Eveniment
VIDEO: Satul copilăriei expus în machete realizate de elevi din Alba. Expoziție la Sala Unirii din Alba Iulia
Mii de elevi de școală generală din Alba au primit din partea Consiliului Județean Alba o provocare. Să își imagineze și să picteze, sau să construiască în machete satul copilăriei.
Locul în care au avut parte de cele mai frumoase amintiri alături de bunici si rude. În urma provocării lansate, peste 200 de picturi, sau machete au fost desemnate cele mai bune lucrări.
Peste 5000 de elevi au participat la concurs, iar lucrările câștigătoare au fost vernisate într-o expoziție deschisă oficial joi, 7 martie 2024.
Este vorba despre lucrări realizate manual la care elevii au lucrat chiar și o lună.
Vorbim despre lucrări complexe, realizate din lemn, carton, plastic reciclabil, pietre de râu sau chiar mușchi vegetal.
Cuptorul la care bunica cocea pâine
Spre exemplu, Andreea și-a imaginat bucătăria de vară a bunicii. Mai exact cuptorul la care aceasta cocea pâinea.
Lucrarea este una destul de complexă și este realizată din lemn, pietre și carton. Eleva a lucrat în jur de două săptămâni la machetă și realizat chiar și o figurină care o reprezintă pe bunica sa în timp ce frămâna aluatul de pâine.
Au reinterpretat satul pe care îl cunosc cel mai bine
Alți elevi și-au reimaginat satul copilăriei din Munții Apuseni și l-au transformat într-o machetă. Aceștia au folosit materiale naturale: de la bucăți de lemn și până la conuri de brad.
Au lucrat în echipă sau individual, iar apoi le-au adăugat pe machetă.
Una dintre eleve a spus că prin astfel de activități tinerii pot îmbina prezentul, o lume a vitezei și tehnologiei, cu tradiția și locul în care au crescut în curtea bunicilor.
La cea de a IV-a ediție a concursului „Satul copilăriei mele”, un regal de culoare și creativitate, peste 5.000 de elevi, din 63 de comune din județul Alba, au răspuns provocării lansate de Consiliul Județean Alba de a arăta frumusețea și complexitatea satelor din județ.
Lucrările sunt expuse la Sala Unirii din Alba Iulia. Acesta este deschisă în perioada 7 – 17 martie 2024 și oferă publicului larg viziunea elevilor asupra satelor din Alba.
Video: Daniel Bloss.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News