Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Premierul Cîțu candidează pentru șefia PNL. Orban, părăsit de nucleul dur al partidului. Reacția președintelui PNL

Publicat

Premierul României, Florin Cîțu, și-a anunțat duminică dimineață, candidatura pentru șefia PNL. Flancat de Rareș Bogdan și Emil Boc, Cîțu a declarat că PNL are nevoie de un suflu nou în partid. 

Mai mult de atât și Raluca Turcan, care până de curând era în echipa lui Orban, a apărut lângă Florin Cîțu. Cîțu devine după anunțul de duminică, anunț făcut pe scările partidului, principalul contracandidat pentru șefia formațiunii politice a actualului președinte, Ludovic Orban. 

Prezenți lângă premierul României au mai fost: Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur, Vergil Chițac, Lucian Bode, Virgil Popescu și Nicolae Ciucă.

Din județul Alba prezenți la anunțul făcut de Cîțu s-au aflat deputatul PNL de Alba, Florin Roman și secretarul de stat Alin Ignat.

În total, aproape 50 de membri importanți ai partidului au fost alături de Florin Cîțu.

”Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga”, a precizat Cîțu.

„Colegi liberali, dragi români, mulțumesc că sunteți alături de mine când fac acest anunț important pentru partid, pentru România si pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru șefia Partidului Național Liberal. Le mulțumesc liderilor puternici  din PNL care au crezut în mine și care astăzi mă susțin în decizia mea.

Sunt un liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Doar liberalismul salvează România.

O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte.

Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare.”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban, reacție după anunțul lui Florin Cîțu: Echipa mea este PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după anunțul lui Florin Cîțu privind candidatura la șefia PNL, că echipa sa este Partidul Național Liberal.

După ce Florin Cîțu a venit înconjurat de mai mulți lideri din partid pentru a face anunțul privind candidatura la șefia PNL, președintele în funcție, Ludovic Orban a venit singur la Consiliul Național al PNL și a spus că din punctul său de vedere, echipa sa este partidul.

„Din punctul meu de vedere, echipa mea este Partidul Național Liberal”, a spus Orban.

Întrebat dacă va rămâne președinte al Camerei Deputaților în orice condiție, oricine va câștiga alegerile interne din PNL, Orban a spus că acest lucru îl vor stabili cei care vor avea drept de reprezentare în organismele statutare din partid.

„Sunt prevederi statutare care se aplică și care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susținerea reprezentanților PNL în funcții publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toți aceia care vor fi aleși în funcții care le dau drept de reprezentare în organismele statutare.

Avem în față o competiție frumoasă, avem în față o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele, proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică, PNL este un partid care are capacitatea să asigure buna guvernare de care are nevoie România”, a mai spus Ludovic Orban.

Liberalii s-au întâlnit pentru a stabili calendarul alegerilor interne

Consiliul Național al PNL s-a reunit duminică, de la ora 11, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului Constantin Tănase, din Parcul Herăstrău, pentru a aproba calendarul alegerilor. Accesul s-a făcut cu adeverința de vaccinare.

Persoanele care nu au făcut dovada vaccinării au fost fi testate la fața locului.

La întâlnirea de duminică, liberalii stabilesc calendarul alegerilor interne.

Președinele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, săptămâna aceasta, după ședința Biroului Executiv al PNL, că va fi un Congres PNL pe 25 septembrie.

Calendarul ce urmează să fie aprobat astăzi în Consiliu este următorul:

1 iunie -15 iulie: Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local;

1 iulie-10 august: conferinţele judeţene de alegeri, la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL;

10 august – 25 septembrie: campania pentru Congres.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax