Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

10-17 septembrie: “Săptămâna Europeană a Sportului 2016”, ediţia a II-a. Evenimente sportive în weekend, la Alba Iulia şi Sebeş

Publicat

DSC_7963În weekend, la Alba Iulia şi Sebeş sunt organizate mai multe evenimente sportive, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. O campanie de promovare „pe două roţi” se va derula începând de sâmbătă în Alba Iulia, iar duminică, în Parcul Arini, vor fi derulate mai multe activităţi sportive la care participarea este liberă, iar organizatorii vor acorda premii.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o iniţiativă a Comisiei Europene, scopul fiind promovarea participării tuturor, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie socială, la activităţi sportive şi fizice. În judetul Alba, promotorul campaniei este Asociația Județeană „Sportul pentru Toți”.

Asadar,  de sâmbătă, 10  septembrie, începând cu ora 10.00, în Alba Iulia se va desfășura o campanie de promovare a Săptămânii Europene a Sportului, „pe două roți” în care voluntarii vor împărți materiale promoționale, diplome, vor antrena copiii în activități.

DSC_8013Duminică, 11 septembrie, în Sebeş, Parcul Arini, începând cu ora 10.30 , se vor organiza activități sportive pentru iubitorii de sport și mișcare în aer liber: tenis de câmp, mini fotbal, tenis de masă, badminton, ştafete, tir cu arcul, darts, sărituri cu mingea etc. Participarea este liberă, înscrierile la activități se fac la fața locului, iar organizatorii vor acorda premii, diplome, materiale promoționale.

Parteneri în desfăşurarea evenimentului sunt Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba, Primăria Municipiului Sebeș, Liceul Sportiv Sebes, Clubul Sportiv Municipal Sebeș.

Anul trecut, la prima ediţie, au participat în cele peste 7.000 de activităţi organizate în toate ţările Uniunii Europene şi alte 5 ţări de pe continent mai bine de 5 milioane de persoane. Aşa cum au toate ţările, şi România şi-a ales 2 ambasadori pentru Săptămâna Europeană a Sportului, două personalităţi ale domeniului, vicecampioana mondială Narcisa Lecuşanu, secretar de stat pentru Sport în MTS, şi Mihai Androhovici, vicepreşedinte al FRST, un specialist în organizarea, inclusiv la nivel regional, pentru Europa de Est, a acţiunilor specifice sportului pentru toţi.

Federaţia Română Sportul pentru Toţi se aşteaptă la participarea a peste 20.000 de oameni la acest eveniment, pentru sprijinirea acestora anunţându-şi disponibilitatea peste 1.000 de voluntari, toţi cei prezenţi la acţiuni, competiţii, întreceri şi alte forme de mişcare fizică specifice răspunzând astfel temei generale a campaniei, aceeaşi ca anul trecut #BeActive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax