Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STP Alba Iulia a fost desemnat cel mai bun transportator public de călători din România, de revista TIR Magazin


Publicat

Societatea de Transport Public Alba Iulia a primit premiul de ”cel mai bun transportator public de călători din România 2013” cu prilejul galei anuale a revistei TIR Magazin. Premiul a fost înmânat de către Marius Tudose, membru al Consiliului Director al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România.

Gala premiilor TIR Magazin reprezintă cel mai important eveniment anual din industria transporturilor, realizat în parteneriat cu Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR și Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri – IRU. Nominalizările au fost realizate prin centralizarea propunerilor făcute în scris de cititorii revistei TIR Magazin și ai site-ului www.tirmagazin.ro. Jurizarea a fost realizată de IRU, UNTRR (cea mai reprezentativă asociație profesională din domeniu, membru IRU) și specialiști din transporturi.

În competiția pentru cel mai bun transportator de persoane din România, STP Alba Iulia a devansat celelalte două firme nominalizate ”în finală”, RATUC Cluj Napoca si RAT Craiova. Anul trecut, premiul a fost obținut de RATB București, la acea ediție STP fiind doar nominalizată.

În competiție, STP Alba Iulia s-a prezentat cu 10 argumente:

* Asigură în zona metropolitană Alba Iulia servicii publice integrate de transport călători, fiind primul serviciu de transport public metropolitan (urban) din țară, structurat pe zone tarifare și cu valabilitate orară a titlurilor de călătorie. A introdus posibilitatea plăţii prin SMS a călătoriei.

* A început utilizarea biocombustibililor în transportul urban de călători. Biocombustibilul (metilester de rapiţă) a fost obţinut integral în România printr-un parteneriat între STP, Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi Institutul de Cercetări şi Instrumentaţie Analitică Cluj Napoca.

* Societatea este preocupată de inovare şi cercetare. STP a început o colaborare (din septembrie 2011) cu inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, autorul unui filtru special de aer care reduce consumul de combustibil şi măreşte puterea motorului. Pe unul dintre autobuzele STP a fost montat experimental un asemenea filtru, constatându-se, după aproximativ două săptămâni, o reducere cu aproape 10% a consumului, fără a se înregistra alte efecte secundare. Invenția aplicată pe autobuzele STP a primit medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva din anul 2012.

* Exploatează un parc de 120 autobuze cu un număr de 243 angajați și plătește 4.560.000 lei taxe și impozite/an fiind, din acest punct de vedere, cel mai mare contribuabil din județul Alba, din acest sector de activitate.

* A introdus în anul 2011 primele autobuze etajate (double – decker) utilizate la transportul public local, pe liniile obişnuite şi accesibil pentru toţi cetăţenii la tarif normal, neprohibitiv, de 1,8 lei pe oră. Au fost achiziţionate două asemenea autobuze, unul pentru Alba Iulia, unul pentru Turda. Ambele autobuze etajate sunt noi – an de fabricaţie 2011, au podea integral coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pasagerilor (Low Floor 100%) şi sunt echipate de STP cu sistem dinamic de informaţii audio cu privire la obiectivele turistice de pe traseu, în funcţie de locaţia exactă GPS a autovehiculului şi fără intervenţia şoferului.

* A construit la Turda prima staţie climatizată din România, pentru transportul urban de călători. Este echipată cu aer condiţionat, perdea de aer cald pentru a împiedica aburirea pereţilor de sticlă pe timp de iarnă şi acces automatizat.

* Este primul operator care a introdus panouri de afișaj și sisteme de anunţ vocal – voice box în staţiile de transport în comun din oraş (română și parțial engleză) și în toate mijloacele de transport.

* A introdus cardurile de mobilitate urbană uşor de utilizat pentru toţi călătorii (abomament, puncte şi mixte) şi un sistem modern de ticketing electronic.

* Pentru informarea călătorilor, şi-a reinventat siteul care oferă acum, printre altele, posibilitatea calculării complexe a rutelor autobuzelor, dar şi a distanţelor pietonale din orice punct al oraşului până la cea mai apropiată staţie.

* Folosește ENERQI – o metodă nouă în Uniunea Europeană de măsurare a satisfacției clienților și de îmbunătățire a serviciilor oferite în funcție de aceasta.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. haiducu

    marți, 05.03.2013 at 09:02

    Super, chiar sunt ok autobuzele la alba iulia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

De miercuri, locuitorii din Abrud, OBLIGAȚI să poarte măști de protecție. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Abrud sunt obligați să poarte mască de protecție începând de miercuri, 8 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Măsura a fost anunțată de primarul din Abrud, Nicolae Simina, pe Facebook.

”Având în vedere faptul că în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv COVID-19, 7 persoane de pe raza UAT Abrud, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Abrud”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

”Am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat căile de acces, vom intensifica această acțiune.
Peroanele care au fost confirmate pozitiv sau incerte, au fost izolate imediat. Există o metodologie care trebuie respectată. Nu avem voie să dăm numele celor depistați pozitiv sau incerți. Colaborăm foarte bine cu Poliția orașului Abrud, Spitalul Abrud, medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică Alba”, a mai declarat acesta.

De aemenea, de marți 7 aprilie, în fiecare noapte de la ora 22.00, vor fi dezinfectate trotuarele și zonele din fața magazinelor.

Mai mult, accesul în blocuri și casă scărilor vor fi dezinfectate în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, de la ora 19.00.

O măsură similară a fost luată și la Câmpeni.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate