Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autorul imnului PDL, trimis în judecată de DNA pentru fapte de pe vremea când era primar. Mircea Rusu, acuzat că a cerut 10% șpagă de la un om de afaceri

Publicat

Mircea Rusu - FOTO Jurnalul national Fostul primar al comunei mureşene Band, Mircea Rusu, și totodată autorul imnului PDL, folosit acum și de noul PNL, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de un om de afaceri, acuzat de dare de mită şi spălare de bani.

Reprezentanții DNA spun că faptele au fost săvârşite în vara anului 2008, când Mircea Rusu era încă primar. Acesta ar fi cerut unui om de afaceri aproximativ 10% din suma unui contract pe care acesta îl avea cu primăria.
„Inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective”, se precizează într-un comunicat al instituției.

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost atribuit societăţii agreate pe 23 septembrie 2008, iar ulterior, până la data de 14 august, Mircea Rus ar fi primit mită de la Trofin, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 de lei.

Mircea Rusu este un fost cântăreț, cunoscut printre altele drept compozitorul imnului PDL, ”Iarba verde de acasă”, moștenit acum de PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax