Actualitate
SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE pentru proba la alegere susținută de elevii din anii terminali de liceu
Peste 2.600 de elevi din anii terminali de liceu au fost aşteptaţi să intre vineri în sălile de clasă pentru a susține ultima testare, proba la alegere la simulare Bacalaureat 2014. Aceștia au avut de ales între Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Psihologie şi Sociologie. Rezultatele simulării Bacalaureatului vor fi publicate în data de 14 martie.
Au fost așteptați să intre în săli 2.168 de elevi de clasa a XII-a şi 502 elevi ai învăţământului seral. Potrivit reprezentanților IȘJ Alba, cei mai mulți elevi au fost înscrişi la Biologie și Geografie.
Pentru această probă prezența a fost destul de scăzută. Conform inspectorului școlar Dan Cherecheș din cei peste 2.000 de elevi de clasa a XII-a au fost prezenți 88,61% iar din cei 502 de elevi de la seral doar 3,79% s-au prezentat la examen.
VEZI SUBIECTELE LA GEOGRAFIE:
La și la restul examenelor elevii au intră în săli până la ora 8.30, testarea a început de la ora 9.00. Elevii nu părăsesc spaţiul de examinare cel puţin până la ora 10.30 și au la dispoziţie maximum trei ore pentru rezolvarea subiectelor. Aceștia sunt repartizaţi în săli în ordine alfabetică, în funcţie de listele afişate pe uşa clasei, câte un elev în bancă, în funcţie de spaţiul disponibil şi vor fi supravegheaţi de profesori de altă specialitate.
Elevii nu au voie să intre în săli cu materiale din care se pot inspira pentru rezolvarea subiectelor sau cu telefoane mobile. Sălile de examen şi de corectare a lucrărilor sunt monitorizate video.
Acesta este ultima probă de la Simularea examenului de Bacalaureat 2014. Anul acesta, pentru prima oară, au susținut simularea și elevii de clasa a XI. Aceștia au fost prezenți doar la primele probe de Limba și Literatura Română, Limba Maternă, Matematică și Istorie. Proba la alegere s-a desfășurat doar pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Potrivit ministerului, simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.
VEZI SUBIECTELE LA LOGICĂ
VEZI SUBIECTELE LA SOCIOLOGIE
VEZI SUBIECTELE LA ECONOMIE
VEZI SUBIECTELE LA CHIMIE
VEZI SUBIECTELE LA BIOLOGIE
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News