Blaj
VIDEO: Cum arată sala polivalentă de la Blaj, finalizată 100% la interior. Dotări unice în România
Sala polivalentă de la Blaj a fost finalizată în procent de 100% la interior, iar recepția lucrărilor va avea l0c la data de 8 iunie.
Au fost montate aproximativ 2000 de scaune (1.986), cele două tabele de marcaj, suprafața de joc și au fost finalizate toate spațiile interioare, de la vestiare, spații de recuperare pentru sportivi, toalete și spațiile pentru conferințe, a declarat, pentru alba24.ro, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.
Pe lângă cele aproximativ 2000 de locuri, la nevoie, se mai pot monta două tribune de câte 750 de locuri, la capetele terenului de joc.
Zona exterioară a sălii polivalente este finalizată în procent de 65% și va fi gata în următoarele 2 luni.
Până atunci, însă, sala polivalentă va fi folosită de către echipa națională de volei feminin a României, pentru un stagiu de pregătire.
Investiția totală este de 12 milioane de euro, reprezentând o finanțare din partea Consiliului Județean Alba și a administrației locale, în procent de 50% fiecare.
Potrivit primarului, toate facilitățile sunt cele mai moderne disponibile la nivel mondial, inclusiv suprafața de joc, care a fost adusă din SUA, fiind una profesională.
De asemenea, au fost montate 28 de camere de supraveghere, care acoperă toate zonele interioare și exterioare ale sălii.
Primarul Gheorghe Valentin Rotar a explicat și motivul pentru care sala polivalentă a fost construită la Blaj, în detrimentul reședinței de județ, Alba Iulia: ”Nu s-a vrut la Alba Iulia”.
Acesta a mai spus că discuția inițială a fost în jurul ideii ca mai multe administrații publice din județ să contribuie financiar pentru construirea sălii la Alba Iulia, aceasta urmând a fi utilizată în comun de echipele din județ.
Ca exemplu, Alba Iulia avea echipă de baschet feminin, Sebeșul avea echipă de handbal masculin, iar Blajul una de volei feminin.
Lucrările la Sala Polivalentă de la Blaj au reînceput la mijlocul lunii aprilie 2021, după ce Primăria a predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația, ACI Cluj-Napoca SA.
Suprafața de joc măsoară 1.400 de metri pătrați. Cele două tabele au câte 7,68 metri lățime și 4.8 metri în înălțime.
Sala a fost dotată și cu un sistem electronic de afișare a publicității, instalat în jurul suprafeței de joc, la fel ca pe marile stadioane.
Primarul Rotar spune că de panourile de publicitate vor putea beneficia gratuit toate firmele din Blaj care au achitate taxele locale la zi.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
marți, 30.05.2023 at 16:11
Bravo d-le Rotar !! Dacă vrei, se poate. Am încercat să dau pagina, să văd în comparaţie cu cea din Alba Iulia, făcută de un fost primar lăudăros, cum arată, dar eşec,nu apare nimic.Cu din alea s-a şi preocupat, tot timpul.