Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat de 70 de ani, în stare critică, salvat la Spitalul din Aiud printr-o procedură realizată în premieră

Publicat

Un vârstnic de 70 de ani a fost salvat de medicii Spitalului Municipal din Aiud printr-o procedură realizată în premieră, în unitatea medicală. 

Intervenția a fost realizată de echipa condusă de doctorii Hurani Majid și Groza Ioana.

Ce s-a întâmplat:

” Pe 8 octombrie în CPU a fost adus prin 112 un pacient de 70 de ani, cu tetrapareza spastică, dispnee severă, saturație in O2 50%, agitatie motorie, Tensiunea Art 70/40mmHg. Pe ECG tahicardie sinusală 145bpm și BRD nou aparut. Testare Covid negativă.

Ecografia cardiacă transtoracică a aratat tromb masiv în trunchiul arterei pulmonare, dilatare de cavitați drepte (Ventricul și atriu drept), hipokinezie VD, TAPSE 11mm.

Cazul a fost evaluat de o echipa formată din medicii primari cardiologi Dr. Hurani Majid si Dr. Groza Ioana și a fost gestionat împreună cu echipa asistențială din CPU.

Având în vedere starea clinica gravă a pacientului s-a decis aplicarea în premiera a trombolizei farmacologice folosind Actilyse în protocol accelerat. Starea clinica și hemodinamică s-a îmbunațatit imediat. La ora actuală pacientul este monitorizat în ATI; starea clinica și hemodinamica sunt stabile.

Precizam ca tromboliza farmacologică poate avea și alte aplicații clinice cum ar fi anumite cazuri de Infarct miocardic acut atunci când angiografia și angioplastia nu sunt disponibile sau pacientul nu poate fi transferat în timp util ( cum a fost și acest caz datorită socului cardiogen)”, au transmis reprezentanții unității medicale din Aiud într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax