Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENŢIAT 2017: DUMINICĂ, proba scrisă. 18 candidaţi din Alba, înscrişi la examen. POSTURI disponibile

avatar

Publicat

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, duminică, 19 noiembrie 2017. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Sunt disponibile 3.534 de locuri şi 400 de posturi la spitale din ţară, pentru cele trei domenii. Sunt înscrişi 6.817 candidaţi, din toată ţara.

Doar 18 candidaţi din Alba sunt înscrişi la examen, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii. Majoritatea susţin proba scrisă la centru universitar Cluj-Napoca (9 la Medicină, 4 la Medicină dentară şi 3 la Farmacie).

Alţi doi susţin examenul la Târgu Mureş (unul la Medicină şi celălalt la Medicină dentară).

În judeţul Alba, sunt disponibile 11 posturi la spitale. Majoriatea sunt la spitalele de stat din Sebeş şi Blaj şi doar câte un post la Spitalul Judeţean Alba – Compartiment Psihiatrie Baia de Arieş, Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni şi Spitalul orăşenesc Abrud.

Posturi disponibile în judeţul Alba:

Spitalul Județean de Urgență Alba – Compatiment Psihiatrie Cronici Baia de Arieș – Psihiatrie – 1

Spitalul Orășenesc Abrud – Ambulatoriu Integrat – Gastroenterologie – 1

Spitalul Municipal Blaj – Compartiment P.I.A.A.M – Epidemiologie – 1

Spitalul Municipal Blaj – Laborator Analize Medicale – Medicină De Laborator – 1

Spitalul Municipal Blaj – Ambulatoriu Integrat – Neonatologie – 1

Spitalul Municipal Blaj – Ambulatoriu Integrat – Pediatrie – 1

Spitalul de Boli Cronice Câmpeni – Dispensar – Pneumologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Secția Pediatrie – Neonatologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Secția Obstetrica Ginecologie – Obstetrică – Ginecologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Compartiment Ortopedie Traumatologie – Ortopedie – Traumatologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Compartiment Neonatologie – Pediatrie – 1

AICI, locurile scoase la concurs şi AICI posturile disponibile pentru Rezidenţiat 2017.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniul de concurs.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu

Pe baza punctajelor obţinute la concurs se alcătuieşte o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv.

Rezidenţii au obligaţia să efectueze pregătirea şi să susţină examenul de specialist în specialitate pentru care au optat

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în aceeaşi zi, prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor, la o dată stabilită de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie, în intervalul orar 9,00 – 21,00.

Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post.

Cine se poate prezenta la concurs:

– candidații posesori ai unei diplome de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta;
– rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare;
– specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obținerea celei de a doua specialități. Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă; – candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia stabilite de Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, Republicată, cu modificările și completările ulterioare, și au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta.

Sunt admiși la concurs numai candidații care sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează, conform certificatului medical aflat la dosarul de înscriere.

Înscrierile pentru concurs s-au făcut prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 18-27 octombrie 2017, inclusiv.

AICI, integral, metodologia de concurs.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Centrele și comisiile de examen

avatar

Publicat

medici spital

Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară, respectiv București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la legea jocurilor de noroc. Fără ”jack-poturi” la vedere

avatar

Publicat

O nouă lege care reglementează jocurile de noroc a fost votată miercuri în Camera Deputaților. Noua lege prevede ca afișarea câștigurilor în exteriorul locațiilor unde se desfășoară jocuri de noroc să fie interzisă.Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Veza din Blaj. Contractul de finanțare, semnat la ADR Centru

avatar

Publicat

Miercuri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia,  primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și director general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului inscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a cărui valoare totală este de aproape 4,2 milioane lei, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CSM, recomandare privind OUG pe legile justiţiei: Se aplică pentru viitor, nu retroactiv

avatar

Publicat

Prevederile din ordonanța pe legile justiției vizându-i pe procurorii din Parchetul General, DNA și DIICOT se aplică pentru viitor, este recomandarea de interpretare făcută de secția de procurori a CSM. „Secţia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat interpretarea dispoziţiilor art.VII din Ordonanţa de Urgenţă nr.92/2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate