Eveniment
Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie de la Spitalul din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Licitație, în SEAP
Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate printr-o investiție de peste 6,5 milioane de lei.
Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat pe 4 octombrie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare și dotare a Secției Neonatologie și Secției Obstetrică Ginecologie.
Valoarea totală estimată a investiției este de 6.590.639,81 de lei, fără TVA.
Proiectul vizează modernizarea spațiului existent la etajul II al corpurilor de clădire A și B, în care funcţionează în prezent secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie.
„Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba lulia își propun să devină secții importante din cadrul spitalului, promovând excelența, prin creșterea permanentă a calității actului medical, bazat pe tehnologii moderne și dotări de ultimă generație, asimilarea și asigurarea de specialități de valoare și de resurse umane și materiale, cu scopul îmbunătățirii vieții pacienților”, se precizează în caietul de sarcini.
Lucrări propuse
Prin proiect se propun următoarele:
- reamenajarea spațiilor de la etajul II corpurilor A+B din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, prin demolarea unor pereți interiori de compartimentare și realizarea unor pereți noi de compartimentare din gips-carton pe structură metalică;
- refacerea integrală a finisajelor interioare și a instalațiilor interioare.
Finisaje interioare:
- Pardoseli:
- cabinete, saloane, săli tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – covor PVC antibacterian, rezistent la trafic intens
- grupuri sanitare, deșeuri, ploscare, lenjerie, holuri aferente – gresie
- Pereti:
- cabinete, saloane, spli tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – vopsitorii antibacteriene, de înaltă calitate
- grupuri sanitare, deșeuri, ploscare, lenjerie, holuri aferente – faianță pe o înălțime de 2,10 m și vopsitorii antibacteriene, de înaltă calitate
- Tavane:
- cabinete, saloane, săli tratament, gardă, oficiu, holuri aferente – vopsitorii antibacteriene, de înaltă calitate
- grupuri sanitare, deșeuri, ploscare, lenjerie, holuri aferente – zugrăveli vopsitorii antibacteriene, de înaltă calitate
Ușile interioare vor fi uși agrementate pentru spații medicale, cu foaia de ușă din panou acoperit cu hpl cu canturi pe verticală din oțel inoxidabil și protectie la tărgi pe ambele fețe, cu manete și silduri din oțel inoxidabil, cu balamale din oțel inoxidabil, cu tocuri metalice reglabile care îmbracă peretele pe ambele părți, fără prag și tâmplărie metalică cu margini rotunjite din tablă de oțel zincat vopsită în camp electrostatic. Ușile de acces vor fi din tâmplărie metalică (aluminiu) cu geam termopan iar cele de la casele de scară vor fi uși metalice rezistente la foc cu geam, fără prag.
Instalații de ventilație – climatizare zonă ATI
Ventilarea saloanelor de prematuri, TIN, cât și Salonul de monitorizare va fi asigurată de o centrală de tratare a aerului montată în exteriorul clădirii.
Cu ajutorul centralei se vor asigura minim 12 schimburi de aer în saloanele deservite, cât și climatizarea în timpul sezonului cald.
Instalații de climatizare cu echipamente de tip split
Pe timpul sezonului cald climatizarea saloanelor și a cabinetelor medicale se va realiza cu ajutorul sistemelor split și multisplit. Fiecare sistem multisplit este format dintr-o unitate exterioară și mai multe unități interioare conectate la aceasta. Agentul frigorific vehiculat va fi freon R32 (agent frigorific).
Unitățile interioare vor fi dotate cu filtre electrostatice, vor avea nivel scăzut de zgomot.
Instalații de extragere a aerului viciat din grupuri sanitare
Aceste instalații sunt prevăzute pentru evacuarea aerului viciat din grupurile sanitare care nu pot fi ventilate natural. Aspirația aerului se realizează cu ajutorul ventilatoarelor care se vor monta în pereții grupurilor sanitare.
În cazul în care un ventilator deservește evacuarea aerului din două spații diferite, se vor folosi ventilatoare tip „în linie” racordate la tubulatura și valve cu disc pentru reglare. Grupurile sanitare vor fi în depresiune, aerul de compensare (50 mc/h) va pătrunde prin spațiul liber dintre ușă și pardoseală.
Sistem de supraveghere video
Subsistemul de supraveghere prin TVCI va realiza urmărirea zonelor de circulație.
Acesta va asigura preluarea, înregistrarea și stocarea imaginilor furnizate de camerele video. Acesta are în componență camerele video, echipamentele de multiplexare, stocare și posibilitatea de vizualizare a imaginilor preluate, în vederea observării / recunoașterii / identificării persoanelor.
Sistem apelare asistentă
Sistemul de apelare asistată este un sistem pentru toate formele de organizare din domeniul îngrijirilor medicale, cu un grad ridicat de fiabilitate, sigur și în conformitate cu standardele.
Apelarea asistentei se va putea face de la fiecare pat din saloanele secțiilor propuse spre reabilitare. În fiecare grup sanitar este prevăzut un buton de apelare cu șnur de tragere iar la exteriorul grupurilor sanitare se va monta un buton pentru anulare.
În fiecare salon se va prevedea un terminal cameră, iar în cele 2 camere asistente care deservesc secția de Neonatologie și secția de Obstretică Ginecologie se va amplasa un terminal secție.
Instalaţie detectare, semnalizare și avertizare incendiu
Sistemul de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu propus pentru Spitalul Județean Alba Iulia – secția Neonatologie și Obstetrică Ginecologie, va fi un sistem de tip adresabil, cu conexiuni în buclă, realizat într-o structură redundantă care va utiliza echipamente de detectare controlate de microprocesor, butoane de alarmare manuală, elemente de alarmare sonoră, module pentru monitorizări și comenzi, etc.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News