Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: VIDEO: ANRM are la Alba Iulia de două luni sediul sigilat. Un fost director transferat în zonă, REFUZĂ să preia biroul


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHdJQiww" defer> </script></p>


Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), instituție care se ocupă cu acordarea licențelor de exploatare a resurselor minerale are de aproximativ două luni, reprezentanța de la Alba Iulia sigilată.

Ultimul șef local a ieșit la pensie, iar conducerea de la București a decis să transfere la Alba Iulia un fost președinte și director general al Agenției.

 Aurel Gheorghe a fost desemnat să preia temporar biroul de la Alba Iulia, dar acesta refuză și invocă faptul că nu își poate desfășura activitatea cu documente secrete, deoarece i-a fost retrasă acreditarea din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Acreditarea este dată funcționarilor publici care lucrează cu secretele de stat, la propunerea Serviciului Român de Informații.

UPDATE: În urma articolului apărut în data de 25 octombrie 2019, Aurel Gheorge a trimis pe adresa redacției un drept la replică. 

Aurel Gheorghe a fost numit director al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), de către Sorin Grindeanu în 17 ianuarie 2017, dar în luna august a fost schimbat cu Iulian Offenberg, iar apoi la șefia agenției a ajuns Gigi Dragomir.

În luna august 2019, Gheorghe a fost numit temporar să preia funcția de șef de birou, la Constanța, dar între timp, în octombrie, a fost mutat în Alba Iulia.

 

gheorghe aurel

Gheorghe susține că a primit ordinul de transfer temporar la Alba Iulia în 4 octombrie, iar în perioada 7 – 11 octombrie a fost prezent la Alba Iulia pentru a prelua biroul, dar acesta era sub sigiliu, iar cheile se aflau la București.

Între timp, ar fi primit o informare scrisă din partea președintelui ANRM, Gigi Dragomir, prin care îl informa că i-a fost retras dreptul de a lucra cu secrete de serviciu. 

În 21 octombrie, mai mulți reprezentanți de la București au venit la Alba Iulia să facă procesul verbal de predare-primire a biroului, dar Aurel Gheorghe a refuzat să îl preia, deoarece în acesta s-ar fi aflat documente cu caracter secret.

În acest context, joi, patru reprezentanți de la București au revenit în Alba Iulia cu un proces verbal de predare-primire, pe care Aurel Gheorghe să îl semneze și să preia biroul.

 Aurel Gheorghe a refuzat din nou să preia biroul, precizând că a primit un alt document în care transferul locației este datat cu 25 octombrie.

scandal anrm

Reprezentanții de la București au spus că ei vor să îi predea mobilierul de birou, câteva scaune, dulapurile, o unitate de calculator, un monitor și o imprimantă. Aceștia au menționat și au arătat reporterilor de la Alba24 că în birou nu se mai află documente, că acestea au fost luate și transportate la București.

Vineri, 25 octombrie, Aurel Gheorghe a fost contactat de Alba24, pentru a afla dacă a preluat biroul de la Alba Iulia. Acesta a declarat că a luat act de procesul verbal și a constatat ceea ce trebuie să ia în primire, dar că, până când nu se va rezolva problema cu acreditarea din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat și până nu va avea o confirmare că poate lucra cu secretul de serviciu, el nu va prelua biroul de la Alba Iulia.

Potrivit profit.ro, până să fie numit președinte, Aurel Gheorghe a fost director general la Direcția Generală Gestionare, Evaluare, Concesionare Resurse/Rezerve Minerale și Integrare Europeană a ANRM, funcție ocupată de acesta din anul 2013.

Drept la replică

În urma articolului apărut în data de 25 octombrie 2019, Aurel Gheorge a trimis pe adresa redacției un drept la replică în care precizează următoarele situații de fapt: 

” Situatia mea profesionala este aceea de Director General al Directiei Generale Evaluare Concesionare Resurse Rezerve Minerale, Integrare Europeana din cadrul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), functie publica de conducere obtinuta prin concurs in anul 2013 si intarita prin decizia instantei, Sentinta civila nr. 4543/2019 pronuntata la data de 18.06.2019, de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr. 729/3/2019.

A. Legat de prezenta mea la ALBA IULIA, aceasta este facuta în baza:

1. Ordinului nr. 326/02.10.2019, nelegal in forma si continut, prin nerespectarea OUG 57/2017, art. 507(8), prin care sunt mutat temporar pe o functie publica de executie la CIT ALBA (Compartimentul de Inspectie Teritoriala ALBA) si nu transferat asa cum apare eronat in materialul dvs de presa (anexa 1)

anexa_1_1

anexa_1_2

2. Informarea nr. 13938/03.10.2019, sub semnatura dlui. Gigi DRAGOMIR – Presedinte ANRM, (anexa 2)

anexa_2

3. Ordinul de deplasare nr. 501069/04.10.2019, sub aceeasi semnatura, prin care durata deplasarii incepe la data de 07.10.2019

4. Prezenta mea zilnica in intervalul 07.10.2019 – 11.10.2019 in Alba Iulia, cu precizarea lipsei accesului dat find faptul ca, spatiul/biroul era incuiat si cheile se gaseau la sediul ANRM din Bucuresti (capturi foto la prezenta)

5. Informarea nr. 14584/15.10.2019, sub semnatura aceluiasi domn Gigi DRAGOMIR (anexa 3)

anexa_3

6. Prezenta mea la data specificata, prin care se constata existenta in spatiu/birou, a nenumarate documente, acte si inscrisuri, al caror nivel de clasificarea este necunoscut, motiv pentru care spatiul/biroul nu s-a putut prelua. A se vedea Procesul verbal din data de 21.10.2019, ora 9.45 (anexa 4)

anexa_4

7. Informarea nr. 15056/23.10.2019 sub semnatura aceluiasi domn Gigi DRAGOMIR (anexa 5)

anexa_5

8. Prezenta mea zilnica in intervalul 21.10.2019 – 25.10.2019 in Alba Iulia (capturi foto la prezenta)

9. Nota incheiata la sediul CIT ALBA in data de 25.10.2019, ora 8.20

B. Legat de existenta avizului de Securitate

1. Autorizatia/Certificatul de acces la informatii clasificate secret de stat, nivel secret, strict secret, secret de stat de importanta deosebita, ceea ce generic este cunoscut drept certificat ORNISS, se refera la accesul si lucrul cu documente si informatii secret de stat pe unul dintre cele trei niveluri (S, SS, SSID) prevazute de actele normative: Legea nr. 182/2002 si HG nr. 585.2002.

a. Subsemnatului nu i s-a ridicat “certificatul ORNISS” cum gresit apare in materialul de presa citat

b. Subsemnatul a detinut Certificat de securitate cu privire la accesul la informatii secrete de stat, nivelul SSID (seria ACS, nr. 0000350 IN din 11.07.2014), in perioada 2014 – 2018, in prezent aflandu-ma in procedura de revalidare (reinoire) a acestuia

2. Autorizatia secret de serviciu

a. In baza informarii cu nr. 11836/21.08.2019, sub semnatura aceluiasi Gigi DRAGOMIR – Presedinte ANRM, subsemnatului i-a fost anulata Autorizatia de acces la informatii clasificate “secret de serviciu”,(anexa 6)

b. Fac precizarea ca nu exista in acest sens un act administrativ semnat de catre dl. Gigi DRAGOMIR – Presedinte ANRM, nefiind respectate prevederile din HG nr. 781/2002, art. 8. c. Comunicarea catre ANRM, prin avocat – Va instiintam pe aceasta cale ca Tribunalul Bucuresti, prin Hotararea 6941/2019 pronuntata la data de 21.10.2019 in dosarul nr 24897/3/2019 a dispus suspendarea executarii actului administrativ Informare nr.11836/21.08.2019 privind retragerea, in ceea ce il priveste pe dl Gheorghe Aurel, a autorizatiei de acces la informatii clasificate secret de serviciu , până la pronunţarea instanţei de fond. Sentinta este executorie de drept.

d. La data prezenta nu exista din partea ANRM nici un inscris prin care sa-mi fie communicate masurile cu privire la Hotararea instantei mai sus mentionate

C. Natura spatiului/biroului din bd. Republicii nr. 25, Alba Iulia, in care este situat sediul CIT ALBA

a. In baza HG nr. 585/2002, spatiul respectiv este incadrat ca zona administrativa, ceea ce ce presupune lucrul cu documente si informatii clasificate, avand in acest sens aprobat PROGRAMUL DE PREVENIRE A SCURGERII DE INFORMATII CLASIFICATE (PPSIC), precum si procedura operationala PrOpSec, intocmite, asumate de catre ANRM si aprobate de catre ADS-SRI.

b. In zonele administrative au acces, atat in spatiul tehnic cat si la documente si informatii clasificate numai persoane care detin Autorizatie de acces la informatii clasificate “secret de serviciu”

D. CONCLUZII

Mutarea temporara a subsemnatului la CIT ALBA, pe o functie publica de executie, este nelegala de drept.

Enuntul din articolul de presa “REFUZA sa preia biroul” este inexact

Problema nu consta in a prelua pe baza de proces verbal mijloace fixe sau de inventar, ci aceea de a se desfasura o activitate profesionala si admnistrativa in conditiile expres prevazute de normele legale aratate.

Problema accesului in spatii/incinte definite ca zone administrative si de acces la informatii clasificate indiferent de nivelul acestora este clar reglementata, in cazul de fata de existenta PPSIC-ului aprobat de catre ADS-SRI”.
 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aleșii locali nu își pierd pensiile speciale. Comisia juridică a Camerei Deputaților, aviz negativ proiectului de desființare

Publicat

Primarii și președinții de consilii județene vor rămâne cu pensiile speciale, cel puțin deocamdată.

Proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei Deputaților. PNL, PSD și UDMR au votat împreună în acest sens.

Se pare că partidele abandonează încă un proiect îndelung dezbătut în campania electorală.

România este în acest moment împărțită între două categorii de pensionari: una care primește pensie pe măsura contributivității, formată în general din ”oameni simpli” și una care primește așa-numita pensie specială, formată în general din răsfățați ai sistemului, politicieni, membrii ai administrației superioare, servicii secrete, armată, justiție și nu numai.

Toți aceștia au un regim special și beneficiază de sume enorme din bani publici, pe lângă restul beneficiilor de care au beneficiat anterior (pensionare la vârstă ”fragedă”, salarii foarte mari, sporuri și alte beneficii).

Eliminarea lor nu este agreeată nici de Curtea Constituțională, care consideră, culmea, că ar fi neconstituțional și nedrept ca toți românii să beneficieze de tratament egal din partea statului. De menționat că și membrii CCR beneficiază de pensii speciale și de diferite sporuri.

Vezi detalii aici – VIDEO: Judecătorii CCR primesc spor „de risc” și spor de „suprasolicitare neuropsihică”. În total, peste 10.000 de lei

Revenind, pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut, potrivit Digi24.

Proiectul de lege, iniţiat de USR, se referă la abrogarea articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Acum urmează ca el să fie discutat în plenul Camerei Deputaților și apoi în Senat.

Ce valoare au pensiile speciale

Potrivit actului normativ, un primar de comună cu un singur mandat ar primi 1.600 de lei pensie specială și 5.000 de lei, după trei mandate.

Articolul 210 precizează:

„Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al Consiliului judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean, din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial (…) se acordă, începând cu data de 1 ianuarie 2020, o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă – cunoscută sub denumirea de pensie specială – pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Fraude pe TikTok cu jocuri „gratis”. Conținuturi asociate cu ”malvertising”

Publicat

Cercetătorii de la Malwarebytes Labs atrag atenția cu privire la conturile de pe TikTok care promovează conținut în domeniul gaming și oferă adesea jocuri sau alte aplicații gratis.

Un exemplu este un cont ce promovează un site care ar trebui să ofere gratis jocul „Among Us” pe Steam, dar și o versiune „hacked”, prin care utilizatorul ar avea avantaje în joc.

Conform verificărilor cercetătorilor conținutul de pe site este, în realitate, asociat cu malvertising.

Sursă: CERT.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPU, în prag de colaps. Medic: ”Virusul este mult mai agresiv în rândul celor nevaccinați. Am obosit să le spun că se vaccineze”

Publicat

Sunt zile de mare încercare, atât pentru medici, cât şi pentru familiile care au pe cineva bolnav. În aceste momente unităţile de primiri urgențe sunt în prag de colaps.

Ambulanțele sosesc fără pauză, una după alta, şi nu dau semne că se vor opri curând în condiţiile în care numai astăzi, peste 16 mii de oameni au aflat că au Covid-19. Vecinii unguri încep să ne preia din bolnavi.

Bogdan Oprița, medic-șef UPU-SMURD la Spitalul de Urgență Floreasca, susține că pacienții vaccinați fac forme ușoare, nu necesită internare sau au nevoie de oxigen doar în cantitate mică.

”Sunt 38 de pacienți în UPU, dintre care 18 sunt intubați și ventilați, mai avem un număr de 8 care sunt pe ventilație non-invazivă și pe oxigen în flux mare. Un singur pacient este vaccinat, dar acesta a fost prezentat la noi în urmă cu șapte zile. Alți doi au mai venit în acest interval de timp”.

Medic: Am obosit să le spun să se vaccineze

”În momentul de față, nici nu mai pot să comentez acest lucru. Am obosit. Oamenii ar trebui să se vaccineze. Toată lumea adresează acuzații că valul acesta nu a fost pregătit, dar trebuie spus, totuși, că există o limită fizică a paturilor peste care nu mai poți să crești, efectiv. Pe de altă parte, personalul este același. Noi am crescut de la 14 locuri la Terapie Intesivă, iar acum avem 23 de pacienți internați”.

Modele de DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de angajator. Documente obligatorii pentru nevaccinați, după ora 20,00

”Este dovedit, însă, că cei care sunt vaccinați cu schema completă sunt purtători de virus timp de cinci zile, în sensul că ei pot fi contagiosi numai cinci zile, în timp ce ceilalți sunt 14… 28 de zile.

Iar agresivitatea virusului la cei vaccinați este mai mică decât la persoanele vaccinate.

De asemenea, s-a demonstrat că o persoană care este nevaccinată este de opt ori mai agresivă în a transmite virusul decât în cazul unei persoane vaccinate.

Acestea sunt studii științifice, se pot găsi pe site-ul CNCAV-ului, peste tot. Orice argument în a da acum vina pe cei vaccinați este o absurditate și un nonsens”.

Bogdan Oprița: ”Am avut pacienţi cea mai mică vârsta 22 de ani, cea mai mare 96. Noi am transformat toată UPU în zona roşie, pentru a avea cât mai multe pături.

În condiţii obişnuite 31 de paturi, dar în momentul de față avem 38 pentru că atâţia pacienţi avem. Putem să mărim, cel mai mult am avut 40 de pacienţi”.

Potrivit medicilor cei mai mulţi dintre pacienţi nu sunt imunizaţi. Pe de altă parte, dacă o persoană vaccinată ia virusul nu ajunge în stare gravă dacă nu are şi alte probleme de sănătate.

Bogdan Oprița: ”Cei vaccinaţi sunt purtători de virus 5 zile, pe când ceilalţi 30 de zile, iar agresivitatea virusului la cei vaccinaţi este mai mică. O persoană nevaccinată este de 8 ori mai agresivă în a transmite virusul″.

Sursa: Știrileprotv.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Investiții în infrastructura educațională, la Zlatna. Școala Gimnazială „Avram Iancu” va fi reabilitată și modernizată

Publicat

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Zlatna urmează să fie reabilitată și modernizată printr-o investiție de peste 7,6 milioane de lei. 

Primăria Zlatna a lansat vineri, 15 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare și modernizare Școală Gimnazială Avram Iancu”.

Valoarea totală este estimată la 7.628.452,73 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, clădirea este amplasată în zona centrală a localității, alipită clădirii Primăriei. Zona este închegată din punct de vedere urbanistic.

Clădirea școlii este poziționată cu fațada principală paralelă cu limita terenului la strada Valea Morilor, retras față de aceasta cu aproximativ 24 m. Clădirea ocupă aproape tot de la frontul la stradă, rămânând liber doar un acces auto și pietonal în partea dreaptă. Forma în plan a terenului este neregulată, cu front la strada Valea Morilor.

Proprietatea școlii cuprinde:

 • corp C1 – Clădire școală, regim de înălțime Parter și 2 etaje (P+2E);
 • corp C2 – Clădire Anexă, regim de înălțime Parter (P);
 • curte amenajată în fața școlii (între clădire școală și strada) cu acces pietonal direct din strada Valea Morilor și alee de legătură cu intrarea principală în școală;
 • curtea școlii, situată în spatele clădirii școlii, cu acces auto și pietonal din strada Valea Morilor.

Intervenţiile propuse sunt menite să refuncţionalizeze spațiul de învățământ existent, astfel încât să fie atins standardul impus de normele şi legislaţia în vigoare.

În vederea reabilitării și modernizării construcțiilor școlii, se propun următoarele măsuri structurale de consolidare clădiri existente (conform expertizei tehnice), dar și de realizare a extinderii:

Lucrări de intervenție cu caracter general propuse:

 • Amenajare a două săli pentru clasa pregătitoare;
 • Amenajarea a 16 săli de clasă, câte două săli pentru fiecare nivel de școlarizare;
 • Amenajarea unor laboratoare de fizică/chimie, biologie, calculatoare, CDI;
 • Amenajarea unei săli de mese pe sistem „catering” cu anexele aferente, cu capacitate de aproximativ 30 de locuri la masă;
 • Amenajarea unor cabinete pentru medicină generală, logoped și consiliere;
 • Asigurarea unor spații pentru cadre didactice: 2 săli profesorale, director, secretariat și contabilitate;
 • Asigurarea spațiilor pentru depozitare (manuale, cărți, arhivă, materiale didactice);
 • Spații conexe: centrala termică, spații întreținere;
 • Refuncționalizarea clădirii anexe (mărirea sălii de sport);
 • Realizarea termoizolației clădirilor;
 • Asigurarea condițiilor de funcționare în conformitate cu legislația actuală;
 • Refacerea instalațiilor interioare noi;
 • Reparații capitale la ambele clădiri (înlocuirea finisajelor interioare și exterioare), la școală se vor păstra doar tâmplăriile exterioare, care sunt din PVC cu barieră termică și geam termopan;
 • Refacerea fațadei, inclusiv înlocuirea învelitorilor;
 • Echipamente și dotări noi;
 • Reparații la împrejmuirea școlii;
 • Amenajarea incintei școlii.

Parametrii propuși:

 • Suprafață teren CF 72615 = 5.147 mp
 • Suprafață construită totală SC1+SC2 = 1.230,05 mp
 • Suprafață desfășurată totală SC1+SC2 = 3.324,15 mp
 • Suprafață construită școală propus = 1.047,05 mp
 • Suprafață desfășurată școală propus = 3.141,15 mp
 • Regimul de înălțime școală propus: = P + 2 E
 • Suprafață construită clădire atelier C2 = 183 mp
 • Suprafață desfășurată clădire atelier C2 = 183 mp
 • Regimul de înălțime clădire atelier C2 = P
 • Spații verzi = 1.307,88 mp;
 • Suprafață rampe și scări exterioare școală = 43,34 mp;
 • Suprafață căi pietonale = 272,62 mp;
 • Suprafață platformă gospodărească = 12,38 mp;
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate