Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicatele din penitenciare: Argumentele în favoarea grațierii, eronate. Supraaglomerarea, un fenomen în scădere

Publicat

celula, penitenciarArgumentele prezentate în favoarea grațierii sunt eronate, iar condamnările unor politicieni și oameni de afaceri nu echivalează cu urgența, arată reprezentanții Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). „Condițiile din penitenciare au fost criticate în mod constant în ultimii 27 de ani, dar până la încarcerarea unor politicieni și oameni de afaceri importanți au fost ignorate de către toate partidele politice și de către toate guvernele, fără excepții”, spun reprezentanții sindicatului, subliniind că „supraaglomerarea ca fenomen este în scădere, iar cifrele demonstrează că acest efect este unul consistent”.

Ce spune Sindicatul Omnia despre declarațiile lui Liviu Dragnea și proiectul privind grațierea:

„În legătură cu afirmațiile Președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, referitoare la proiectul ordonanței de urgență privind grațierea unor pedepse cu închisoarea, pentru corecta informare a publicului, facem următoarele precizări:

1. Condițiile din penitenciare au fost criticate în mod constant în ultimii 27 de ani, dar până la încarcerarea unor politicieni și oameni de afaceri importanți au fost ignorate de către toate partidele politice și de către toate guvernele, fără excepții.

2. Supraaglomerarea ca fenomen este în scădere, iar cifrele demonstrează că acest efect este unul consistent. În ultimii 10 ani numărul deținuților a scăzut de la aprox. 48.000 de deținuți la aprox. 27.000 de deținuți. Motiv pentru care apreciem că, supraaglomerarea va scădea în maxim 4 ani dacă planurile existente vor fi finanțate și implementate.

3. Condițiile din penitenciare s-au îmbunătățit constant, chiar dacă nu în ritmul așteptat, motivul fiind subfinanțarea cronică a sistemului penitenciar sub absolut toate guvernările. În niciun an nu s-a acordat mai mult de 65% din necesarul de finanțare. Mai mult, din ambiții personale – ministrul fiind în conflict cu directorul general, în 2016 au fost returnați la bugetul de stat peste 30 de milioane de Euro din bugetul penitenciarelor, echivalentul a 11.000 de locuri de detenție reamenajate sau al unui penitenciar nou.

4. Rata mortalității în penitenciare este de 3,5 la mia de deținuți. Rata mortalității în România este de 11 la mia de locuitori. Situația este similară și în privința sinuciderilor, în contradicție cu afirmațiile unor părți interesate în a prezenta o situație catastrofală. Informația este preluată din statistica UE.

5. 40,7% dintre români au WC-ul în curte. 100% dintre deținuti au acces permanent la grupuri sanitare și apă curentă, chiar dacă 19 din cele 44 de penitenciare românești sunt supraaglomerate. Lista comparațiilor ar putea continua, dar ar fi nedrept pentru cei care plătesc sejurul în penitenciar al infractorilor.

6. Deținutul Adamescu (un exemplu folosit de către dl. Dragnea), bolnav încă dinainte de a fi încarcerat, se afla din septembrie 2016 într-o clinică privată, a fost operat la genunchi de către medicul pe care și l-a ales, și a decedat într-o clinică privată. Românii liberi și plătitori de impozite n-au această șansă.

7. Fostul ministru al justiției, Raluca Prună, a inventat o așazisă amendă de 80 de milioane de euro aplicabilă de către CEDO României. Recent a descoperit acest fals și președintele Iohannis. Raluca Prună știm deja că are neplăcutul obicei de a inventa cifre.

8. În realitate, efectele unei hotărâri pilot nu presupun aplicarea unor amenzi. De fapt CEDO încetează să soluționeze cauze de un anume tip (în acest caz referitoare la detenție) până când statul membru nu-și rezolvă problemele sistemic, pe baza unor recomandări. Un exemplu în acest sens este hotărârea pilot pe tema restituirilor.

9. Constatăm cu surprindere că Guvernul alege să ignore pozițiile critice, mai mult decât argumnetate, ale instituțiilor apolitice din cadrul justiției (DIICOT, DNA), precum și ale asociațiilor profesionale (AMR) sau neguvernamentale (Expert Forum, etc). Nu reluăm argumentele prezentate și problemele identificate punctual, acestea fiind deja comunicate public, însă cerem ca argumentele să fie discutate.

10. În context, precizăm că din punct de vedere sindical suntem neutri față de această inițiativă a Guvernului. Considerăm însă necesar să reacționăm față de lipsa de transparență, fundamentarea defectuoasă și elaborarea interesată a proiectului de act normativ susamintit.”

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O femeie transportată la spital după un incendiu în localitatea Roșia de Secaș. De la ce a pornit focul

Publicat

Un incendiu a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în localitatea Roșia de Secaș. Două anexe gospodărești și o cameră tehnică au fost cuprinse de flăcări. 

Potrivit ISU Alba, când pompierii au ajuns la fața locului, focul se manifesta la o camera tehnica (centrală termică), la două anexe gospodărești (bucătărie de vară și sură).

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. De asemenea, forțele de intervenție prezente la locul solicitării au reușit limitarea propagării Incendiul la două case din proximitate.

Echipajul SMURD a preluat o persoană de sex feminim cu atac de panică (proprietara locuinței), care ulterior a fost transportată la CPU Blaj.

Suprafața totală afectată este de aprox. 100 de metri pătrați.  Mai mult de atât, la fața locului s-au deplasat Șeful Grupei Operative și 2 ofițeri în vederea stabilirii cauze probabile de incendiu.
Cauza probabila de incendiu fiind stabilită ca: Horn neprotejat corespunzător față de materiale combustibile

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Câți angajați are județul Alba și câți bani câștigă lunar, în medie

Publicat

Judeţul Alba avea la sfârşitul lunii septembrie 2022, 98.297 de angajați (1,8% din total ţară). 

Potrivit datelor furnizate de Direcția Regională de Statistică Alba, în aceeași lună a anului 2022, câştigul salarial mediu brut înregistrat în judeţ a fost de 5.496 lei, ceea ce înseamnă un salariu mediu net de 3.542 lei.

Câştiguri salariale medii nete peste media înregistrată pe judeţ au realizat salariaţii din agricultură, silvicultură (4.096 lei) și industrie și construcții (3.628 lei).

Efectivul de salariaţi înregistrat în judeţul Alba la sfârşitul lunii septembrie 2022 a fost în creștere faţă de luna anterioară cu 159 persoane și cu 2.378 persoane față de luna septembrie 2021 (+2,5%).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul Internaţional al României la Şah 2022. Elita şahului românesc îşi dă întâlnire la Sebeş şi Alba Iulia, în decembrie

Publicat

Cei mai buni şahişti români vor fi prezenţi la Sebeş şi Alba Iulia în perioada 2-6 decembrie, când cele două municipii vor fi gazda a nu mai puţin de 6 evenimente şahiste naţionale şi internaţionale organizate de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba sub denumirea “Festivalul Internaţional al României la Şah 2022”.

Evenimentul va fi o veritabilă Mare Unire a Şahului Românesc, deoarece va aduce în judeţul Alba jucătorii de top români ai momentului, dar şi invitaţi de marcă reprezentând instituţii şi sponsori care au susţinut şahul românesc în acest an.

Festivalul va debuta în 2 decembrie cu Openul Internaţional al României la şah rapid, turneu găzduit de Hotelul Leul de Aur din Sebeş, la care sunt aşteptaţi să participe peste 100 de jucători.

Până în present şi-au anunţat prezenţa marii maeştri internaţionali Vlad Jianu, Lucian Miron, Alin Berescu, Vladislav Nevednichy şi Elena Cosma, alături de alţi 13 maeştri internaţionali printre care albaiulianul Mihnea Costachi, dar şi David Gavrilescu, jucătorul care a obţinut cel mai mare punctaj în etapele preliminare ale circuitului Grand Prix România 2022.

Turneul se va desfăşura pe parcursul a 8 runde în sistem elveţian şi va avea un fond de premiere de 15.000 lei.

Tot la Hotelul Leul de Aur din Sebeş se vor desfăşura în 3-4 decembrie Campionatele Naţionale de şah rapid şi blitz pe echipe.

La competiţie şi-au anunţat deja prezenţa cele mai puternice cluburi din ţară, în frunte cu CSU ASE Bucureşti, Vados Arad, Politehnica Iaşi şi CS Universitatea de Vest Timişoara la secţiunea open, respectiv CSU ASE Bucureşti, ACS Arnia Chess IT Bucureşti, CSM Bucureşti şi CSU Bucureşti la feminin.

Promovată în acest an în Divizia A, echipa CSM Unirea Alba Iulia are ca obiectiv clasarea în primele 10 echipe din ţară, atât în proba de şah rapid, cât şi în proba de blitz. Din prima echipă a clubului vor face parte Mihnea Costachi, Tudor Sfârlog, Marius Ceteraş, George Ileană, Radu Ţâmpea şi Andrei Negrean, acesta din urmă fiind campionul mondial en titre la blitz la categoria copii sub 10 ani şi vicecampion mondial la şah rapid la aceeaşi categorie de vârstă. Andrei, al cărui tată este originar din judeţul Alba, a fost împrumutat de CSM Unirea Alba Iulia de la Clubul Central de Şah Bucureşti.

CSM Unirea Alba Iulia va înscrie în competiţie alte două echipe, dintre care una formată exclusiv din juniori ai clubului. O altă reprezentantă a judeţului Alba participantă la competiţie este Metalurgistul Cugir, care va lua startul şi în seria de recalificări a Diviziei B care va fi găzduită tot de Hotelul Leul de Aur din Sebeş în perioada 27-30 noiembrie, o competiţie în care şahiştii cugireni vor încerca promovarea în Divizia A. Misiunea cugirenilor se anunţă a fi una dificilă, în luptă cu aceştia pentru promovare urmând a fi cluburi cu tradiţie din Cluj-Napoca, Piteşti şi Bistriţa.

Festivalul Internaţional al României la Şah 2022 va continua în 5-6 decembrie la Hotelul Transilvania din Alba Iulia, unde sunt programate Finala Circuitului Grand Prix România 2022, un turneu cu premii de 125.000 lei cu 16 jucători de top la start, Memorialul Mihail Breaz, dar şi Gala Şahului Românesc 2022, eveniment la care Federaţia Română de Şah va premia şahiştii români care au obţinut cele mai bune rezultate în acest an.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Mercedes Benz, investiție strategică la Sebeș: Fabrică de ultimă generație pentru producția unităților de antrenare electrică

Publicat

Compania germană Mercedes Benz AG continuă investițiile la Sebeș unde deține două fabrici prin subsidiarele Star Assembly și Star Transmision.

Gigantul german vrea ca în 2023 să înceapă construcția unei fabrici de ultimă generație care va produce unități de antrenare electrică. Noile linii de producție de la Sebeș vor contribui la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică.

Investiția în construcția și dotarea halei este estimată la 34 de milioane de euro și se va realiza în circa 15 luni, în perioada ianuarie  2023 – martie 2024.

Star Assembly, filială locală deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde astfel portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

”Producerea unităților de antrenare electrică pentru viitoarea generație de modele Mercedes-EQ complet electrice la fabrica noastră din Sebeș marchează continuarea, în mod consecvent, a transformării rețelei noastre globale de producție a grupului motopropulsor.

Prin implementarea noului domeniu de activitate, vrem să stabilim direcția pentru un business sustenabil și să pregătim Star Assembly pentru un viitor complet electric.

Sunt sigur că echipa grozavă de aici își va continua exemplar povestea de succes cu noul produs”, a spus Frank Deiß, Președinte Mercedes-Benz Drive Systems, Manager Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars și Manager fabrică Mercedes-Benz Untertürkheim.

La Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german.

În cadrul noii hale se vor instala linii de asamblare a unor unitati de antrenare electrice (UAE sau eATS), care contin 3 module: un modul electronic de putere, un ansamblu de roti dintate si un motor electric.

Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Aici poate fi văzut Documentul complet pentru care Star Assembly a solicitat acordul de mediu s-a cerut acordul de mediu

Potrivit documentului publicat pe siteul APM Alba construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, între ianuarie 2023 și martie 2024.

Aici vor avea loc activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly potrivit adevărul.ro

Mercedes Benz a cerut un  ajutor de stat de 185 milioane de lei pentru o investiție de 674 milioane de lei

Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

„Necesitatea realizării acestei investiții derivă din interesele firmei Star Assembly SRL, în vederea extinderii capacității de producție și de depozitare a pieselor și a accesoriilor pentru autovehicule în țară noastră.

În prezent societatea deține terenul necesar extinderii, totodată având funcționale halele de producție și de depozitare, anexe tehnice și spații administrative.

Proiectul analizat se încadrează în activitățile existente aducând îmbunătăți la condițiile existente, beneficiarul intenționând să modernizeze și să extindă capacitatea de producție, fără a schimbă profilul de producție, categoria și clasa de importantă a clădirilor existente.

Utilitatea publică constă în modernizarea și realizarea unor noi investiții în zonă, fapt ce conduce la creșterea potențialului socio – economic”, se mai precizează în documentul depus de compania germană la APM Alba.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi. Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro.

Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

Mercedes Benz vrea să investească într-o fabrică componente pentru mașini electrice

În mai, reprezentanții Mercedes Benz au transmis că intenționează să dezvolte proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare.

Producția în unitatea din Sebeș a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

Din 2020 se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producția de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Compania a primit deja sprijin în valoare de 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achiziționarea utilajelor.

Grupul Mercedes Benz, cifră de afaceri de 7 miliarde de lei în România cu fabrica de la Sebeș

Producţia de cutii de viteze a grupului în România a ajuns rapid la o cifră de afaceri anuală de peste 7 mld. lei (1,5 mld. euro) şi a urcat în top trei cei mai mari exportatori din economie după Automobile Dacia şi Ford.

Podiumul exporturilor a fost ocupat în ultimii ani exclusiv de companii din industria auto.

Unitatea de montaj și producție SC Star Assembly SRL din Sebeș este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a rețelei de producție pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Rezultate excepționale înregistrate de Star Assembly Sebeș și Star Transmision Cugir în România

  • • au împreună o cifră de afaceri de 1,6 mld. euro
  • • investiția a depășit 930 milioane de euro
  • • cele două unități de producție ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford)
  • • asigură în România 2.600 de locuri de muncă, din care 40% sunt femei
  • • cu sprijinul Guvernului, se numără printre primele companii din România care au implementat un sistem de învățământ dual, oferind, de asemenea, oportunități de formare și reconversie profesională.
  • În ultimii 6 ani, mai mult de 330 de tineri au beneficiat de astfel de programe în cadrul celor două unități de producție din România ale concernului Mercedes-Benz.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax