Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: VIDEO: ANRM are la Alba Iulia de două luni sediul sigilat. Un fost director transferat în zonă, REFUZĂ să preia biroul


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHdJQiww"></script></p>


Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), instituție care se ocupă cu acordarea licențelor de exploatare a resurselor minerale are de aproximativ două luni, reprezentanța de la Alba Iulia sigilată.

Ultimul șef local a ieșit la pensie, iar conducerea de la București a decis să transfere la Alba Iulia un fost președinte și director general al Agenției.

 Aurel Gheorghe a fost desemnat să preia temporar biroul de la Alba Iulia, dar acesta refuză și invocă faptul că nu își poate desfășura activitatea cu documente secrete, deoarece i-a fost retrasă acreditarea din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Acreditarea este dată funcționarilor publici care lucrează cu secretele de stat, la propunerea Serviciului Român de Informații.

UPDATE: În urma articolului apărut în data de 25 octombrie 2019, Aurel Gheorge a trimis pe adresa redacției un drept la replică. 

Aurel Gheorghe a fost numit director al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), de către Sorin Grindeanu în 17 ianuarie 2017, dar în luna august a fost schimbat cu Iulian Offenberg, iar apoi la șefia agenției a ajuns Gigi Dragomir.

În luna august 2019, Gheorghe a fost numit temporar să preia funcția de șef de birou, la Constanța, dar între timp, în octombrie, a fost mutat în Alba Iulia.

 

gheorghe aurel

Gheorghe susține că a primit ordinul de transfer temporar la Alba Iulia în 4 octombrie, iar în perioada 7 – 11 octombrie a fost prezent la Alba Iulia pentru a prelua biroul, dar acesta era sub sigiliu, iar cheile se aflau la București.

Între timp, ar fi primit o informare scrisă din partea președintelui ANRM, Gigi Dragomir, prin care îl informa că i-a fost retras dreptul de a lucra cu secrete de serviciu. 

În 21 octombrie, mai mulți reprezentanți de la București au venit la Alba Iulia să facă procesul verbal de predare-primire a biroului, dar Aurel Gheorghe a refuzat să îl preia, deoarece în acesta s-ar fi aflat documente cu caracter secret.

În acest context, joi, patru reprezentanți de la București au revenit în Alba Iulia cu un proces verbal de predare-primire, pe care Aurel Gheorghe să îl semneze și să preia biroul.

 Aurel Gheorghe a refuzat din nou să preia biroul, precizând că a primit un alt document în care transferul locației este datat cu 25 octombrie.

scandal anrm

Reprezentanții de la București au spus că ei vor să îi predea mobilierul de birou, câteva scaune, dulapurile, o unitate de calculator, un monitor și o imprimantă. Aceștia au menționat și au arătat reporterilor de la Alba24 că în birou nu se mai află documente, că acestea au fost luate și transportate la București.

Vineri, 25 octombrie, Aurel Gheorghe a fost contactat de Alba24, pentru a afla dacă a preluat biroul de la Alba Iulia. Acesta a declarat că a luat act de procesul verbal și a constatat ceea ce trebuie să ia în primire, dar că, până când nu se va rezolva problema cu acreditarea din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat și până nu va avea o confirmare că poate lucra cu secretul de serviciu, el nu va prelua biroul de la Alba Iulia.

Potrivit profit.ro, până să fie numit președinte, Aurel Gheorghe a fost director general la Direcția Generală Gestionare, Evaluare, Concesionare Resurse/Rezerve Minerale și Integrare Europeană a ANRM, funcție ocupată de acesta din anul 2013.

Drept la replică

În urma articolului apărut în data de 25 octombrie 2019, Aurel Gheorge a trimis pe adresa redacției un drept la replică în care precizează următoarele situații de fapt: 

” Situatia mea profesionala este aceea de Director General al Directiei Generale Evaluare Concesionare Resurse Rezerve Minerale, Integrare Europeana din cadrul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), functie publica de conducere obtinuta prin concurs in anul 2013 si intarita prin decizia instantei, Sentinta civila nr. 4543/2019 pronuntata la data de 18.06.2019, de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. 729/3/2019.

A. Legat de prezenta mea la ALBA IULIA, aceasta este facuta în baza:

1. Ordinului nr. 326/02.10.2019, nelegal in forma si continut, prin nerespectarea OUG 57/2017, art. 507(8), prin care sunt mutat temporar pe o functie publica de executie la CIT ALBA (Compartimentul de Inspectie Teritoriala ALBA) si nu transferat asa cum apare eronat in materialul dvs de presa (anexa 1)

anexa_1_1

anexa_1_2

2. Informarea nr. 13938/03.10.2019, sub semnatura dlui. Gigi DRAGOMIR – Presedinte ANRM, (anexa 2)

anexa_2

3. Ordinul de deplasare nr. 501069/04.10.2019, sub aceeasi semnatura, prin care durata deplasarii incepe la data de 07.10.2019

4. Prezenta mea zilnica in intervalul 07.10.2019 – 11.10.2019 in Alba Iulia, cu precizarea lipsei accesului dat find faptul ca, spatiul/biroul era incuiat si cheile se gaseau la sediul ANRM din Bucuresti (capturi foto la prezenta)

5. Informarea nr. 14584/15.10.2019, sub semnatura aceluiasi domn Gigi DRAGOMIR (anexa 3)

anexa_3

6. Prezenta mea la data specificata, prin care se constata existenta in spatiu/birou, a nenumarate documente, acte si inscrisuri, al caror nivel de clasificarea este necunoscut, motiv pentru care spatiul/biroul nu s-a putut prelua. A se vedea Procesul verbal din data de 21.10.2019, ora 9.45 (anexa 4)

anexa_4

7. Informarea nr. 15056/23.10.2019 sub semnatura aceluiasi domn Gigi DRAGOMIR (anexa 5)

anexa_5

8. Prezenta mea zilnica in intervalul 21.10.2019 – 25.10.2019 in Alba Iulia (capturi foto la prezenta)

9. Nota incheiata la sediul CIT ALBA in data de 25.10.2019, ora 8.20

B. Legat de existenta avizului de Securitate

1. Autorizatia/Certificatul de acces la informatii clasificate secret de stat, nivel secret, strict secret, secret de stat de importanta deosebita, ceea ce generic este cunoscut drept certificat ORNISS, se refera la accesul si lucrul cu documente si informatii secret de stat pe unul dintre cele trei niveluri (S, SS, SSID) prevazute de actele normative: Legea nr. 182/2002 si HG nr. 585.2002.

a. Subsemnatului nu i s-a ridicat “certificatul ORNISS” cum gresit apare in materialul de presa citat

b. Subsemnatul a detinut Certificat de securitate cu privire la accesul la informatii secrete de stat, nivelul SSID (seria ACS, nr. 0000350 IN din 11.07.2014), in perioada 2014 – 2018, in prezent aflandu-ma in procedura de revalidare (reinoire) a acestuia

2. Autorizatia secret de serviciu

a. In baza informarii cu nr. 11836/21.08.2019, sub semnatura aceluiasi Gigi DRAGOMIR – Presedinte ANRM, subsemnatului i-a fost anulata Autorizatia de acces la informatii clasificate “secret de serviciu”,(anexa 6)

b. Fac precizarea ca nu exista in acest sens un act administrativ semnat de catre dl. Gigi DRAGOMIR – Presedinte ANRM, nefiind respectate prevederile din HG nr. 781/2002, art. 8. c. Comunicarea catre ANRM, prin avocat – Va instiintam pe aceasta cale ca Tribunalul Bucuresti, prin Hotararea 6941/2019 pronuntata la data de 21.10.2019 in dosarul nr 24897/3/2019 a dispus suspendarea executarii actului administrativ Informare nr.11836/21.08.2019 privind retragerea, in ceea ce il priveste pe dl Gheorghe Aurel, a autorizatiei de acces la informatii clasificate secret de serviciu , până la pronunţarea instanţei de fond. Sentinta este executorie de drept.

d. La data prezenta nu exista din partea ANRM nici un inscris prin care sa-mi fie communicate masurile cu privire la Hotararea instantei mai sus mentionate

C. Natura spatiului/biroului din bd. Republicii nr. 25, Alba Iulia, in care este situat sediul CIT ALBA

a. In baza HG nr. 585/2002, spatiul respectiv este incadrat ca zona administrativa, ceea ce ce presupune lucrul cu documente si informatii clasificate, avand in acest sens aprobat PROGRAMUL DE PREVENIRE A SCURGERII DE INFORMATII CLASIFICATE (PPSIC), precum si procedura operationala PrOpSec, intocmite, asumate de catre ANRM si aprobate de catre ADS-SRI.

b. In zonele administrative au acces, atat in spatiul tehnic cat si la documente si informatii clasificate numai persoane care detin Autorizatie de acces la informatii clasificate “secret de serviciu”

D. CONCLUZII

Mutarea temporara a subsemnatului la CIT ALBA, pe o functie publica de executie, este nelegala de drept.

Enuntul din articolul de presa “REFUZA sa preia biroul” este inexact

Problema nu consta in a prelua pe baza de proces verbal mijloace fixe sau de inventar, ci aceea de a se desfasura o activitate profesionala si admnistrativa in conditiile expres prevazute de normele legale aratate.

Problema accesului in spatii/incinte definite ca zone administrative si de acces la informatii clasificate indiferent de nivelul acestora este clar reglementata, in cazul de fata de existenta PPSIC-ului aprobat de catre ADS-SRI”.
 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE-VIDEO Ceremonia de constituire a Consiliului Județean Alba. Președintele Ion Dumitrel și consilierii depun jurământul

Publicat

Ceremonia de constituire a Consiliului Județean Alba are loc marți, începând cu ora 14:00, în curtea interioară a Rectoratului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. 

Președintele Consiliului Județean Alba ales și validat, precum și consilierii județeni ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Alba vor depune în cadrul ședinței jurământul de credință, în limba română.

Știre în curs de actualizare.

Componența Consiliului Județean Alba

Președinte: Ion Dumitrel

Consilieri: 

PNL

 • Marius Hațegan
 • Dumitru Fulea
 • Simion Crețu
 • Marius Ceteraș
 • Adrian Negruțiu
 • Virgil Tătar
 • Simone Albani – Rocchetti
 • Raul – Dumitru Chiriac
 • Cătălin – Răzvan Comșa
 • Silvia Alina Hărăguș
 • Tudor Ponoran
 • Maria Mirela Mocan
 • Ioan Uțiu
 • Teodora Adela Bălău
 • Simona Itu
 • Ioan Dan Cherecheș
 • Marcel Simion
 • Vasile Stănescu
 • Cristian Barb

PSD

 • Călin Gheorghe Matieș
 • Eugenia Marcela Dărămuș
 • Laurențiu Crișan
 • Ioan Matei
 • Petru Romi Dragosin
 • Corneliu Mureșan

USR

 • Beniamin Todosiu
 • Mihail David
 • Gheorghe Claudiu Nemeș
 • Marius Nicolae Rof

PMP

 • Petronela Camelia Trîmbițaș
 • Filofteia Barstan
 • Laurențiu Marian Besoi

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum arată HARTA pe județe a cazurilor noi de COVID-19. Situația din 20 octombrie: 3400 de cazuri noi, 768 de pacienți la ATI

Publicat

3400 de cazuri noi de Covid au fost depistate în România în ultimele 24 de ore, din 29.845 de teste prelucrate. De asemenea, au fost raportate alte 65 de decese.

768 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Ratele de infectare cele mai mari sunt în: București – 3.23, Alba – 3.06, Harghita – 2.84, Cluj – 2.52, Vâlcea – 2.52.

Harta într-un format mai mare poate fi vizualizată AICI

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 20 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București – 27829 – 545

Iași – 8215 – 214

Prahova – 8112 – 132

Suceava – 8038 – 97

Brașov – 7969 – 57

Bacău – 6777 – 101

Timiș – 6168 – 147

Argeș – 6135 – 40

Cluj – 5972 – 228

Galați – 5513 – 60

Dâmbovița – 5281 – 62

Neamț – 4928 – 82

Bihor – 4771 – 82

Ilfov – 4674 – 98

Dolj – 4605 – 57

Constanța – 4404 – 91

Vaslui – 4189 – 32

Arad – 3894 – 105

Vâlcea – 3784 – 34

Sibiu – 3677 – 38

Alba – 3573 – 120 (potrivit DSP Alba, 3.591 cazuri; 122 cazuri noi)

Hunedoara – 3352 – 71

Buzău – 3334 – 29

Mureș – 3309 – 86

Maramureș – 3168 – 79

Vrancea – 3124 – 32

Brăila – 3032 – 25

Olt – 2813 – 44

Gorj – 2507 – 35

Teleorman – 2439 – 95

Botoșani – 2377 – 51

Harghita – 2081 – 85

Caraș – Severin – 2056 – 72

Bistrița – Năsăud – 2004 – 54

Covasna – 1745 – 41

Ialomița – 1741 – 45

Mehedinți – 1741 – 30

Giurgiu – 1564 – 16

Sălaj – 1526 – 34

Călărași – 1257 – 37

Tulcea – 1235 – 14

Satu Mare – 1198 – 3

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA, primul județ care trece în SCENARIUL ROȘU. Autoritățile vor fi nevoite să aplice noi RESTRICȚII. Incidența COVID în țară

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a transmis marți situația actualizată a incidenței cazurilor COVID pe județe.

Județul Alba se află pe primul loc cu incidență de 3.06 (anterior 2.95), după București, care are 3.23 (anterior 3.19).

În funcție de acest indicator se iau deciziile cu privire la restricțiile impuse la nivel județean.

După Alba, cea mai mare incidență se înregistrează în județul Harghita (2.84) și în Vâlcea și Cluj, ambele cu 2.52. Urmează Sălaj cu 2.2.

La polul opus se află județele Argeș cu (0.71) și Vrancea alături de Mehedinți cu (0.74).

Potrivit ordinului miniștrilor Sănătății și Educației, dacă într-o anumită zonă rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, atunci toate școlile vor trece în scenariul online.

„La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”.

De asemenea, potrivit HCNSU nr. 49/13 octombrie 2020, în localitățile cu incidență peste 3/mia de locuitori masca devine obligatorie și în toate spațiile publice deschise, activitatea la interior în restaurante/cafenele/ cinematografe se sistează, iar evenimentele/concertele/spectacolele sunt interzise. În cazul restaurantelor și cafenelelor este permisă activitatea tip catering/delivery și servirea în spații deschise cu respectarea normelor sanitare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

3.400 cazuri COVID-19 confirmate în România, în 24 de ore. Date oficiale din 20 octombrie, la nivel național

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 186.254, potrivit datelor transmise marți, 20 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 3.400 infectări noi, după 29.845 teste.

Vezi și ALBA: 122 cazuri COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

827 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 768 pacienți sunt internați la ATI. Sunt 65 decese noi.

Vezi și Alba, primul județ care trece în SCENARIUL ROȘU. Autoritățile vor fi nevoite să aplice noi RESTRICȚII

Comparativ, până luni, la nivel național, erau raportate 182.854 cazuri (2.466 noi), 5.931 decese (59 decese noi), 132.082 pacienți vindecați, 2.860.226 de teste în total; 8.040 efectuate în ultimele 24 de ore; 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere.

Situația cazurilor noi / numărul de testări din ultimele zile:

20 noiembrie – 3.400 cazuri noi după 29.845 teste (2.890.071 de teste în total; 29.400 efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere; raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior)

19 noiembrie – 2.466 cazuri noi după 8.040 testări (2.860.226 de teste în total; 8.040 efectuate în ultimele 24 de ore, 5.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.359 la cerere)

18 octombrie – 3.920 cazuri noi după 19.507 testări (2.852.186 de teste în total; 19.507 efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere)

17 octombrie – 3.952 cazuri noi după 31.767 testări (2.832.679 de teste în total; 31.767 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.203 la cerere)

16 octombrie4.026 cazuri noi – record absolut – după 30.431 testări (2.800.912 teste în total; 30.325 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.988 la cerere; raportate și rezultatele a 106 teste prelucrate anterior)

15 octombrie – 4.013 cazuri noi după 29.856 testări; (2.770.481 de teste în total; 29.646 efectuate în ultimele 24 de ore; 17.575 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.081 la cerere; raportate și rezultatele a 211 teste prelucrate anterior)

14 octombrie – 4.016 cazuri noi după 31.318 testări (2.740.624 de teste în total; 31.318 efectuate în ultimele 24 de ore, 18.899 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.419 la cerere)

13 octombrie – 3.109 cazuri după 26.718 testări (2.709.306 teste în total; 26.718 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.933 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.785 la cerere)

10 octombrie – 3.517 cazuri noi, după 29.284 testări (2.656.828 de teste în total; 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.924 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.360 la cerere)

7 octombrie – 2.958 cazuri noi, după 27.849 teste (2.568.071 de teste în total; 27.814 efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere; raportate și rezultatele a 35 de teste prelucrate anterior)

2 octombrie – 2.343 cazuri noi, după 26.011 testări (2.471.499 de teste în total; 26.011 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.436 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.575 la cerere)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

16 septembrie – 1.713 cazuri noi după 26.520 teste (2.136.544 de teste în total; 25.991 în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere; raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore) – record

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 20 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București – 27829 – 545

Iași – 8215 – 214

Prahova – 8112 – 132

Suceava – 8038 – 97

Brașov – 7969 – 57

Bacău – 6777 – 101

Timiș – 6168 – 147

Argeș – 6135 – 40

Cluj – 5972 – 228

Galați – 5513 – 60

Dâmbovița – 5281 – 62

Neamț – 4928 – 82

Bihor – 4771 – 82

Ilfov – 4674 – 98

Dolj – 4605 – 57

Constanța – 4404 – 91

Vaslui – 4189 – 32

Arad – 3894 – 105

Vâlcea – 3784 – 34

Sibiu – 3677 – 38

Alba – 3573 – 120 (potrivit DSP Alba, 3.591 cazuri; 122 cazuri noi)

Hunedoara – 3352 – 71

Buzău – 3334 – 29

Mureș – 3309 – 86

Maramureș – 3168 – 79

Vrancea – 3124 – 32

Brăila – 3032 – 25

Olt – 2813 – 44

Gorj – 2507 – 35

Teleorman – 2439 – 95

Botoșani – 2377 – 51

Harghita – 2081 – 85

Caraș – Severin – 2056 – 72

Bistrița – Năsăud – 2004 – 54

Covasna – 1745 – 41

Ialomița – 1741 – 45

Mehedinți – 1741 – 30

Giurgiu – 1564 – 16

Sălaj – 1526 – 34

Călărași – 1257 – 37

Tulcea – 1235 – 14

Satu Mare – 1198 – 3

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 827 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / probe pozitive la retestare

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate