Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE va inspecta reţelele de gaze şi energie. Va fi verificată starea instalaţiilor, în teren

Publicat

stalp electric ANRE va inspecta reţelele de gaze şi energie, pentru prima dată de când au fost concesionate către operatorii privaţi. A fost angajată o firmă de consultanţă, iar verificările vor fi făcute la faţa locului, pentru controlarea stării instalaţiilor.

Reţeaua de electricitate şi conductele de gaze au fost concesionate în 2004 pe 49 de ani. Piaţa curentului a fost împărţită în 8 regiuni în care Enel, E.On, CEZ şi Electrica deţin monopolul.

În primăvară, un raport al Curţii de Conturi arăta că pierderi de un miliard de euro din reţele electrice au fost pasate clienţilor în perioada 2010-2013. Potrivit raportului, facturile au fost încărcate atât cu pierderile de curent cât şi cu investiţiile care ar fi trebuit să limiteze aceste pierderi.

Pe piaţa gazelor principalii operatori ai reţelelor de conducte sunt Engie și E.ON Distribuție. Pe lângă faptul că toate aceste instalaţii vor fi verificate, vicepreşedintele ANRE a declarat că ar trebui să existe şi un soi de descentralizare a pieţei energetice.

„Vom pleca de la prima analiză de stare tehnică a reţelelor pe care o facem după 12 ani de când reţelele de distribuţie au fost concesionate de către statul român. Şi distribuţia, şi furnizarea de energie electrică, de gaze, şi alte forme de energie – apă, canal – trebuie să devină un pachet aflat sub autoritatea şi guvernanţa locală,” a declarat Emil Calotă, vicepreşedintele ANRE.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax