Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Spitalul Municipal Blaj va fi EXTINS pentru mutarea Ambulatoriului integrat. Investiție de peste 5,5 milioane de lei

Publicat


Spitalul Municipal Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire, pentru mutarea Ambulatoriului integrat. Investiția de peste 5,5 milioane de lei prevede, printre altele, dotarea cabinetelor medicale, realizarea unui lift de persoane și amenajarea spațiilor verzi din zonă. 

Primăria Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcții, inclusiv utilaje și echipamente aferente, asistența din partea proiectantului, pentru obiectivul „Extindere și dotare ambulatoriu Spital Municipal Blaj”.

Spitalul Municipal Blaj este un spital de tip general care are în structura sa următoarele specialități: medicină internă, cardiologie, chirurgie generală, pediatrie, neonatologie, ATI, boli infecțioase, neurologie, psihiatrie, CPU, ambulatoriu integrat, având în structura organizatorică un număr de 277 de paturi. Înființat în 1951, Spitalul Municipal Blaj este situat la o distanță de 36 de kilometri de municipiul Alba Iulia și deservește populația municipiului Blaj și a localităților aparținătoare (aproximativ 20.832 de locuitori), precum și localitățile apropiate de pe Valea Târnavelor, în total în jur de 50.000 de locuitori. Este un spital de tip multipavilionar, alcătuit din două corpuri de clădiri.

Obiectivul general al proiectului constă în extinderea clădirii ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Municipal Blaj și dotarea acestuia, în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale. Clădirea propusă pentru extindere și dotare cu aparatură medicală este situată la nr. 16 pe strada Andrei Mureșanu din Blaj. Aceasta face parte din ansamblul edificat aparținând Spitalului Municipal Blaj.

Potrivit studiului de fezabilitate, starea actuală a ambulatoriului este precară din punct de vedere al spațiilor, acestea fiind insuficiente pentru respectarea tuturor prevederilor în domeniu și furnizarea corespunzătoare a serviciilor medicale ambulatorii.

Cabinetele medicale din structura ambulatoriului sunt organizate în cadrul celor două clădiri ale spitalului, respectiv Policlinica și Spital. Din punct de vedere funcțional, cabinetele ambulatoriului nu sunt grupate și nu sunt amplasate într-o singură locație, spațiile existente nu sunt suficiente pentru asigurarea condițiilor de suprafață, circuite și funcționalități prevăzute de lege.

Proiectul propune soluționarea problemelor prin extinderea clădirii spitalului și mutarea cabinetelor medicale în aripa extinsă a clădirii. Extinderea se va realiza pe orizontală, cu o clădire nouă, cu trei nivele, similară celei existente și alipită clădirii spitalului. Astfel se propune aducerea secțiilor de ambulatoriu în spațiile nou create și dotarea cu aparatură medicală și mobilier medical necesare în vederea asigurării funcțiunilor specifice de bază ale programului de ambulatoriu.

Un obiectiv important al proiectului pentru adaptarea infrastructurii spitalului la nevoile persoanelor cu dizabilități este construirea unui lift în corpul nou de clădire. În acest fel va exista acces pentru această categorie și nu numai către toate cabinetele medicale.

Structura ambulatoriului pe specialități este următoarea:

 • Medicină internă
 • Cardiologie
 • Chirurgie generală
 • Urologie
 • Ortopedie și traumatologie
 • Obstetrică-ginecologie
 • Oftalmologie
 • Pediatrie
 • Neurologie
 • Psihiatrie
 • Dermatovenerologie
 • Pneumologie
 • Endocrinologie
 • ORL
 • Boli infecțioase
 • Chirurgie vasculară
 • Laboratoare (laborator analize medicale, laborator radiologie și imagistică medicală, laborator explorări funcționale)

Potrivit studiului de fezabilitate, implementarea proiectului va contribui la scăderea numărului de internări în spital dar și la creșterea numărului de consultații în asistență medicală specializată în ambulatoriu, calitatea serviciilor medicale va crește, la fel și gradul de satisfacție al pacienților și al medicilor.

Noul corp de clădire va include cabinete pentru consultații, săli de așteptare, spații administrative și pentru personalul medical, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și spații de depozitare a inventarului medical. 

Pentru dotarea cabinetelor medicale se vor achiziționa, printre altele, următoarele echipamente medicale: electrocardiograf, ecocardiograf, defibrilator automat, ecograf, aparat testare efort, aparat de monitorizare EKG, bisturiu electric, aspirator chirurgical, monitor funcții vitale, coagulator cu infraroșu, doppler vascular, ecograf cord, negatoscop, ecograf 4D, biomicroscop, electrocauter, spirometru, sistem PACS pentru imagistică medicală, electroencefalograf.

De asemenea, se vor reabilita/construi alei, se vor reamenaja spațiile verzi și se vor realiza parcări pentru ambulanțe și autospeciale medicale.

Valoarea estimată a contractului este de 5.552.227,59 lei (fără TVA), din care:

 • execuție lucrări, utilaje aferente – 5.302.247,59 lei,
 • proiect tehnic și detalii de execuție – 135.000,00 lei,
 • documentații tehnice, avize, autorizații – 82.000,00 lei,
 • verificarea tehnică a proiectării – 11.380,00 lei,
 • asistența tehnică din partea proiectantului – 21.600,00 lei

Durata de prestare a serviciilor de proiectare și obținere avize/autorizație de contrucție este de 3 luni de la data semnării contractului. Durata execuției lucrărilor și prestării serviciilor de asistență tehnică este de 12 luni de la data ordinului de începere.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ANI GREI de închisoare pentru bărbatul din Alba care și-a bătut fetițele cu biciul. Decizie la Judecătoria Aiud

Publicat

Constantin Muntean, bărbatul din comuna Stremț care și-a bătut cele trei fiice minore cu biciul, a fost condamnat în primă instanță, de magistrații Judecătoriei Aiud la ani grei de închisoare.  Pentru faptele sale, în 9 octombrie 2019, bărbatul a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare.  În total acesta a […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate