Connect with us
Publicitate

Actualitate

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii. Ce semnifică data de 8 mai în istoria acestei organizații

Publicat

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este sărbătorită în fiecare an pe 8 mai pentru a marca nașterea mișcării Crucii Roșii.

Acest eveniment internațional recunoaște contribuțiile semnificative ale organizațiilor Crucii Roșii și Semilunii Roșii la furnizarea de ajutor umanitar, asistență medicală și protecție pentru cei aflați în dificultate în întreaga lume. Iată mai multe informații despre Ziua Mondială a Crucii Roșii:

Originea mișcării Crucii Roșii: Mișcarea Crucii Roșii a fost fondată de Henri Dunant în 1863, după ce a fost martor la suferințele soldaților răniți în Bătălia de la Solferino.

El a înțeles nevoia urgentă de a organiza servicii medicale și de a acorda asistență umanitară neutră în timpul războiurilor.

În 1864, a avut loc o conferință internațională la Geneva, unde a fost adoptată Convenția de la Geneva pentru ameliorarea condițiilor răniților de pe câmpul de luptă, punând bazele mișcării Crucii Roșii.

Mișcarea Crucii Roșii și Semilunii Roșii are ca scop protejarea vieții și a sănătății, prevenirea și alinarea suferinței umane, fără niciun fel de discriminare bazată pe naționalitate, rasă, religie, clasă socială sau opinii politice.

Organizațiile Crucii Roșii și Semilunii Roșii din întreaga lume acționează ca intermediari neutri și imparțiali pentru a furniza ajutor umanitar și asistență medicală în situații de urgență și dezastre.

Ziua Mondială a Crucii Roșii este marcată printr-o serie de evenimente și activități desfășurate de organizațiile locale și internaționale ale Crucii Roșii.

Acestea includ campanii de conștientizare, evenimente comunitare, expoziții și programe educaționale despre umanitarism și serviciile Crucii Roșii.

În prezent, mișcarea Crucii Roșii și Semilunii Roșii continuă să ofere asistență vitală în situații de conflict armat, dezastre naturale, epidemii și alte situații de urgență umanitară la nivel global.

Organizațiile Crucii Roșii sunt recunoscute pentru eforturile lor de salvare a vieților, de protejare a demnității umane și de promovare a păcii și solidarității.

Ziua Mondială a Crucii Roșii reprezintă o ocazie de a recunoaște importanța umanitarismului și a angajamentului de a ajuta cei aflați în suferință în întreaga lume.

Este, de asemenea, un prilej de a celebra moștenirea lui Henri Dunant și valorile umanitare pe care mișcarea Crucii Roșii le promovează în fiecare zi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate