Connect with us
Publicitate

Eveniment

REZIDENŢIAT 2017: DUMINICĂ, proba scrisă. 18 candidaţi din Alba, înscrişi la examen. POSTURI disponibile

medic

Publicat

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, duminică, 19 noiembrie 2017. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Sunt disponibile 3.534 de locuri şi 400 de posturi la spitale din ţară, pentru cele trei domenii. Sunt înscrişi 6.817 candidaţi, din toată ţara.

Doar 18 candidaţi din Alba sunt înscrişi la examen, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii. Majoritatea susţin proba scrisă la centru universitar Cluj-Napoca (9 la Medicină, 4 la Medicină dentară şi 3 la Farmacie).

Alţi doi susţin examenul la Târgu Mureş (unul la Medicină şi celălalt la Medicină dentară).

În judeţul Alba, sunt disponibile 11 posturi la spitale. Majoriatea sunt la spitalele de stat din Sebeş şi Blaj şi doar câte un post la Spitalul Judeţean Alba – Compartiment Psihiatrie Baia de Arieş, Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni şi Spitalul orăşenesc Abrud.

Posturi disponibile în judeţul Alba:

Spitalul Județean de Urgență Alba – Compatiment Psihiatrie Cronici Baia de Arieș – Psihiatrie – 1

Spitalul Orășenesc Abrud – Ambulatoriu Integrat – Gastroenterologie – 1

Spitalul Municipal Blaj – Compartiment P.I.A.A.M – Epidemiologie – 1

Spitalul Municipal Blaj – Laborator Analize Medicale – Medicină De Laborator – 1

Spitalul Municipal Blaj – Ambulatoriu Integrat – Neonatologie – 1

Spitalul Municipal Blaj – Ambulatoriu Integrat – Pediatrie – 1

Spitalul de Boli Cronice Câmpeni – Dispensar – Pneumologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Secția Pediatrie – Neonatologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Secția Obstetrica Ginecologie – Obstetrică – Ginecologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Compartiment Ortopedie Traumatologie – Ortopedie – Traumatologie – 1

Spitalul Municipal Sebeș – Compartiment Neonatologie – Pediatrie – 1

AICI, locurile scoase la concurs şi AICI posturile disponibile pentru Rezidenţiat 2017.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniul de concurs.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu

Pe baza punctajelor obţinute la concurs se alcătuieşte o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv.

Rezidenţii au obligaţia să efectueze pregătirea şi să susţină examenul de specialist în specialitate pentru care au optat

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în aceeaşi zi, prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor, la o dată stabilită de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi universităţile de medicină şi farmacie, în intervalul orar 9,00 – 21,00.

Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post.

Cine se poate prezenta la concurs:

– candidații posesori ai unei diplome de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta;
– rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare;
– specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obținerea celei de a doua specialități. Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă; – candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia stabilite de Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, Republicată, cu modificările și completările ulterioare, și au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta.

Sunt admiși la concurs numai candidații care sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează, conform certificatului medical aflat la dosarul de înscriere.

Înscrierile pentru concurs s-au făcut prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 18-27 octombrie 2017, inclusiv.

AICI, integral, metodologia de concurs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate