Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valeriu Gheorghiță: Vor fi disponibile 500.000 de locuri pentru vaccinarea cu Astra Zeneca. De ce ar folosi cineva acest vaccin

Publicat

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că vor fi disponibile 500.000 de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, iar primele 200.000 vor fi încărcate pe platformă începând de miercuri. 

Acesta a declarat că în cadrul platformei de programare va fi implementată lista de aşteptare, iar începând de miercuri se vor putea face înscrieri pentru 180 de cabinete noi de imunizare, unde va fi distribuit serul AstraZeneca.

“Urmează ca din data de 10 februarie să se deschidă posibilitatea de programare în platforma de programare după modalităţile cunoscute pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la AstraZeneca.

Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin la momentul actual este recomandat pentru aceste grupe de vârstă, incluzând atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale.

Modalităţile de programare sunt neschimbate, rămân practic ca şi cele de până la acest moment”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat câte locuri pentru a etapa a doua pentru vaccinul cu AstraZeneca vor fi încărcate miercuri pe platformă, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: “Vor fi aproximativ 500.000 de locuri disponibile începând cu 15 februarie până la sfârşitul lunii martie pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare. (…) Vor apărea la început pentru primele 20 de zile şi ulterior prin glisare până la sfârşitul lunii martie în total sunt aproape 500.000 de locuri disponibile. Mâine vor fi încărcate în jur de 200.000 de locuri”.

De ce s-ar vaccina cineva cu Astra Zeneca, având în vedere rata de eficacitate de 60%

“Acest tip de vaccin ca şi celelalte a primit autorizare de punere pe piaţă de la agenţia Europeană a Medicamentului ceea ce înseamnă faptul că a făcut dovada profilului de siguranţă de calitate şi de eficacitate.

În ceea ce priveşte protecţia oferită de vaccin din punct de vedere practic în studiile derulate de companie AstraZeneca nu au fost înregistrate cazuri de forme severe de boală sau de internări la pacienţii vaccinaţi ceea ce înseamnă că acest vaccin ne protejează într-o proporţie foarte mare faţă de formele severe de boală, nu ajungem să ne internăm.

Din acest punct de vedere trebuie să interpretăm corect această rată de eficacitate. Atâta timp cât la nivel individual eu nu ajung să fac o formă severă de boală, nu ajung să mă internez la spital, este un lucru cât se poate de important din punct de vedere al riscului individual.

Vă reamintesc că rata de eficacitate a vaccinului antigripal este între 40 şi 60 la sută, chiar sunt anumite tulpini gripale pentru care eficacitatea este de 20%”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Sursă: Biziday, news.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax