Eveniment
VIDEO: Sistem complex de supraveghere video, la Teiuș. Peste 100 de camere vor ajuta la creșterea siguranței cetățenilor
Orașul Teiuș va beneficia de un sistem complex de supraveghere video, cu peste 100 de camere, pentru creșterea siguranței cetățenilor.
De asemenea, în localitate urmează să fie amplasate șase stații de încărcare a autovehiculelor electrice.
Proiectele au fost câștigate de către administrația locală prin PNRR.
„Orașul Teiuș are semnate câteva proiecte importante pentru dezvoltarea sa. Unul este legat de partea de digitalizare a orașului, care presupune pe lângă o serie de măsuri care le vom lua și o serie de investiții făcute în flexibilizarea actului administrativ, respectiv în creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Aici mă refer la un sistem complex de supraveghere video a orașului, care să permită ca cetățenii orașului Teiuș să trăiască în condiții de siguranță și să își desfășoare activitatea în condiții dintre cele mai bune.
Peste 100 de camere video vor ajuta la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor din oraș.
De asemenea, tot în cadrul unui proiect obținut prin PNRR, mai avem 6 stații de încărcare a autovehiculelor electrice, care încet încet devin o realitate pe drumurile din România și nu numai și reprezintă o componentă importantă a tot ce înseamnă transportul ecologic, transportul verde în societatea în care trăim”, a transmis primarul Mirel Hălălai, pentru Alba24.
Sistemele de supraveghere video au devenit cu timpul o necesitate, o componentă cheie pentru asigurarea siguranței și a securitații cetățenilor.
Proiectul <Reformare si digitalizare la nivelul orasului Teius>, în valoare de 265.000 de euro a fost semnat la București, finanțare prin programul PNRR. Prin intermediul proiectului se propun următoarele tipuri de investiții:
– Achiziționarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente)
Această investiție va conduce la beneficii substanțiale în ceea ce privește siguranța cetățenilor, fluidizarea traficului și informarea participanților la trafic. Cu alte cuvinte se vor îmbunătăți condițiile de mobilitate urbană de la nivelul Orașului Teiuș.
Din categoria investițiilor în ITS (sisteme de transport inteligente), se propun următoarele:
- Sisteme pentru Sesizări online pentru drumuri;
- Contul Cetățeanului care presupune o aplicatie, având ca scop crearea unui spațiu virtual, cont pentru cetățeni în așa fel încât aceștia să poată gestiona cu ușurință relația cu instituția publică în mediul online privind starea drumurilor;
- Sisteme GPS sharing;
- Bugetarea participativă (este un proces prin care cetățeni pot decide și pune în execuție unde și cum se va aloca o parte din bugetul privind gestionarea traficului localității în care trăiesc);
- Monitorizarea în timp real a unor metrici privind calitatea aerului, umiditate, temperatură și variații ale compoziției, panouri digitale informative (afișarea informațiilor de interes public privind traficul, poluarea aerului și alte informații relevante în mod eficient, digital);
- 80 camere cu dispecerat și mentenanță;
- Camere panoramice;
- Sisteme de procurare a propriei energii electrice;
- Infrastructura rețelei wireless.
– Achiziția de sisteme inteligente de management urban/local – TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor)
Această investiție contribuie la îmbunătățirea managementului urban și la prestarea unor servicii publice mai calitative.
Din categoria investițiilor TIC (sisteme inteligente de management urban/local), se propun următoarele activități de transparență și îmbunătățire a serviciilor publice, primăria smart. Aceste activități constau în:
- Servere virtuale;
- Sistem de telefonie inteligent;
- Contul cetățeanului;
- Stație meteo;
- Monitorul oficial local;
- Formulare electronice;
- Bugetarea participativă (voturi online din partea cetățenilor pentru orice tip de proiect);
- Sisteme de management al documentelor;
- Sisteme online care permit atunci când un cetățean depune o solicitare, online sau fizic să poată verifica statusul solicitării sale fără să mai fie nevoie să se deplaseze până la sediul instituției;
- Sisteme de sesizări online pentru orice problemă;
- Afișare informații publice în format digital;
- Sisteme de live streaming pentru ședințe;
- Sistem smart desktop;
- Sisteme de tip cloud storage și o rețea proprie a primăriei.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News