Connect with us
Advertisement

Eveniment

VREMEA la final de toamnă și în iarna 2022-2023: Prognoza meteo pe patru săptămâni și estimări pentru sezonul rece

Publicat

Vremea va continua să fie mai caldă decât de obicei și săptămâna viitoare, apoi maximele nu vor mai depăși 15 grade Celsius. Temperaturile se stabilizează la valori normale pentru această perioadă. Va ploua puțin, în următoarele două săptămâni.

În ceea ce privește condițiile meteo pentru sezonul de iarnă, specialiștii spun că nu sunt excluse episoadele de ger şi cele de temperaturi ridicate.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat vineri prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 5 decembrie. De asemenea, meteorologii au menționat noi estimări privind vremea în iarna 2022-2023.

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 7-13 noiembrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 14-20 noiembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 21– 27 noiembrie 2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie 2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Vremea în iarna 2022-2023

Iarna aceasta se preconizează a fi una obişnuită pentru regimul termic al României şi nu sunt excluse episoadele de ger şi cele de temperaturi ridicate, a afirmat, joi, Florinela Georgescu, director executiv la Şcoala Naţională de Meteorologie.

„Putem vorbi de estimări detaliate pentru noiembrie şi de estimări generale pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie, realizate de mai multe centre internaţionale. Pe parcursul acestei ierni am putea avea o temperatură uşor mai ridicată decât mediile climatologice cu o jumătate de grad – un grad, peste medii.

Acest lucru nu oferă o informaţie detaliată, este o medie pe cele trei luni, şi nu putem deduce posibilitatea apariţiei fenomenelor severe, care sunt fireşti în zona ţării noastre. Mai degrabă aş interpreta că trebuie să ne pregătim pentru o iarnă apropiată de normal, ceea ce înseamnă intervale posibile cu temperaturi mai ridicate, cum e perioada de acum, şi nu trebuie să excludem probabilitatea de apariţie a episoadelor de ger, care se încadrează foarte bine într-o posibilă evoluţie firească în zona ţării noastre”, a spus Georgescu, potrivit Agerpres.

Prognoza pentru luna noiembrie și precipitațiile de iarnă

În ceea ce priveşte luna noiembrie, aceasta a început cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă şi chiar a bifat doborârea unor recorduri. De vineri temperaturile vor scădea şi, spre finalul lunii, nu vor mai depăşi 15 grade.

„Mai îngrijorător este semnalul precipitaţiilor, pentru că a plouat destul de puţin şi nici în următoarele săptămâni nu pare că va fi diferit.

La iarnă, ne aşteptăm la un regim normal al precipitaţiilor, adică 30-40 de litri pe metru pătrat în fiecare din lunile de iarnă. Este destul de posibil ca stratul cel mai consistent să fie la munte, dar am putea vorbi despre acest strat consistent mai degrabă din ianuarie încolo”, a adăugat meteorologul.

surse: meteoromania.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement