Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan „a comis” un nou thriller. „Femeia din portbagaj”, lansată la târgul de carte

Publicat


l

Pentru al cincilea an consecutiv la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan a venit și la această ediție cu ceva nou.

Este vorba despre „Femeia din portbagaj”, o carte mystery-thriller, scrisă în colaborare cu un scriitor francez, Jacky Schwartzmann. Lansarea cărții a avut loc vineri, 7 iunie, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

În fața unui grup de admiratori și pasionați de literatură, cartea și modul în care aceasta a ajuns la lumină au fost prezentate de Lucian Dragoș Bogdan, în absența coautorului francez, care, din cauza altor evenimente programate dinainte, nu a putut fi prezent la Alba Iulia.

„De această dată am comis o carte polițistă în colaborare cu un autor francez. A fost distractiv”, a spus Lucian Dragoș Bogdan, în prezentarea cărții. Cartea a fost scrisă inițial în limba franceză, de către ambii autori, micile bariere de limbă fiind depășite cu pricepere, răbdare și umor.  

„Femeia din portbagaj” spune povestea unei investigații desfășurate în Franța asupra unui caz cel puțin curios: undeva în zona Lyon-ului, a fost găsit cadavrul unei femei într-un portbagaj de mașină, iar victima era româncă.

Cazul îi este dat unui polițist aflat în pragul pensionării, iar ancheta, derulată atât din Franța cât și din România, cu stereotipurile culturale de rigoare incluse, fac practic obiectul și deliciul cărții.

 „Femeia din portbagaj” nu este prima carte scrisă „la patru mâini” de Lucian Dragoș Bogdan, însă este prima scrisă astfel alături de un scriitor străin. Înainte, el a mai semnat o serie de romane cyber-SF, deja cunoscute și apreciate de fanii genului și nu numai, scrise în colaborare cu Teodora Matei, scriitoare din Ploiești: „Omul Fluture” (2015), „Maya” (2016), „Sindromul Charlotte” (2017).

Încă de la începutul carierei sale de scriitor, Lucian Dragoș Bogdan s-a distins prin câteva publicații SF, povestiri și romane: „Vraciul de pe norul interior” (2014), „Ultimul Flux” (2016), Povestiri fantastice” (2016), „Frontiera 1” și „Frontiera 2” (2017).

Pe parcurs, el și-a extins spectrul și către genul polițist, cu „Vânătorii de capete” (2014), „Pânza de păianjen” (2016), „Apărarea siciliană” (2017) și genul de dragoste, cu „Uneori când visez” (2015), „Parfumul Cracoviei” (2017), publicând în fiecare an câteva cărți noi. Câte ceva este preconizat să apară și în acest an. Cărțile lui Lucian Dragoș Bogdan pot fi găsite la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, la standul Editurii Tritonic.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Conducerea PSD Alba nu are un target impus de la centru pentru alegerile prezidențiale. Viorica Dăncilă vrea ”un rezultat bun”

Publicat

Conducerea PSD Alba, în frunte cu președintele Ioan Dîrzu, nu are un target impus la alegerile prezidențiale din acest an. Conducerea centrală a partidului nu le-a impus reprezentanților organizației județene nici un procent pe care ar trebui să îl obțină la alegeri. Cel puțin, așa susține oficial Viorica Dăncilă, candidata acestui partid la funcția de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bianca Iuga și Alba24, în căutarea modelelor. Gabriela Solomon și modelul exploratorului cu 127 de obiective de urmărit în viață

Publicat

România dă semne că se schimbă și că poate merge spre normalitate, iar modelele noastre sunt de cele mai multe ori lângă noi. Împreună cu Bianca Iuga, Alba24 a plecat în căutare de modele, de români care îi inspiră și pe cei din jurul lor, de oameni care au ceva de spus, deși nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un șofer român care venea spre țară a dispărut fără urmă acum 5 zile. Familia și colegii îl caută disperați

Publicat

Un şofer român care venea în ţară, din Italia, dispărut fără urmă de 5 zile. Bărbatul, care venea în concediu din Italia, unde lucrează de mai mult timp, a dispărut fără urmă de 5 zile, iar familia și colegii acestuia îl caută disperați. Ultima oară când bărbatul a luat legătura cu familia, a fost când […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Record: 41 de candidați pentru un post de șofer la Ambulanța Botoșani. Cât este salariul

Publicat

Un număr de 41 de persoane și-au depus dosarele și vor susține examen pentru ocuparea unui post de șofer la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, fiind un record înregistrat de instituție.  Candidații sunt atrași de salariul mare, 4.500 de lei, plus 2.000 de lei suplimentar, dacă șoferul face ulterior și un curs de ambulanțier.  ”Sunt […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate