Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Suspectul reținut pentru agresarea tinerei din Alba Iulia a cerut AREST la DOMICILIU. Ce au decis judecătorii

Publicat

agresor

Nicolae Tiberiu Drăgoi, suspectul principal în cazul agresiunii și tâlhăriei unei tinere în scara  blocului M3 din Alba Iulia, a cerut să fie arestat la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins cererea bărbatului.

Citește și VIDEO/UPDATE: Atac șocant în scara unui bloc din Alba Iulia. O tânără lovită cu brutalitate, de un bărbat necunoscut

Marți 20, noiembrie, când a fost adus în fața judecătorului de drepturi și libertăți cetățenești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii care anchetează cazul, Drăgoi a cerut să fie arestat preventiv la domiciliu.

Nicolae Drăgoi, suspectul în cazul agresiunii asupra tinerei din Alba Iulia, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Magistrații au respins cererea bărbatului și au dispus arestarea preventivă în arestul IPJ Alba.

”Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu. Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D. N. T., fiul lui N.şi C., născut la data de 24.07.1985 (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.11.2018 şi până la data de 19.12.2018 inclusiv.(…) Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.11.2018, ora 16,05.” se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia.

Victima agresiunii din blocul M3 rămâne internată în secția de neurologie a spitalului din Alba Iulia. Starea tinerei

  Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus la data de 20.11.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului D.N.T. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă că:

În data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei.

Citește și Reprezentanți PSD, după agresiunea din Alba Iulia: „Fără legea recursului compensatoriu n-ar mai fi dat în cap?“

Inculpatul D.N.T. are vârsta de 33 ani şi a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul D.N.T. a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare. Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna.

Menţionez că inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15.09.2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare.

La data de 20.11.2018, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.N.T. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.” se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

ANGAJĂRI la stat: POSTURI vacante la instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții și calendarul concursurilor

Publicat

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în instituții publice din județul Alba.

Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 • are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România
 • cunoaște limba română, scris și vorbit
 • are vârsta minimă reglementată de prevederile legale
 • are capacitate deplină de exercițiu
 • are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate
 • îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs
 • nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

POSTURI VACANTE:

ALBA IULIA

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

 • expert, gradul I – psiholog la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Condiții: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul soclopslhopedagoglce, specialitatea psihologie; vechimea minimă în specialitatea studiilor absolvite de cel puțin 3 ani și 6 luni;

atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România în domeniul de specialitate psihologia muncii și organizational, treapta de specializare minimum practicant, forma de atestare autonom;

pentru psihologii care nu au obținut încă atestarea la nivel de psiholog practicant în regim autonom se cere să fie absolvirea unui program de master în psihologie, acreditatul condițiile legii și recunoscut de Colegiul Psihologilor din România în domeniul general de specializare muncă și organizații, fie diplomă ce atestă deținerea titlului de doctor în psihologie ori diplomă echivalentă în condițiile legii și anexele acestora – 4 alin. (2) lit. a) și pct. 8 al anexei nr. 2 D din Normele privind atestarea profesională a psihologilor Cu drept de liberă practică, aprobate prin Hotărârea nr. 1/2019 a Colegiului Psihologilor din România;

dreptul de liberă practică să nu fie suspendat în condițiile 18 din Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România – condiție dovedită prin prezentarea unei adeverințe sau declarații pe proprie răspundere;

cunoștințe de operare PC (Microsoft Word, Excel) – condiție dovedită prin prezentarea unor certificate, diplome sau atestate, emise în condițiile legii;

cursuri sau specializări în domeniul psihologiei muncii și organizaționale sau în domeniul psihologiei clinice.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor: 30 septembrie 2022

Concurs: 17 octombrie 2022, ora 10.00 – proba scrisă; 21 octombrie 2022, ora 10.00 – proba interviu.

Detalii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, județul Alba, telefon 0258/810.964, adresa de e-mail pca_alba_contabilitate@mpublic.ro.

Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia

 • pedagog școlar – internatul unității liceale

Condiții: studii superioare – teologie pastorală romano-catolică; avizul cultului; vechimea în specialitatea studiilor necesare ocupării postului: 2 ani.

Concurs: 28 septembrie 2022, ora 15.00 – proba scrisă; 28 septembrie 2022, ora 17.00 – proba interviu.

Detalii la Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof Majlath Gusztav Karoly”, cu sediul în Alba Iulia, Str. Păcii nr. 4, județul Alba, telefon: 0258/819.869.

SEBEȘ

Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş

 • mediator școlar

Condiții: studii medii dovedite cu diplomă de bacalaureat, curs de formare de mediator școlar, dovedit prin adeverință de absolvire; vechime: 1 an în câmpul muncii.

Concurs: 10 octombrie 2022, ora 11.00 – proba scrisă; 13 octombrie 2022, ora 9.00 – proba interviu

 • informatician

Condiții: studii superioare de lungă durată în domeniile de studiu informatică, calculatoare și tehnologia informației; vechime: 10 ani în specialitatea studiilor necesare ocupării postului; vechime în muncă: 15 ani.

Concurs: 10 octombrie 2022, ora 08.00 – proba scrisă; 13 octombrie 2022, ora 08.00: proba interviu.

Detalii la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu”, Sebeș, str. Lucian Blaga nr. 76, județul Alba, telefon: 0744.695.659, fax 0258/730.796.

ABRUD

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud

 • manager (pe perioadă de 4 ani)

Condiții: absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic; absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului sănătății, ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii;

cel puțin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii;

nu au fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni comise cu intenție, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;

sunt apte din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic); nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.

Termen limită pentru depunerea dosarelor: 17 octombrie 2022 ora 1500

Concurs: 4 noiembrie 2022, ora 10.00 – susținerea proiectelor de management

Detalii la Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud, Str. Republicii nr. 13, județul Alba, telefon 0258/780.614, interior 34, între orele 08,00-15,00, email: office@spitalabrud.ro.

Alte localități

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud

 •  secretar școală, 0,5 normă

Condiții: studii: superioare administrativ/economic; vechime: minimum 10 ani vechime în muncă și minimum 5 ani în domeniul administrativ-economic; cunoștințe de operare (introducere, validare și prelucrare date pe calculator); cunoștințe certificate în resurse umane.

Concurs: 4 octombrie 2022, ora 09.00 – proba scrisă; 7 octombrie 2022, ora 09.00 – proba practică; 12 octombrie 2022, ora 09.00: proba interviu

Detalii la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, str. Vasile Lucaciu nr. 42, județul Alba, telefon/fax: 0258/866.002.

Școala Gimnazială Berghin

 • pedagog social

Condiții: studii superioare; experiență pedagogică – minimum 3 ani; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – minimum 3 ani; absolvent al unui program de formare psihopedagogică; cunoștințe operare PC.

Concurs: 10 octombrie 2022, ora 10.00: proba interviu (probă unică).

Detalii la Școala Gimnazială Berghin, Str. Morii nr. 34, Județul Alba, telefon: 0258/854.113.

Primăria comunei Șugag

 • șef S.V.S.U. –Compartimentul întreținere, gospodărire, ordine și siguranță

Condiții: studii medii absolvite; vechime în muncă cel puțin 7 ani; permis conducere șofer profesionist; cunoștințe operare P.C. nivel mediu (Word, Excel, poștă electronică, internet).

 • muncitor calificat I – în cadrul Compartimentului întreținere, gospodărire, ordine și siguranță

Condiții: studii medii/generale; vechime în muncă cel puțin 7 ani; permis conducere șofer profesionist.

 • magaziner – Compartimentul biblioteca comunală, cămin cultural, expoziție etnografică

Condiții: studiilor medii/generale; vechime în muncă cel puțin 7 ani.

Concurs: 30 septembrie 2022, ora  10.00 – proba scrisă; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Detalii la Primăria comunei Șugag, str. Valea Frumoasei nr. 180, județul Alba, telefon 0258/746.177.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Skate park la Aiud. Stadiu lucrărilor la amenajarea spațiilor de agrement cu dotări de ultimă oră

Publicat

Lucrările continuă la locația în care se amenajează un skate park, în municipiul Aiud. Vor fi montate piste și rampe specifice.

”Aproximativ 49 de tone cântăresc rampele pentru platforma skateboard. Primul transport a sosit, urmează încă două transporturi și apoi amenajarea propriu-zisă. Și zona de spectacole prinde contur”, a anunțat recent primarul Oana Badea.

Skate park-ul face parte din proiectul ”ECO Agrement Aiud – Zone de agrement Avram Iancu și Ecaterina Varga” prin care se urmărește reconversia și refuncționalizarea durabilă a terenurilor degradate, vacante și neutilizate din municipiul Aiud, în vederea creșterii calității spațiului public urban și a vieții locuitorilor și îmbunătățirii factorilor de mediu principali.

Ce se amenajează

Proiectul cuprinde:

 • Amenajarea a două zone publice de agrement și recreere din municipiul Aiud, exploatând potențialul a două terenuri degradate și neutilizate în suprafață totală de 10.739 mp precum și reabilitarea străzii de acces Avram Iancu, în suprafață de 2.243 mp
 • Creșterea cu 3,3 ha a zonelor verzi ale Municipiului Aiud, față de cele 29 ha curente, respectiv de la 10,94 mp zonă verde/cap de locuitor la 11,30 mp zonă verde/cap de locuitor și îmbunătățirea bioarhitecturii ambientale locale specifice spațiilor publice consumate de cetățeni și vizitatori
 • Dotarea spațiilor publice de agrement și recreere într-o manieră modernă, eco-eficientă si protectivă, accesibilă publicului larg si cu dizabilități diverse cu următoarele categorii de mobilier urban: 48 buc. bănci – bancă stradală de lemn, 19 buc. coș de gunoi – coș stradal, colectare selectivă cu 3 sau 4 recipiente, 6 buc. suport pentru bicicletă, 5 buc. cișmea apă potabilă,1 ecran de proiecție, 1 zonă de labirint, 1 pistă role și patinoar, 1 scenă, 1 pistă skate, 1 pistă bicicliști, 1 loc de joacă pentru copii, 1 sistem artezian, WIFI.

Valoarea investiției: 5.885.135,47 lei

Surse de finanţare: 4.922.695,36 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Suprafața zonelor verzi din municipiul Aiud va crește cu 1,3 hectare, spun reprezentanții primăriei.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Polițiști din Alba, voluntari la Alba Carolina Bike Race. Asigură traseul greu accesibil din zona Mamut, la concurs

Publicat

Polițiștii din Alba sunt alături de participanții la concursul de ciclism montan Alba Carolina Bike Race.

Doi dintre ei asigură traseul greu accesibil din zona Mamut. Radu și aurelian s-au implicat ca voluntari.

De asemenea, în locația principală a concursului, în zona Parcul Unirii – Casa de Cultură a Sindicatelor, polițiștii sunt alături de copii le prezintă regulile de circulație pe care trebuie sa le respecte biciclistii.

Aproximativ 450 de concurenți de toate vârstele participă sâmbătă la Alba Carolina Bike Race. Concursul se desfășoară în cadrul unui eveniment maraton, cu plecare din Alba Iulia. Concurenții parcurg traseu prin mai multe localități din regiune, pe o distanță de aproximativ 65 km.

Vezi FOTO-VIDEO: A început concursul de ciclism montan Alba Carolina Bike Race. Sute de participanți la competiția de la Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Exproprieri de terenuri și construcții la Alba Iulia, pentru modernizarea a cinci străzi din municipiu. Care este valoarea propusă

Publicat

Locuitorii de pe cinci străzi din Alba Iulia vor fi expropriați pentru porțiuni din terenurile și construcțiile lor, pentru a fi modernizate aceste artere. Este vorba despre drumuri pietruite

Consilierii locali au de aprobat, în ședința din 27 septembrie, declanșarea procedurii de expropriere a unor imobile (terenuri) situate în Alba Iulia, afectate de modernizarea străzilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.

Potrivit documentației, străzile sunt nemodernizate, respectiv sunt în stadiul de drum pietruit, prezintă gropi si denivelări. Partea carosabilă nu are asigurată panta transversală necesară, favorizând stagnarea apelor pluviale si infiltrarea acestora la nivelul patului drumului.

Toate aceste defecţiuni îngreunează foarte mult desfăşurarea circulaţiei riveranilor, a mașinilor de intervenție si afectează dezvoltarea economică a zonei, precizează reprezentanții primăriei.

Lucrări propuse

Se impune realizarea/ modernizarea tramei stradale.

Măsurile indicate prin studiu de fezabilitate:

 • amenajarea carosabilului cu beton asfaltic
 • amenajarea trotuarelor cu pavaj
 • amenajare pista biciclete din beton asfaltic
 • realizare canale tehnice îngropate
 • realizare rețea de canalizare cu guri de scurgere pentru preluarea apelor pluvial
 • realizare rețea iluminat public.

Exproprieri și despăgubiri

Terenul pe care se va amenaja drumul se află parțial în domeniul public al Municipiului Alba Iulia și parțial pe proprietăți private. În cadrul studiului de fezabilitate a fost analizat si culoarul de expropriere, inclusiv împrejmuirile ce limitează proprietățile și care intră sub incidența măsurilor propuse prin proiect.

Suprafața străzilor propuse a fi amenajate prin proiect, între fronturile construite, luând în considerare propunerea de realizare a unor străzi cu lățime medie cuprinsa între 8 ml și 10 ml incluzând pista de biciclete, trotuar și carosabil, este de 27495 mp si o lungime de 2943 ml.

Suprafața totală a terenului de expropriat prin proiect este de 10.146 mp. Valoarea de piață estimată a terenului, potrivit raportului de evaluare întocmit de către evaluator autorizat, este de 1.106,877 lei fără TVA (teren – 870.712 lei; împrejmuiri/construcții anexe – 236.165 lei).

Valoarea s-a stabilit ca fiind 88 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona C și 120 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona B.

Conform documentației de expropriere sunt afectate 251 de proprietăți (terenuri)și valoarea evaluată necesară pentru expropriere este de 1.106,877 lei.

Se vor despăgubi doar proprietarii care dețin autorizație de construire pentru acestea.

Reprezentanții primăriei menționează în documentație că, pentru exproprierile anterioare având același scop (modernizarea de drumuri și căi de acces în zone de dezvoltare ale orașului) s-au acordat în alte cazuri despăgubiri de 10 lei/mp pentru terenuri cu destinația de drum și căi de acces și că această valoare a fost acceptată de majoritatea proprietarilor.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax