Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Savantul Sergiu Pașca din Aiud va fi numit Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca

Publicat

Sergiu P. Pasca speaks at Session 6 of TED2022: A New Era on April 12, 2022 in Vancouver, BC, Canada. (Photo: Ryan Lash / TED

Savantul născut în Aiud, Sergiu Pașca, va fi numit Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca. 

Sergiu Pașca nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind o personalitate în lumea savanților. Acesta este speranța României pentru câștigarea premiului Nobel. 

”În data de 28 aprilie, vom avea deosebita bucurie de a acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”

Cluj-Napoca, domnului profesor, doctor, Sergiu Pașca, Alumnus de excepție al universității noastre, om de știință, medic și profesor de psihiatrie și științe

comportamentale la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii.

Cercetările sale s-au impus ca fiind printre cele mai relevante 10 performanțe științifice ale anului 2022 și a fost inclus de cotidianul The New York Times pe lista sa

de vizionari în Medicină și Științe.

Evenimentul va începe la ora 17:00 și se va desfășura în sala Multimedia, str. Victor Babeș nr. 8”, au transmis reprezentații Universității.

Munca lui Sergiu Pașca a fost inclusă de revista The Week, printre cele mai relevante 10 performanțe științifice ale anului 2022, la nivel mondial.

Injectarea de celule umane în creierul șobolanilor pentru a studia tulburările psihice, realizată de Segiu Pașca, se află pe locul 9, după fuziunea nucleară care a produs pentru prima dată mai multă energie decât a consumat, telescopul James Webb, realizarea unui vaccin universal sau schimbarea traiectoriei unui asteroid.

Realizarea sa se află înainte de o altă descoperire: realizarea unor embrioni în laborator fără a utiliza ouă sau spermă (într-un laborator din Israel).

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford, conduți de Sergiu Pașca, au injectat cu succes celule nervoase umane în creierul șobolanilor de laborator nou-născuți și au descoperit că acestea au format conexiuni cu propriile celule ale creierului animalelor, ghidându-le comportamentul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax