Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Coronavirus la o creșă din Alba Iulia. Unitatea, închisă timp de 2 săptămâni. Precizări de la Primărie

Publicat

O fetiță care frecventa creșa din cartierul albaiulian Ampoi 2 a fost confirmată cu coronavirus, iar vineri, una dintre îngrijitoarele unității de învățământ a primit și ea un rezultat pozitiv.

UPDATE: ”Creșa 2 Ampoi va fi închisă 2 săptămâni, începând de luni 27 iulie. Măsura era necesară deoarece o fetiță a fost depistată pozitivă COVID-19 joi, 23.07.2020. Aceasta s-a infectat din familie, tatăl său fiind declarat bolnav cu o zi înainte.

Citește și 10 infectări și un nou deces în Alba, în ultimele 24 de ore. Lista localităților din care provin cazurile de COVID-19

Astăzi au fost prelevate probe de la întreg personalul Creșei 2 Ampoi și copii, singurul test pozitiv SARS-CoV-2 fiind al educatoarei care a intrat în contact cu fetița. Niciun alt copil sau angajat al creșei nu a fost infectat cu noul coronavirus.

Deoarece fiul educatoarei testată pozitiv frecventează Creșa 1 Ampoi, împreună cu DSP Alba s-a luat decizia închiderii și a acestei creșe și a testării personalului și copiilor.

Testarea se va face luni, 27 iulie și tototdată se va face dezinfecția ambelor creșe. În funcție de rezultatele testărilor s-ar putea extinde perioada de suspendare a activității și la Creșa 1 Ampoi, tot pe o perioadă de 2 săptămâni”, a precizat Robert Roman, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, la Creșa 2 Ampoi au fost testate 34 de persoane, dintre care 14 copii și 20 de angajați.

Știrea inițială: Potrivit surselor alba24.ro, fetița a luat virusul de la tatăl său și, în consecință, au fost testați ceilalți copii și toate angajatele creșei, constatându-se că în afară de o îngrijitoare, toți au un rezultat negativ.

Creșa va fi închisă în următoarele 2 săptămâni, timp în care se vor lua toate măsurile de igienizare și dezinfecție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax