Connect with us
Advertisement

Eveniment

Suspectul reținut pentru agresarea tinerei din Alba Iulia a cerut AREST la DOMICILIU. Ce au decis judecătorii

agresor

Publicat

Nicolae Tiberiu Drăgoi, suspectul principal în cazul agresiunii și tâlhăriei unei tinere în scara  blocului M3 din Alba Iulia, a cerut să fie arestat la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins cererea bărbatului.

Citește și VIDEO/UPDATE: Atac șocant în scara unui bloc din Alba Iulia. O tânără lovită cu brutalitate, de un bărbat necunoscut

Marți 20, noiembrie, când a fost adus în fața judecătorului de drepturi și libertăți cetățenești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii care anchetează cazul, Drăgoi a cerut să fie arestat preventiv la domiciliu.

Nicolae Drăgoi, suspectul în cazul agresiunii asupra tinerei din Alba Iulia, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Magistrații au respins cererea bărbatului și au dispus arestarea preventivă în arestul IPJ Alba.

”Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu. Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Dispune arestarea preventivă a inculpatului D. N. T., fiul lui N.şi C., născut la data de 24.07.1985 (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.11.2018 şi până la data de 19.12.2018 inclusiv.(…) Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.11.2018, ora 16,05.” se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia.

Victima agresiunii din blocul M3 rămâne internată în secția de neurologie a spitalului din Alba Iulia. Starea tinerei

  Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus la data de 20.11.2018 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului D.N.T. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă că:

În data de 17.11.2018, în jurul orei 18:30, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din mun. Alba Iulia, inculpatul D.N.T. i-a aplicat cu brutalitate victimei S.D.R. (în vârstă de 20 ani) o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa, iar inculpatul i-a sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei.

Citește și Reprezentanți PSD, după agresiunea din Alba Iulia: „Fără legea recursului compensatoriu n-ar mai fi dat în cap?“

Inculpatul D.N.T. are vârsta de 33 ani şi a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni grave. Astfel, în cursul anului 2015, inculpatul D.N.T. a fost condamnat de instanţele române pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt calificat şi tentativă de viol în stare de recidivă, la pedeapsa rezultantă de 4 ani 1 lună închisoare. Totodată, în anul 2013, prin hotărâre recunoscută ulterior de autorităţile române, inculpatul a fost condamnat de organele judiciare din Grecia la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi vătămare corporală, aplicându-i interdicţia de a se afla în Grecia pentru totdeauna.

Menţionez că inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză în stare de recidivă postexecutorie, la scurt timp după eliberarea la termen din data de 15.09.2018 din executarea pedepsei de rezultante de 7 ani şi 2 luni închisoare.

La data de 20.11.2018, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.N.T. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.” se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement