Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tribunalul Alba: Compania „Pomponio” cere declanșarea procedurii insolvenței pentru „Grup Corint” SA şi „Corint” SRL


Publicat

Pe rolul Tribunalului Alba au fost înregistrate la sfârşitul lunii martie trei dosare în care se solicită deschiderea procedurii insolvenţei pentru “Grup Corint” SA şi “Corint” SRL. Reclamanţii sunt “Pomponio” SRL, “Pomponio Construcţii” SRL şi “Danlili Grup” SRL care au, în cauzele respective, calitatea de ”creditor”. Instanța nu a stabilit încă termenele de judecată. Cele trei firme reclamante  au executat lucrări pentru Grup Corint și Corint SRL și au apelat la instanță pentru recuperarea datoriilor pe care firmele fraților Sabău le-au înregistrat în urma acestora.

Primul dosar înregistrat la Tribunalul Alba în 18 martie este deschis la solicitarea “Danlili Grup” SRL, împotriva “Grup Corint” SA.

Următoarele două sunt înregistrate din 29 martie şi sunt iniţiate de “Pomponio Construcţii” SRL împotriva “Corint” SRL, respectiv “Pomponio” SRL împotriva “Grup Corint” SA. Grupul “Pomponio” este reprezentat de avocatul Amalia Gherman.

Grup Corint este concesionarul unei mari părți din Cetatea Alba Carolina denumită ”Traseul Celor Trei Fortificații” și deține ”Hotel Medieval”-amenajat într-o clădire monument-  singurul hotel clasificat la 5 stele din județul Alba.

Grupul de firme condus de Dan Sabău efectuează lucrările în cadrul Proiectul de reabilitare al Centrului istoric din Alba Iulia, cu o valoare de 76.087.835 lei, din care Primăria a contribuit cu 17,5 milioane lei, FEDR cu 47,98 milioane lei şi alţi 10,5 milioane lei provin din bugetul de stat. Proiectul de restaurare a Cetăţii Alba Carolina reprezintă unul dintre cele mai controversate la nivel local. Lucrările se desfăşoară din februarie 2011. De curând, firma „Corint” SRL a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea de mobilier urban în cadrul proiectului „Reconstituire și punere în valoare Acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina – Fortificația de tip Vauban din municipiul Alba Iulia”. Valoarea estimată a contractului este de 157.680 lei.

Aceeaşi firmă, „Corint” SRL, în asociere cu “Florea Grup” asigură modernizarea carosabilului de la ieşirea din Alba Iulia spre Cluj „DN1 – E81, de la km 382 + 400 până la km 385+160 – strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv podul peste râul Ampoi şi pasajul peste calea ferată Alba Iulia”, o investiţie estimată la aproximativ 4,5 milioane de euro. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, lucrările erau realizate în proporţie de 75%, la data de 1 aprilie. Acestea au demarat în noiembrie 2011, după ce o altă firma care a participat la licitație- „Diferit” Cluj – și-a retras contestația . Contractul de finanţare pentru acest proiect s-a prelungit până în noiembrie 2013.

Reamintim că proiectul a fost aprobat spre finanţare în luna septembrie 2010, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a obţinut cofinanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Contractul de concesiune a Cetații transferat de pe o firmă pe alta. Prefectul a atacat hotărârea

În contextul activităţii celor două firme – „Grup Corint” şi „Corint” SRL, reamintim că, prin HCL Alba Iulia nr. 300 din 25 septembrie 2012, a fost aprobată cesionarea de către SC “Grup Corint” SA a Contractului de asociere nr 7.798/2006, încheiat între aceasta şi Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, către SC “Corint” SRL.

Motivele pentru care SC “Grup Corint” SA a cerut cesionarea contractului de asociere încheiat în anul 2006 cu CL Alba Iulia către o altă firmă, “Corint” SRL au fost: “Societatea Comercială Grup Corint SA împreună cu grupul de societăţi acţionare îşi propune să restructureze activităţile comerciale pe societăţi cu obiecte distincte de activitate, cum ar fi spre exemplu: societatea comercială Grup Corint SA doar pentru construcţii şi lucrări de restaurare, iar societatea comercială Corint SRL, pentru turism şi servicii aferente.

Cesiunea Contractului de asociere către societatea comercială Corint SRL, societate aflată în cadrul grupului nostru, va facilita un exerciţiu financiar explicit al fiecărui an calendaristic, care să regularizeze,după aprobarea bilanţului contabil, obligaţiile clare faţă de partener, respectiv Consiliul Local”. Cele două firme aparţin fraţilor Dan şi Mircea Sabău.

Instituţia Prefectului a considerat că actul administrativ a fost adoptat cu nerespectarea prevederilor legale privind numărul de voturi („hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie”), dar şi că „raportat la argumentele prezentate, atât timp cât în Contractul de asociere încheiat între Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia şi SC Grup Corint SA, precum şi în actele adiţionale la acesta, nu s-a prevăzut în mod expres posibilitatea asociatului principal de a-şi substitui raporturile născute din respectivul contract prin cesiune, considerăm că autoritatea locală nu îşi poate da acordul pentru realizarea unei astfel de operaţiuni juridice”.

În plus, consideră că se impune o analiză obiectivă din punct de vedere economic a celor două societăţi comerciale, astfel încât atribuţiile cedentului (SC “Grup Corint” SA) să se regăsească într-o pondere considerabilă în cele ale cesionarului (SC “Grup Corint” SRL), adică trebuie avute în vedere capitalul de afaceri, patrimoniul, bilanţul financiar-contabil, activităţile economice autorizate, portofoliu, personalul angajat, datorii către stat şi bugetul local.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, în autoizolare. Ar fi intrat în contact cu mai mulți membri de partid infectați cu COVID-19

Publicat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, s-a autoizolat miercuri după ce zilele trecute a fost în județul Sălaj, unde ar fi interacționat cu mai mulți lideri ai partidului care ulterior au fost confirmați pozitiv pentru COVID-19. 

De asemenea, Ciolacu a mers în de dimineață și și-a făcut un test pentru coronavirus. Acesta nu prezintă simptome ale unei posibile infectări, dar va sta în autoizolare până la primirea rezultatelor testelor.

Trei lideri PSD din Sălaj s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 și au fost internați în spital. Ei s-au simțit rău sâmbătă, la doar o zi după ce au participat la un eveniment electoral. La manifestare a fost prezent și președintele PSD, Marcel Ciolacu, împreună cu Vasile Dîncu şi Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Cu o zi înainte de alegerile locale, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a aflat că are COVID-19. Mai mulți colegi de partid cu care a intrat în contact au făcut testul duminică și au fost depistaţi cu noul coronavirus. Sergiu Panie, vicepreşedintele PSD Zalău, Florin Florian, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean și Ioan Miclea, directorul societății Citadin Zalău sunt internați la spital, notează știripesurse.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii discută miercuri la București alianțele locale pentru primării și consilii județene. Cum se poziționează față de PSD

Publicat

p

Conducerea PNL se reuneşte miercuri pentru a analiza rezultatul alegerilor locale şi pentru a stabili politica de alianţe la nivelul consiliilor locale şi judeţene, inclusiv faptul că liberalii nu vor negocia cu PSD.

Pentru situația de la Alba Iulia, aceasta înseamnă că liberalii vor avea o fereastră mai îngustă de negociere cu USR PLUS pentru formarea unor majorități și obținerea măcar a unui post de viceprimar.

De altfel, potrivit lui Traian Băsescu, miercuri ar urma deja să aibă loc o întânire între liderul PNL Ludovic Orban şi cel al PMP Eugen Tomac. La Iaşi, liberalii au invitat deja la discuţii formaţiunile de dreapta.

În ceea ce priveştre  rezultatul alegerilor locale, liderul partidului, premierul Ludovic Orban, declara marţi seară că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%.

Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind câștigate PSD.

Sursă: Universul.net

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trei lideri ai PSD Sălaj, confirmați cu COVID. Cu o zi înainte se întâlniseră cu Ciolacu la un eveniment electoral

Publicat

Trei lideri ai PSD Sălaj au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi au ajuns în spital. Aceștia s-au întâlnit vineri, înaintea alegerilor locale, cu Marcel Ciolacu. 

Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, vicepreședintele PSD Zalău și fostul prefect Florin Florian s-au testat pentru coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive.

Primul care s-a simțit rău a fost președintele CJ Sălaj, sâmbătă, apoi apoi au urmat ceilalți doi.

Cu toții s-au întâlnit vineri, cu o zi înainte de apariția primelor simptome, cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu, la miting electoral în Zalău.

Sursă: Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea în Alba și în alte județe din țară până vineri. Trei zile de ploi torențiale

Publicat

Alba, dar și alte județe din țară se află până vineri 2 octombrie, sub un cod portocaliu de vreme rea. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00 se vor semnala ploi abundente.

De asemenea,în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate