Actualitate
Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan „a comis” un nou thriller. „Femeia din portbagaj”, lansată la târgul de carte
Pentru al cincilea an consecutiv la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan a venit și la această ediție cu ceva nou.
Este vorba despre „Femeia din portbagaj”, o carte mystery-thriller, scrisă în colaborare cu un scriitor francez, Jacky Schwartzmann. Lansarea cărții a avut loc vineri, 7 iunie, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
În fața unui grup de admiratori și pasionați de literatură, cartea și modul în care aceasta a ajuns la lumină au fost prezentate de Lucian Dragoș Bogdan, în absența coautorului francez, care, din cauza altor evenimente programate dinainte, nu a putut fi prezent la Alba Iulia.
„De această dată am comis o carte polițistă în colaborare cu un autor francez. A fost distractiv”, a spus Lucian Dragoș Bogdan, în prezentarea cărții. Cartea a fost scrisă inițial în limba franceză, de către ambii autori, micile bariere de limbă fiind depășite cu pricepere, răbdare și umor.
„Femeia din portbagaj” spune povestea unei investigații desfășurate în Franța asupra unui caz cel puțin curios: undeva în zona Lyon-ului, a fost găsit cadavrul unei femei într-un portbagaj de mașină, iar victima era româncă.
Cazul îi este dat unui polițist aflat în pragul pensionării, iar ancheta, derulată atât din Franța cât și din România, cu stereotipurile culturale de rigoare incluse, fac practic obiectul și deliciul cărții.
„Femeia din portbagaj” nu este prima carte scrisă „la patru mâini” de Lucian Dragoș Bogdan, însă este prima scrisă astfel alături de un scriitor străin. Înainte, el a mai semnat o serie de romane cyber-SF, deja cunoscute și apreciate de fanii genului și nu numai, scrise în colaborare cu Teodora Matei, scriitoare din Ploiești: „Omul Fluture” (2015), „Maya” (2016), „Sindromul Charlotte” (2017).
Încă de la începutul carierei sale de scriitor, Lucian Dragoș Bogdan s-a distins prin câteva publicații SF, povestiri și romane: „Vraciul de pe norul interior” (2014), „Ultimul Flux” (2016), Povestiri fantastice” (2016), „Frontiera 1” și „Frontiera 2” (2017).
Pe parcurs, el și-a extins spectrul și către genul polițist, cu „Vânătorii de capete” (2014), „Pânza de păianjen” (2016), „Apărarea siciliană” (2017) și genul de dragoste, cu „Uneori când visez” (2015), „Parfumul Cracoviei” (2017), publicând în fiecare an câteva cărți noi. Câte ceva este preconizat să apară și în acest an. Cărțile lui Lucian Dragoș Bogdan pot fi găsite la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, la standul Editurii Tritonic.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News