Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Starea pârtiilor: Locaţii din Alba şi judeţele învecinate

Publicat

Alba24.ro pune la dispoziţia iubitorilor de sporturi albe câteva informaţii de bază despre starea pârtiilor din judeţul Alba şi judeţele învecinate, ofertele şi preţurile practicate. În afara locaţiilor de la Vârtop – Arieşeni şi Şureanu, vă prezentăm şi variante pentru practicarea sportului alb din judeţul Sibiu şi Hunedoara. Potrivit prognozelor meteorologice pentru acest week-end, izolat se vor înregistra ninsori şi ceaţă. Vineri şi sâmbătă, cerul va fi noros, iar duminică parţial noros, cu soare, vremea urmând să se încălzească.

Complexul Arena Platoş, la 25 de kilometri de Sibiu

La sfârşitul anului trecut, administratorii complexului Arena Platoş, situat la intrare în staţiunea Păltiniş, pe DJ 106A, au deschis oficial una dintre pârtiile amenajate în resort. În total, aici vor funcţiona în viitorul apropiat patru pârtii de lungimi şi grade de dificultate diferite.

Cei care doresc să ia lecţii de schi şi snowboard înainte de a se aventura pe pârtie pot apela la un instructor din zonă, pentru 50 de lei pe oră. Se fac reduceri de preţ dacă apelează la serviciu un grup mai mare de persoane.

Tarifele de urcare cu instalaţia electrică este de 50 de lei pe zi pentru adulţi şi 30 de lei pentru copiii între 7 şi 12 ani. Sâmbătă şi duminică, adulţii vor plăti 100 de lei pentru o zi, iar, dacă veţi cumpăra bilete pentru ambele zile, primiţi reducere de 20 de lei. Pârtia are şi nocturnă, dar este funcţională doar sâmbăta.

Pârtia de schi Trecătoarea Lupilor, de la Gura Râului

Situată la circa 50 de kilometri faţă de municipiul Sebeş, la 20 de kilometri distanţă faţă de centrul oraşului Sibiu, la maxim 10 kilometri de oricare localitate din Mărginimea Sibiului, pârtia de schi de la Gura Râului este deschisă în acest week-end pentru turişti, între orele 9.00- 22.00. Stratul de zăpadă măsoară un metru în zonă, aşa că administratorii pârtiei nu-şi fac probleme referitor la utilizarea acesteia, până la primăvară.

Şcoala de schi şi snowboard este deschisă, iar, pentru o şedinţă, preţurile pornesc de la 50 de lei de persoană. Abonamentul pentru teleschi este de 50 lei pe zi, zece urcări costă 25 de lei, iar copiii sub 6 ani însoţiţi de adulţi beneficiază de gratuitate. Închirierea unui echipament de schi este de 25 de lei, iar, dacă doriţi şi cască, mai scoateţi din buzunar încă 10 lei.

Pârtiile din Masivul Parâng, judeţul Hunedoara

Pârtiile din Masivul Parâng sunt deschise turiştilor, pe parcursul întregii săptămâni. Apropierea oraşelor Petroşani şi Petrila şi existenţa unor şosele şi mijloace de transport pe cablu facilitează practicarea, în Munţii Parâng, a sporturilor de iarnă. Pantele nordice şi vestice ale Parângului Mic sunt propice practicării schiului.

Pârtiile „Poiană” şi „Spre Saivane” sunt dotate cu două teleschiuri şi maşină de bătut zăpadă. „Spre Saivane” are şi nocturnă. Cei care nu dispun de maşini puternice 4×4 pot utiliza telescaunul, de la baza muntelui, în schimbul sumei de 10 lei, pentru o urcare şi o coborâre. Preţul abonamentului pentru o zi cu teleschiul este de 40 de lei.

Pârtia Vârtop – Alba, vizitată zilnic de turişti

La Vârtop – Arieşeni, zăpada este în condiţii bune pentru schiat. În primele zile ale acestei săptămâni, zeci de turişti au ajuns în această locaţie, unde au schiat de dimineaţă până seara. Instalaţia electrică (teleschiul şi nocturna) este funcţională în prezent şi este la dispoziţia schiorilor. Drumul până la Arieşeni este practicabil.

Pentru o urcare cu teleschiul, adulţii vor plăti 5 lei, iar copiii vor avea o reducere de 50%.

Domeniul schiabil Şureanu – Valea Sebeşului, judeţul Alba

La Şureanu, turiştii pot schia zilnic, în intervalul orar 10.00-16.00. Stratul de zăpadă este destul de mare, aşa că practicarea sportului alb nu va fi o problemă pentru cei care doresc să petreacă sfârşitul de săptămână aici. Preţul unui abonament pe zi, pentru teleschi este de 75 de lei pentru adulţi şi 60 de lei pentru copii. O singură urcare costă 5 lei. Domeniul pune la dispoziţia turiştilor şapte pârtii cu lungimi diferite şi grade de dificultate uşoare, medii şi mari.

Se poate ajunge cu maşina până la baza pârtiilor, dar aveţi nevoie de cauciucuri de iarnă şi lanţuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax