Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Apa de ploaie”, vinovată în cazul morții femeii lovite de o creangă în parcul din Aiud. Ce spune Administrația Patrimoniului Local

Publicat

creanga copac Condițiile meteo ar fi de vină pentru decesul femeii din Aiud, potrivit unei note de informare a Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local al Primăriei, înmânată consilierilor locali. În aceasta este precizat faptul că în urma tragicului eveniment s-a desfășurat o anchetă din care reiese că arborele din care a căzut creanga se afla în stare de vegetație normală și nu prezenta crengi uscate. În același notă se menţionează că din cauza ploilor abundente ar fi căzut creanga.

„În data de 04.08.2016 în zona special amenajată pentru fitness a avut loc un tragic accident, mai exact o creangă verde a unui castan s-a rupt și a căzut de la aproximativ 10 metri lovind o persoană aflată pe unui din aparate, aceasta fiind transportată în stare gravă la spital, în prezent fiind derulate investigații desfășurate de organele abilitate în acest sens.

14089267_1045751065538875_3000680252529818471_nServiciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic au procedat la o evaluare a stării arborelui din care s-a desprins creanga care a determinat accidentul și s-a constatat că arborele era în stare de vegetație normală și nu prezenta crengi uscate, fiind un arbore sănătos deci nu prezenta risc vizibil de rupere.

Totodată s-a concluzionat că desprinderea acestei crengi a survenit în urma ploilor abundente din ultima perioadă, fructele (castanele) acumulând o cantitate mare de apă ducând la îngreunarea coronamentului. Condițiile meteo prielnice au dis la mărirea suprafeței foliare care a contribuit la sporirea greutății peste limita de rupere, fenomen care este cunoscut în literatura de specialitate ca și „Summer branch drop” scrie în nota informativă.
Rezultatul anchetei a fost făcut public de consilierul local, Ionela Danciu care spune că „Nici creanga nu a fost vinovată de moartea doamnei profesor. Acestă notă de informare ar trebui să apară pe pagina oficială a SPAPL Aiud. Să citească toți cetățenii, nu doar aleșii locali”.

Reprezentații Serviciului de Administrare a Patrimoniului Aiud mai precizează că pentru o siguranță mai mare în zonă s-a trecut la toaletarea arborilor și au fost montate panouri de atenționare.

14068195_1045751032205545_210724318284816377_nReamintim faptul că accidentul s-a petrecut în data de 4 august, la Aiud. O femeie care făcea sport pe unul dintre aparatele de fitness montate în parcul municipal a ajuns la spital, în comă, după ce creanga unui copac s-a prăbuşit peste ea.

Din ce a spus Ionela Danciu, aiudeanca a fost ulterior transportată cu elicopterul SMURD, pentru îngrijiri de specialitate la o clinică din alt judeţ.

În zonă se aflau mai multe persoane, dar acestea au apucat să se ferească. Martorii au sunat la numărul de urgență 112, iar victima a fost transportată la spitalul municipal Aiud, în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral, cu semne de fractură de bază de craniu. A fost transferată la Spitalul din Alba Iulia, iar mai apoi la Sibiu, unde din nefericire a pierdut lupta pentru viață. Avea 42 de ani şi era profesoară.

VEZI: VIDEO: ACCIDENT stupid în Parcul Municipal Aiud. O femeie, în comă după ce creanga unui copac s-a prăbuşit peste ea. Reacţia unui consilier local

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Florin

    duminică, 21.08.2016 at 15:46

    „Apa de ploaie…” de rasul curcilor!
    Stati putin, nu mortul era de vina ca s-a aflat in locul gresit la momentul nepotrivit ?
    Tara lui Papura Voda…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax