Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Secretul succesului în afaceri, dezvăluit de președintele Transavia, Ioan Popa. Lecție deschisă de business într-un interviu pe ZF

Publicat

Omul de afaceri Ioan Popa, fondatorul și proprietarul companiei Transavia, a vorbit despre afacerea sa și despre planurile de viitor pe care le are prin investițiile preconizate în perioada următoare. 

Ziarul Financiar a realizat un video interviu cu omul de afaceri din județul Alba, care oferă o lecție deschisă de business. 

Acesta a vorbit despre faptul că afacerea sa s-a dezvoltat în principiu investind profitul realizat, iar creditele luate în rarele momente în care a avut nevoie, au fost rambursate în maxim un an.

”Se pare că metoda mea a fost mai bună pentru că societatea mea s-a dezvoltat mult mai puternic decât altele, cu o rată de rentabilitate peste sector şi peste alte sectoare.

Fiecare om de afaceri lucrează pentru două entități: pentru el și pentru statul român din care face parte, pentru că trebuie să plătim și taxe și impozite.

Atunci când vrei să îi mai iei și pe alții lângă tine, fie că e o bancă, fie că e un finanțator, trebuie să realizezi că din ceea ce câștigi, trebuie să mai dai și la alții. Atunci fiecare își alege ceea ce consideră că este mai bun și mai eficient” spune Ioan Popa.

Grupul Transavia va depăși pragul de 1 miliard de lei

Grupul Transavia, fondat de omul de afaceri Ioan Popa, va depăşi anul acesta pragul de 1 miliard de lei, iar pentru anul viitor are în plan o creştere de două cifre, cu o marjă de profit de două cifre, peste cea a industriei şi peste alte sectoare de activitate.

  • „Niciodată nu consuma din ce ai. De fiecare dată când mă trezesc, dacă am 100 de lei, în buzunar, la finalul zilei vreau să am 110 lei“ – Ioan Popa.

În plus, după investiţii de circa 35 de milioane de euro, Transavia va deveni anul viitor independentă energetic, grupul, prin politici de achiziţie gândite din 2021 reuşind să faţă faţă preţurilor istorice la energie din 2022 .

Mai departe, cele 28 de ferme de păsări sunt hrănite cu producţia proprie de cereale şi nutreţuri, la care se adaugă apoi trei abatoare şi o fabrică de procesare a cărnii. Astfel, lanţul este complet.

„Compania noastră este organi­zată în circuit închis, noi producem tot, de la bob la furculiţă. Niciodată nu am avut pro­beme financiare în companie pentru că mereu am păstrat ce aveam la un anumit moment.“

Preluarea companiei se va face natural, generațiile următoare sunt în pregătire

Despre cedarea conducerii companiei, Ioan Popa spune că se va face în mod natural, generaţiile următoare fiind deja în pregătire.

„Cât timp sunt în viaţă, sunt în activitae. Cei care mă urmează sunt şi ei în activitate. Preluarea se va face natural. În altă situaţie, eu nu fac nici un pas, voi fi la muncă în fiecare zi.“

Ioan Popa spune că pentru afacerea sa sunt trei elemente majore de cost, cheltuielile cu hrana animalelor, utilităţile (energia şi gazul) şi salariile. Înainte de criza energetică, salariile erau pe locul secund.

Preşedintele Transavia spune că de exemplu achiziţiile de cereale se fac atunci când se recoltează, pentru a marca cele mai avantajoase preţuri.

Pentru zona de energie, Transavia şi-a negociat din 2021 contracte solide de furnizare iar până la anul va deveni independentă din punct de vedere energetic după o investiţie de circa 35 de milioane de euro într-un mix de producţie.

Continuarea articolului și video, pe ZF.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate