Administrație
Proiecte avizate de C.J. Alba. Consilierii au aprobat achiziţionarea de ambulanţe şi autospeciale pentru situaţii de urgenţă
Consiliul Judeţean Alba s-a reunit, joi, în şedinţă de lucru, pe ordinea de zi figurând nouă proiecte. Întâlnirea consilierilor judeţeni a început la ora 11.00.
Printre temele abordate şi votate de aleşii judeţului se numără modificări în regulamentul de organizare şi funcţionare a mai multor instituţii: Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, Teatrul de păpuşi „Prichindel” şi Parcul Industrial Cugir.
De asemenea, a fost aprobată prelungirea termenului contractului de închiriere a două spaţii, proprietate privată a judeţului Alba, situate într-un imobil de pe strada Basarabiei, nr.5, din Alba Iulia, în suprafaţă totală de 29 mp. Contractul a fost încheiat la mijlocul anului trecut, între Consiliul Judeţean Alba şi Rodica Oniga, reprezentanta Convenţiei de grupare a cabinetelor medicale stomatologice individuale. Prelungirea contractului s-a făcut pentru încă un an.
Consilierii judeţeni au mai aprobat închirierea sălii de conferinţe din sediul nou al ADR Centru, în Piaţa Consiliului Europei, Bloc 32 D şi activităţile în care se va implica CJ Alba privind managementul şi implementarea proiectului „Echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă”.
Autospeciale de acordare prim ajutor şi intervenţii în caz de incendii
Referitor la acest proiect de pe ordinea de zi, judeţul nostru va beneficia de echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă. Are ca obiect investiţiile pentru îmbunătăţirea intervenţiilor pe linia acordării asistenţei medicale, precum şi pe linia incendiilor la fondul forestier şi în zonele greu accesibile.
Prin acest proiect, la nivelul judeţului Alba se vor achiziţiona şapte echipamente, din care: o ambulanţă de prim ajutor 4×2, două ambulanţe de prim ajutor 4×4, două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mică de teren şi două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică – tip camionetă – pentru Detaşamentul de Pompieri din Alba Iulia, cu Gărzile de intervenţie din Alba Iulia, Câmpeni şi Sebeş şi pentru Detaşamentul de Pompieri din Aiud, cu Gărzile de intervenţie din Aiud şi Blaj.
Reamintim că prin Programul Operaţional Regional, Axa 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.3, judeţul Alba a beneficiat, în perioada 2008- mai 2010, ca de altfel şi restul judeţelor din Regiunea Centru, de patru autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă, o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă şi o autospecială pentru descarcerări grele.
Autospecialele achiziţionate au contribuit la îmbunătăţirea timpilor de răspuns, prin reducerea acestora de la 48 secunde la 27 de secunde în zonele rurale şi de la 25 de secunde la 13 secunde în zonele urbane, iar prin centrul mobil de comandă şi control s-a adus un plus de valoare coordonării intervenţiilor echipajelor profesionale ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
Proiectul prezentat joi în şedinţa de Consiliu judeţean vizează achiziţionarea a 44 echipamente specifice, pentru toate judeţele din Regiunea Centru, inclusiv Alba. Valoarea totală a proiectului este de 20.356.621 lei, cheltuielile eligibile fiind de 16.401.630 lei.
Judeţul Alba are şi obligaţii, pe lângă beneficii. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei” contribuie cu suma de 586.866 lei, din care 52.640 lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Alba, ca parte componentă a asociaţiei.
În ceea ce priveşte cheltuielile neeligibile (servicii de masă şi cazare în vederea organizării recepţiei festive), acestea sunt în valoare de 18.600 lei cu TVA, din care 3.100 reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Alba.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
alexandru
joi, 26.05.2011 at 07:55
proiectul interventii in situatii de urgenta s-a implementat acum doi ani.daca e vorba de un alt proiect in domeniu astept cu interes amanunte. va multumesc.de asemenea pentru redactorii de la alba24 le propun sa se intereseze care este stadiul proiectului groapei ecologice de gunoi de la galda-cons jud…. de ce intarzie atat de mult acest proiect.unde se impiedica pentru ca din cate stiu finantarea este aprobata din pos mediu.