Eveniment
SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la ISTORIE, clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului
Elevii de clasa a XI-a, a XII-a și a XIII-a, vor intra și miercuri în sălile de clasă pentru a susține simularea examenului de BACALAUREAT la proba obligatorie a profilului, E,c). Peste 6.500 de elevi vor fi testați la matematică, în cazul claselor de la profilul real-tehnologic, respectiv la istorie în cazul celor de la profil uman- pedagogic.
Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului
Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, pentru proba obligatorie de profil sunt programați 2.866 de clasa a XII-a din învățământul la zi, 520 de elevi de clasa a XIII-a de la seral, 3.189 de elevi de clasa XI-a și 499 de clasa a XII-a de la seral.
Vedeți mai jos SUBIECTELE la ISTORIE, clasa a XII-a:
Ca și la restul examenelor intrarea în sală se va face până la ora 8.30 iar testarea începe de la ora 9.00. Elevii vor trebui să rămână în sală cel puțin până la ora 10.30. Aceștia au la dispoziţie maximum trei ore pentru rezolvarea subiectelor şi vor fi supravegheaţi de profesori de altă specialitate.
Sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică, în funcţie de listele afişate pe uşa clasei, câte un elev în bancă, în funcţie de spaţiul disponibil.
Elevii nu au voie să intre în săli cu materiale din care se pot inspira pentru rezolvarea subiectelor sau cu telefoane mobile. Sălile de examen şi de corectare a lucrărilor sunt monitorizate video.
Vedeți mai jos SUBIECTELE la ISTORIE, clasa a XI-a:
Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.
În 7 martie se desfăşoară proba la alegere a profilului, doar pentru elevii claselor a XII-a, iar în 14 martie vor fi publicate rezultatele simulării Bacalaureatului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News