Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cristian Pomohaci a contestat, la Mitropolia Ardealului, excluderea sa din preoție. Vrea să se întoarcă în altar

Publicat

pomohaci Fostul preot Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din preoție. El așteaptă acum decizia Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza. Acesta va hotărî dacă Pomohaci se va întoarce sau nu la biserica din localitatea Moșuni, județul Mureș.

Reamintim faptul că preotul Cristian Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent, a fost caterisit, adică eliminat din preoţie, prin decizia Consistoriului Eparhial, instanţa disciplinară şi de judecată din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Vezi și VIDEO: Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit! Decizia Consistoriului Eparhial de la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia poate fi atacată

Potrivit Agerpres, care îl citează pe insperctorul eparhial al Mitropoliei Ardealului, preotul Corneliu Voinea, Cristian Pomohaci a decis să depună apel la decizia de a fi exclus din rândul slujitorilor domnului.

„Cristian Pomohaci a depus apel. Trebuie întâi ca şeful instituţiei să primească toată corespondenţa. A fost plecat la Sinod. Dacă ne-o repartizează, verificăm şi, dacă întruneşte condiţiile pentru a putea fi acceptat, se propune ierarhului aprobarea în lista pentru judecată. Procedura aceasta este”, a declarat preotul Corneliu Voinea.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Mitropolitul Ardealului să respingă cererea lui Pomohaci, inspectorul eparhial Voinea a explicat: „Există dacă nu vine cu alte date. Dar trebuie să i se dea omului dreptul la apărare. Se va analiza şi pe urmă se va analiza în Consistoriu.”

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. prostul

    miercuri, 23.08.2017 at 07:01

    Vrea sa stea din nou in genunchi cu fusta in cap ? Astfel de cretini au stricat biserica mai mult o face diavolul.Oricum, doar ignorantii ii mai cred.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax