Actualitate
STP Alba Iulia a fost desemnat cel mai bun transportator public de călători din România, de revista TIR Magazin
Societatea de Transport Public Alba Iulia a primit premiul de ”cel mai bun transportator public de călători din România 2013” cu prilejul galei anuale a revistei TIR Magazin. Premiul a fost înmânat de către Marius Tudose, membru al Consiliului Director al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România.
Gala premiilor TIR Magazin reprezintă cel mai important eveniment anual din industria transporturilor, realizat în parteneriat cu Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR și Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri – IRU. Nominalizările au fost realizate prin centralizarea propunerilor făcute în scris de cititorii revistei TIR Magazin și ai site-ului www.tirmagazin.ro. Jurizarea a fost realizată de IRU, UNTRR (cea mai reprezentativă asociație profesională din domeniu, membru IRU) și specialiști din transporturi.
În competiția pentru cel mai bun transportator de persoane din România, STP Alba Iulia a devansat celelalte două firme nominalizate ”în finală”, RATUC Cluj Napoca si RAT Craiova. Anul trecut, premiul a fost obținut de RATB București, la acea ediție STP fiind doar nominalizată.
În competiție, STP Alba Iulia s-a prezentat cu 10 argumente:
* Asigură în zona metropolitană Alba Iulia servicii publice integrate de transport călători, fiind primul serviciu de transport public metropolitan (urban) din țară, structurat pe zone tarifare și cu valabilitate orară a titlurilor de călătorie. A introdus posibilitatea plăţii prin SMS a călătoriei.
* A început utilizarea biocombustibililor în transportul urban de călători. Biocombustibilul (metilester de rapiţă) a fost obţinut integral în România printr-un parteneriat între STP, Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi Institutul de Cercetări şi Instrumentaţie Analitică Cluj Napoca.
* Societatea este preocupată de inovare şi cercetare. STP a început o colaborare (din septembrie 2011) cu inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, autorul unui filtru special de aer care reduce consumul de combustibil şi măreşte puterea motorului. Pe unul dintre autobuzele STP a fost montat experimental un asemenea filtru, constatându-se, după aproximativ două săptămâni, o reducere cu aproape 10% a consumului, fără a se înregistra alte efecte secundare. Invenția aplicată pe autobuzele STP a primit medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva din anul 2012.
* Exploatează un parc de 120 autobuze cu un număr de 243 angajați și plătește 4.560.000 lei taxe și impozite/an fiind, din acest punct de vedere, cel mai mare contribuabil din județul Alba, din acest sector de activitate.
* A introdus în anul 2011 primele autobuze etajate (double – decker) utilizate la transportul public local, pe liniile obişnuite şi accesibil pentru toţi cetăţenii la tarif normal, neprohibitiv, de 1,8 lei pe oră. Au fost achiziţionate două asemenea autobuze, unul pentru Alba Iulia, unul pentru Turda. Ambele autobuze etajate sunt noi – an de fabricaţie 2011, au podea integral coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pasagerilor (Low Floor 100%) şi sunt echipate de STP cu sistem dinamic de informaţii audio cu privire la obiectivele turistice de pe traseu, în funcţie de locaţia exactă GPS a autovehiculului şi fără intervenţia şoferului.
* A construit la Turda prima staţie climatizată din România, pentru transportul urban de călători. Este echipată cu aer condiţionat, perdea de aer cald pentru a împiedica aburirea pereţilor de sticlă pe timp de iarnă şi acces automatizat.
* Este primul operator care a introdus panouri de afișaj și sisteme de anunţ vocal – voice box în staţiile de transport în comun din oraş (română și parțial engleză) și în toate mijloacele de transport.
* A introdus cardurile de mobilitate urbană uşor de utilizat pentru toţi călătorii (abomament, puncte şi mixte) şi un sistem modern de ticketing electronic.
* Pentru informarea călătorilor, şi-a reinventat siteul care oferă acum, printre altele, posibilitatea calculării complexe a rutelor autobuzelor, dar şi a distanţelor pietonale din orice punct al oraşului până la cea mai apropiată staţie.
* Folosește ENERQI – o metodă nouă în Uniunea Europeană de măsurare a satisfacției clienților și de îmbunătățire a serviciilor oferite în funcție de aceasta.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
haiducu
marți, 05.03.2013 at 09:02
Super, chiar sunt ok autobuzele la alba iulia!