Eveniment
SIMULARE BACALAUREAT 2014: BAREMELE de corectare la MATEMATICĂ și ISTORIE, proba obligatorie a profilului
Peste 6.500 de elevi de clasa a XI-a , a XII-a și a XIII-a au susținut miercuri dimineață simularea examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Au fost organizate probe la Matematică şi Istorie, în funcţie de profil, cu subiecte unice la nivel naţional. Elevii de la profilul real tehnologic au susținut proba la matematică. Atât la clasa a XI-a cât și la clasa a XII-a, în timp ce unii elevi se plângeau că subiectele au fost dificile, alții au ieșit din săli după o oră și jumătate cu subiectele rezolvate.
Citește și SUBIECTE SIMULARE BAC 2015, Română: Texte din Slavici, Arghezi şi Sebastian, importanţa ecranizării operelor şi a comunicării în familie »
Vedeți mai jos BAREMELE de corectare la Matematică și Istorie:
Barem clasa XI Matematica mate-info
Barem clasa XI Matematica pedagogic
Barem clasa XI Matematica științe naturale
Barem clasa XI Matematica tehnologic
Citiți și: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a
Citiți și: SUBIECTELE la ISTORIE, pentru clasa a XI-a și a XII-a
Simularea s-a desfăşurat la Matematică pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică – informatică şi filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică – informatică, respectiv Istorie, pentru Filiera teoretică, profil umanist, toate specializările; Filiera vocaţională – profil artistic, toate specializările; – profil sportiv, toate specializările; – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar; – profil teologic, toate specializările.
Rezultatele obţinute de elevila simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.
În 7 martie se desfăşoară proba la alegere a profilului, doar pentru elevii claselor a XII-a, iar în 14 martie vor fi publicate rezultatele simulării Bacalaureatului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News