Eveniment
Test pentru liberali: PDL vine cu primele propuneri pentru iniţiatorii demersului „Alba Iulia – Capitală culturală europeană”
Democrat-liberalii susţin că proiectul „Alba Iulia – Capitală culturală europeană 2020” este o idee generoasă şi nu lasă indiferent niciunul dintre cetăţenii responsabili ai urbei noastre, fie ei politicieni sau oameni simpli. Oficial, democrat -liberalii nu refuză invitaţia liberalilor de a conlucra pentru transformarea oraşului în capitală culturală, totuşi, aceştia impun câteva condiţii de îndeplinit imediat de către iniţiatorii proiectului. Mai exact, niste propuneri prin care liberalii trebuie să oficializeze sub auspicii academice demersul pentru formarea Comitetului de iniţiativă care să se implice în proiect, care trebuie pregătit cu rigoare.
Biroul Permanent Judeţean Alba PDL a analizat cu mare atenţie proiectul propus de vicepreşedintele PNL, Florin Roman, privind participarea la prima întâlnire a grupului de iniţiativă a unor membri ai săi şi a apreciat greutatea listei de personalităţi culturale propuse.
„Din păcate, reprezentanţii organizaţiei noastre sunt obligaţi din motive obiective să-şi decline participarea, la data respectivă. Primarul Mircea Hava, care şi-a exprimat în termeni neechivoci susţinerea proiectului este plecat în străinătate”, au precizat aceştia, într-un comunicat de presă.
Biroul Permanent Judeţean Alba PDL salută totuşi membrii ad-hoc de iniţiativă şi îi asigură de prezenţa membrilor PDL la o următoare convocare, după ce liberalii vor ţine cont de unele sugestii venite din partea lor.
În primul rând, PDL Alba are propuneri de completare a listei comitetului de iniţiativă.
„Având în vedere că Regele Mihai este Mare Voievod de Alba Iulia şi Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia, sugerăm ca derularea întregului demers să se facă sub înaltul patronaj al Casei Regale a României”, menţionează democrat-liberalii.
Alte persoane, pe lângă cele deja nominalizate a face parte fin Comitetul de iniţiativă, ar putea fi, în opinia acestora:
– ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului;
– Excelenţa Sa Gyorgy Miklos Jakubiny, arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia;
– Mona Muscă, ministru al Culturii pe vremea când s-a decis ca Sibiul să fie „Capitală Culturală Europeană”;
– un reprezentant al Guvernului României (ministrul Culturii);
– ambasadorii Austriei, Ungariei şi Marii Britanii, care au vizitat municipiul şi s-au arătat încântaţi de posibilităţile culturale, istorice şi turistice ale oraşului;
– Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia;
– Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba;
– Răzvan Teodorescu, fost ministru al Culturii;
– Nicolae Manolescu, preşedinte al Uniunii Naţionale a Scriitorilor din România şi reprezentant al României la UNESCO;
– Aurel Pantea, scriitor, conferenţiar universitar şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor – filiala Alba Hunedoara.
O altă propunere prevede invitarea unor oraşe înfrăţite cu Alba Iulia ca parteneri în proiect.
„De asemenea, ca suport în reuşita acţiunii, vă propunem ca un oraş înfrăţit cu Alba Iulia să fie desemnat ca partener în acest demers – ex. Szekesfehervar din Ungaria sau Ansberg din Germania ar putea fi copartenerii noştri pentru anul 2020. Considerând că veţi analiza cu atenţie aceste propuneri, vă sigurăm de loiala noastră colaborare. Salutăm membrii comitetului ad-hoc de iniţiativă şi vă asigurăm de prezenţa membrilor noştri la o următoare convocare, după completarea listei. Sugerăm ca aceasta să se facă după auspicii academice, la Universitatea 1 Decembrie”, arată BPJ Alba PDL în comunicat.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
UrbeaMea Alba Iulia
vineri, 23.09.2011 at 17:55
Destul de ultimativ tonul PDL. Nominalizarea unora, pentru comitet, e parcă facută în derâdere: Mona Musca ?, ambasadorii ?. In privinta regelui putem avea niște dubii în privința onestității ofertei PDL, știut fie poziția lui Băsescu față de acesta.