Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SE CAUTĂ POLIȚIȘTI: IPJ Alba are deficit de personal de 18%. 160 de posturi sunt neocupate


Publicat

În cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Alba, deficitul de personal este de 18%, adică aproximativ 160 de posturi din cele 888 în total. La nivel național, școlile de agenți și subofițeri organizează admitere în luna ianuarie 2018 pentru 2.880 de locuri, în vederea diminuării deficitului de personal în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

„La ora actuală, având în vedere pensionările, suntem la un 18% deficit, dar suntem în măsură să ne desfășurăm activitatea pe toate liniile de muncă. Într-adevăr, sunt greutăți, dar am făcut în așa manieră încât să ne putem desfășura activitatea. Avem un singur post de poliție cu un polițist, dar acolo avem polițiști delegați de la alte posturi”, a explicat inspectorul șef IPJ Alba, comisar şef de poliţie Sorin Cioancă, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

IPJ Alba are un număr total de 888 de posturi. Potrivit comisarului șef, cel mai mare deficit este la Ordine Publică, departament care reprezintă aproape jumătate din efectivele Inspectoratului.

În cadrul instituției au fost încadrate, în acest an, 75 de persoane. Comparativ, în 2016 au fost încadrate 62 de persoane.

Pentru reducerea deficitului de personal la nivelul Ministerului Afacerilor de Interne s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creștere cifrei de școlarizare la instituțiile de învățământ postliceal. În acest context, în perioada 13-21 ianuarie va avea loc un examen de admitere conform graficelor publicate de fiecare unitate de învățământ aparținând Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției de frontieră. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru MAI.

Sunt scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel:

 • 1.600 de locuri la Poliție
 • 700 de locuri la Jandarmerie
 • 300 de locuri la ISU
 • 280 de locuri la Poliția de frontieră

Cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la unitățile de recrutare.

În vederea recrutării de concurenți pentru admitere s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituțile de învățământ ale MAI iar siguranța locului de muncă a fost opțiunea cel mai des identificată. Alte repere sunt legate de statutul social și pasiunea pentru meserii.

Școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie sunt:

 • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina — 1.300 locuri,
 • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca — 300 locuri,
 • Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea — 280 locuri,
 • Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani — 350 locuri,
 • Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni — 350 locuri,
 • Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” — Boldești — 300 locuri.

Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală. Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Condițiile de recrutare și criterii specifice:

 • să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România
 • să cunoască limba română scris şi vorbit
 • să aibă capacitate deplină de exerciţiu
 • să fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic
 • să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs
 • să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţa din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat
 • să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist
 • să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
 • să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
 • să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile. Verificarea îndeplinirii acestui criteriu se realizează cu ocazia examinării medicale;
 • să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară. Verificarea îndeplinirii acestui criteriu se realizează cu ocazia examinării medicale;
 • să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
 • să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. nora

  joi, 02.11.2017 at 22:24

  Care este limita de varsta? Multumesc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Victor Ponta, către Dacian Cioloș, într-o emisiune electorală: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?

Publicat

c

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare.

Ponta l-a întrebat pe reprezentantul USR PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a spune dacă este de acord să se vaccineze sau nu.

Întrebarea a fost adresată în contextul în care reprezentanții partidelor politice prezenți la dezbatere au fost invitați să răspundă dacă se vor vaccina sau nu împotriva COVID-19.

Toți invitații au răspuns ferm că se vor vaccina, cu excepția lui Dacian Cioloș care a spus că va lua o decizie după ce va vedea campania de informare și după ce va avea toate informațiile referitoare la vaccin și efectele acestuia.

La finalul răspunsului, cu puțin timp înainte de pauză, Ponta l-a întrebat pe Cioloș: ”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Întrebarea l-a enervat în mod evident pe Cioloș: ”Întreabă-l tu mai bine, că văd că știi mai multe. Vezi că încă nu ai lămurit problema cu plagiatul”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți români au drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. AEP a anunțat numărul oficial de alegători

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

Comunicatul AEP

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

 • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
 • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
 • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
 • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măștilor de protecție și acasă, în anumite situații

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa.

În plus, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: E nevoie de USR în viitorul Guvern pentru modificarea Constituției, dar nu am încredere că pot lucra cu ei

Publicat

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, marți seara, la B1TV, că „alianța naturală” a liberalilor este cu PMP pentru guvernare, dar că este nevoie și de USR pentru a obține majoritatea necesară modificării Constituției, așa cum își dorește și președintele Klaus Iohannis. 

”Alianța naturală este cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali și de cuvânt care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD.

Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă.

Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției. Președintele vrea să avem și o reformă serioasă a statului român. Pentru revizuirea Constituției este nevoie de două treimi.

Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL în loc să atace PSD. Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”, a declarat Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate