Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan „a comis” un nou thriller. „Femeia din portbagaj”, lansată la târgul de carte

Publicat

l

Pentru al cincilea an consecutiv la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan a venit și la această ediție cu ceva nou.

Este vorba despre „Femeia din portbagaj”, o carte mystery-thriller, scrisă în colaborare cu un scriitor francez, Jacky Schwartzmann. Lansarea cărții a avut loc vineri, 7 iunie, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

În fața unui grup de admiratori și pasionați de literatură, cartea și modul în care aceasta a ajuns la lumină au fost prezentate de Lucian Dragoș Bogdan, în absența coautorului francez, care, din cauza altor evenimente programate dinainte, nu a putut fi prezent la Alba Iulia.

„De această dată am comis o carte polițistă în colaborare cu un autor francez. A fost distractiv”, a spus Lucian Dragoș Bogdan, în prezentarea cărții. Cartea a fost scrisă inițial în limba franceză, de către ambii autori, micile bariere de limbă fiind depășite cu pricepere, răbdare și umor.  

„Femeia din portbagaj” spune povestea unei investigații desfășurate în Franța asupra unui caz cel puțin curios: undeva în zona Lyon-ului, a fost găsit cadavrul unei femei într-un portbagaj de mașină, iar victima era româncă.

Cazul îi este dat unui polițist aflat în pragul pensionării, iar ancheta, derulată atât din Franța cât și din România, cu stereotipurile culturale de rigoare incluse, fac practic obiectul și deliciul cărții.

 „Femeia din portbagaj” nu este prima carte scrisă „la patru mâini” de Lucian Dragoș Bogdan, însă este prima scrisă astfel alături de un scriitor străin. Înainte, el a mai semnat o serie de romane cyber-SF, deja cunoscute și apreciate de fanii genului și nu numai, scrise în colaborare cu Teodora Matei, scriitoare din Ploiești: „Omul Fluture” (2015), „Maya” (2016), „Sindromul Charlotte” (2017).

Încă de la începutul carierei sale de scriitor, Lucian Dragoș Bogdan s-a distins prin câteva publicații SF, povestiri și romane: „Vraciul de pe norul interior” (2014), „Ultimul Flux” (2016), Povestiri fantastice” (2016), „Frontiera 1” și „Frontiera 2” (2017).

Pe parcurs, el și-a extins spectrul și către genul polițist, cu „Vânătorii de capete” (2014), „Pânza de păianjen” (2016), „Apărarea siciliană” (2017) și genul de dragoste, cu „Uneori când visez” (2015), „Parfumul Cracoviei” (2017), publicând în fiecare an câteva cărți noi. Câte ceva este preconizat să apară și în acest an. Cărțile lui Lucian Dragoș Bogdan pot fi găsite la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, la standul Editurii Tritonic.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Românii vor să mănânce bio, dar foarte puţini ştiu ce înseamnă

Publicat

produse bio

Trei sferturi dintre români înţeleg prin agricultura, bio/ecologică, produse sănătoase, fără aditivi sau chimicale. Însă majoritatea spun că ei cumpără produse bio/ecologice, fără a şti, de fapt, dacă acestea sunt certificate ca atare, potrivit unui studiu online. Valoarea pieţei de agricultură ecologică în Europa este de 37 miliarde de euro, din care prea puţin îi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Concursurile de angajare în spitale vor fi organizate în centre regionale, ”pentru a se elimina suspiciunile”

Publicat

sorina pintea

Din acest an, concursurile de angajare în spitale ar urma să fie organizate în centre regionale, nu de către unitățile de sănătate care scot posturile la concurs. În centrele respective, vor fi observatori din alte zone ale țării. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că astfel „se vor elimina suspiciunile și va fi promovată meritocrația”. Ordinul […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionare de călătorie în Grecia din cauza ţânţarilor. Risc de răspândire a bolilor tropicale în Europa

Publicat

vacanta grecia

Grecia a lansat recent o alertă de călătorie, din cauza ţânţarilor, responsabili printre altele de infectarea oamenilor cu virusul West Nile. Schimbările climatice cresc riscul răspândirii bolilor tropicale în Europa, propagate prin muşcăturile de ţânţari. Anul trecut, 400 de europeni au murit, doar din cauza virusului West Nile. De vină pentru răspândirea acestuia, dar şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alertă CERT-RO: Un nou val de atacuri informatice ransomware la spitale și alte instituţii din domeniul sănătății

Publicat

ransomware

Un nou val de aplicaţii maliţioase de tip ransomware afectează din ce în ce mai multe instituţii din domeniul sănătăţii care activează în România, avertizează specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), într-o postare de pe propria pagină de Internet. “Din notificările primite în ultima perioadă, CERT-RO a identificat o creştere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate