delicioasă de ciorbă de porc cu tarhon și cartofi

Ingrediente:

  • – ciolan de porc/ pulpă de porc afumată/ costiță de porc
  • – o ceapă mare
  • – cartofi
  • – sare
  • – oțet
  • – un ou

Mod de preparare ciorbă de porc cu tarhon și cartofi

Prima dată se pregătește pentru ciorbă carnea afumată.

Poate fi folosit ciolan de porc, o bucată de pulpă de porc afumată sau o costiță frumoasă. Carnea afumată se spală și se opărește, adică se fierbe câteva clocote separat, după ce a fost spălată. În acest fel se îndepărtează excesul de sare și de fum de pe suprafața cărnii.

Citește și IDEI pentru MASA DE CRĂCIUN: Bucate tradiționale vechi de peste 100 de ani. Cum se fac cele mai apreciate mâncăruri de Sărbători

Separat, se pune apa pentru ciorbă la fiert în care se adaugă o ceapă mare tocată mărunt și bucata de carne spălată și opărită anterior.

Se pune sare după gust dar atenție la dozaj, pentru că e posibil ca și carnea afumată să fie destul de sărată iar asta se va simți în ciorba dvs.

Când carnea este aproape fiartă, se pun 3-4 cartofi tăiați în cuburi mărișoare și se așteaptă ca și aceștia să fiarbă.

Rețetă pentru masa de Crăciun: Ciorbă de tarhon cu afumătură

Când și cartofii sunt aproape fierți, acrim ciorba cu 1-2 linguri de oțet, tot după gust. Acum adaugăm și tarhonul tocat mărunt -ingredientul cheie, pe care îl găsim în piețe mai ales, conservat în oțet și sare.

Până mai fierbe puțin ciorba noastră pregătim un gălbenuș de ou pe care îl frecăm cu putină sare și o cutie mică de smântână.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Peste acest amestec adaugăm puțină apă rece iar apoi un polonic de ciorbă fierbinte. Nici albușul nu se irosește ci se pune în ciorbă să fiarbă.

Când cartofii sunt fierți în totalitate punem în ciorba noastră treptat și amestecând continuu, compoziția de gălbenuș și smântână iar apoi oprim focul pentru că minunea e gata.

Ciorba de tarhon cu cartofi și afumătură se mănâncă fierbinte, cu pâine moale de casă, bătută de coajă și cu ardei iute murat.

Poftă bună vă dorim și așteptăm să ne scrieți în comentariile de pe Facebook cum v-a ieșit ciorba și chiar să puneți fotografii cu farfurii aburinde.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement