Eveniment
”Tzuki și Tati” pe scenă la Alba Iulia: Florin Piersic Jr și Marius Bodochi într-un spectacol cu întrebări, răspunsuri și dileme

Stai liniștit pe o bancă, într-un parc situat lângă starea civilă din orașul tău. Ești cu căștile în urechi și îți asculți playlist-ul ăla de zi cu zi. Mai ai o oră de pierdut până să ajungi la întâlnirea programată.
Pe banca din fața ta se așează un tip. Are un costum pe el, cravata o idee răvășită, iar când își ridică de pe ochi ochelarii Wayfarer, vezi că pare îngrijorat. Trage adânc din țigară și se uită în gol. Pentru o secundă crezi că se uită la tine, dar de fapt, se uită undeva în zare, prin tine. Apoi în spatele său mai apare un tip.
Are ceva ani în spate, ai putea spune că e chiar cam bătrân. Se așează și el pe bancă și începe o discuție cu tipul mai tânăr.
De aici începe spectacolul ”Tzuki și Tati” de Florin Piersic Jr. cu Marius Bodochi și Florin Piersic Jr. Pe banca din fața lor, sâmbătă, 17 mai s-au aflat spectatorii din Alba Iulia, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”.
Doi străini pentru public, dar apropiați unul față de altul. Acțiunea se desfășoară cursiv, printr-un text care te lasă să înțelegi ce vrei și cum vrei despre relația celor doi.
În fața ta pe bancă stau cei doi, îi vezi că se cunosc bine. De curiozitate începi să tragi cu urechea. Cel mai tânăr are o problema existențială în viață: în scurt timp va intra în starea civilă pentru a se căsători.
Cine sunt Tzuki și Tati
În timp ce îi asculți afli că cel mai bătrân dintre cei doi este ”Tati”. Începe să devină clar relația dintre cei doi, mai ales că Tati îi vorbește tânărului cu o voce părintească.
Apoi afli că pe tânăr în cheamă Tzuki, sau cel puțin așa îl alintă figura părintească de lângă el. Discuția devine mai aprinsă când apare și ”Mama”. Mama care nu trebuia să fie și ea prezentă la nunta lui Tzuki și care complică enorm lucrurile dintre cei trei.
Mai mult de atât, tot din dialogul celor doi afli de Doris, mireasa, care încă nu a ajuns prin zona stării civile. Și totuși confuzia plutește în aer.
Dilema devine elementul central al discuției dintre cei doi, până când pe un ton bland afli ce se întâmplă. Dialogul atât de normal, fără tonuri puternice și ridicări de voce face ca experiență din sală să fie una personală pentru spectator.
”Tzuki și Tati” reușește într-o oră și cinci minute să facă o radiografie în viața a doi oameni puși într-o situație dificilă și cu o singură întrebare în minte: Cum rezolvăm problema?
sursă foto: Anca Iacob, fotograf oficial al Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News