Administrație
Termen prelungit pentru finalizarea reparațiilor la podul peste râul Mureș, pe DN1, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș
Circulația autovehiculelor pe podul peste râul Mureș, Alba Iulia – Sebeș (DN 1) va fi în continuare îngreunată de lucrări până cel târziu în 15 octombrie, au precizat reprezentanții CNAIR – SDN Alba, pentru Alba24.ro. Comparativ cu termenul inițial prevăzut în contract, adică 22 septembrie, finalizarea lucrărilor întârzie cu aproape o lună.
Potrivit surselor citate, până acum au fost finalizate 10 din cele 11 porțiuni de rosturi de dilatație de pe pod. În noaptea de duminică spre luni s-a lucrat la al 11-lea segment, iar operațiunile vor continua și în această noapte, traficul urmând să fie restricționat pe un sens de circulație. Reprezentanții Secției Drumuri Naționale Alba estimează că investiția va fi gata în cel mult o săptămână, cu termen maxim 15 octombrie, în condițiile în care vremea va permite desfășurarea lucrărilor în ritmul așteptat.
Lucrările sunt derulate de TKT Tehnologii și Tensionări SRL București, pe baza unui contract în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Au început în iulie și ar fi trebuit terminate în 22 septembrie. Însă au fost amânate din cauza procedurii de avizare și ulterior întrerupte aproape trei săptămâni, în august, odată cu festivalul UNTOLD. Operațiunile au presupus asfaltare carosabil și înlocuire rosturi de dilatație ce au cedat sub traficul greu.
Reamintim că intervalul orar pentru restricții de circulație convenit cu IPJ Alba este în zilele lucrătoare 20.00 – 7.00, iar în zilele de sâmbătă între orele 18.00 și 10.00, respectiv duminica între orele 19.00 și 7.00. Pe timpul efectuării lucrărilor, traficul este dirijat alternativ, prin utilizarea instalațiilor de semaforizare amplasate la cele două capete ale podului.
Vezi și FOTO-VIDEO: ACCIDENT la Alba Iulia. Femeie lovită de o mașină, în timp ce traversa strada Calea Moților pe trecerea de pietoni
Podul peste râul Mureș este unul dintre cele mai importante obiective de acest gen pentru infrastructura rutieră din Transilvania, fiind tranzitat zilnic de zeci de mii de vehicule. Acesta a fost reabilitat complet în anul 2010, printr-o investiție de 2,4 milioane de lei. De atunci, însă a mai fost doar reparate gropile ce au apărut în carosabil.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News