Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Federalizarea României, capitala la Alba Iulia și Unirea cu Basarabia. Vezi ce își propun inițiatorii unui proiect promovat pe Facebook

Publicat

Un grup de români care și-au creat și un cont pe Facebook vor federalizarea țării, o capitală la Alba Iulia și Unirea cu Basarabia. Inițiatorii proiectului popularizat pe site-ul de socializare sub denumirea de Cealaltă Capitală susțin că au ajuns deja la 1500 de membri, iar provocarea lor este ca în momentul în care pagina atinge 5.000 de fani să lanseze primul experiment „de open politics“.

„Suntem grupul <Cealaltă capitală> și vrem un nou început pentru România. Avem următoarele propuneri: Capitala la Alba Iulia + Republică Federală + Unirea cu Basarabia + 7 capitale regionale (Timișoara, Cluj, Iași, Chișinău, Craiova, București, Constanța).

<Cealaltă Capitală> este o platformă unde idei politice curajoase pot fi discutate în mod civilizat și constructiv, în deplin respect față de opiniile celorlalți. Comentariile discriminatorii sau de natură extremista nu vor fi acceptate”, se arată pe pagina de Facebook a grupului.

Proiectul a strâns deja peste 1.740 de like-uri, iar nu puțini sunt cei care apreciază inițiativa.

Administratorii grupului susțin că „atunci când vom atinge pragul de 5.000 de membri vom lansa primul experiment de acest fel din România: cu toții vom fi liberi să propunem, să dezbatem și să votăm idei care pot schimba România. Voi veți fi cei care veți decide dacă avem nevoie de o altă capitală sau care ar trebui să fie aceea. Voi veți alege între modelul federal sau cel unitar cu regiuni autonome… voi veți decide dacă unirea cu Republica Moldova este o idee potrivită”.

Citește mai multe pe pagina de Facebook „Cealaltă Capitală”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. happy

    vineri, 21.12.2012 at 19:55

    nu suna prea bine

  2. mihai

    sâmbătă, 22.12.2012 at 11:06

    foarte bine, trebuie promovat acest lucru. Alba Iulia a mai fost capitala Transilvaniei, a fost orasul nr.2 ca importanta in Dacia Romana. Acest lucru se poate pune pe seama „intelepciunii colective” de care au dat dovada cei dinaintea noastra. De exemplu, cea mai blanda clima din Romania si lipsita de extreme ( cu exceptia Deltei Dunarii si litoralului) e in zona aceasta, Alba Iulia – Sebes. Nu ai parte de veri excesiv de calde cum sunt in vestul tarii si in sudul tarii si nici de ierni cu zapada mare. Apoi singura zona din Romania care e ferita de cutremure e aceasta. (jud. Timis are de exemplu cutremure de suprafata, in timp ce in nord (cluj, satu-mare) avem o alta zona seismica in nordul carpatilor orientali. Zona Vrancea afecteaza sudul si estul Romaniei. In concluzie pot fi data explicatii stiintifice, culturale, istorice si chiar economice pentru ca Alba Iulia sa fie capitala Transilvaniei.

  3. Aurelian

    duminică, 23.12.2012 at 22:02

    Lumea se misca, Scotia are semnat de Regina Marii Britanii, Decretul Regal, de referendum pentru independenta, Catalonia are prevazut pentru 2014 sa faca referendumul pentru independenta. Desi imi miroasa de la o posta a provocare, DGIA, prin Actiunea Generala „Ghimpele”, ca vrea sa-si justifice existenta facand provocari, si vrea sa preintampine independenta Transilvaniei, o asemenea actiune este salutara, ca nu poate fii controlata in totalitate(din lipsa acuta de inteligenta la spionajul si contraspionajul militar roman), si scapa de sub control, cum s-a intamplat si cu Laslo Tökes. Inevitabil vor fii sacrificatii niste „visatori”, dar procesul istoric al independentei Transilvaniei, poate fii doar intarziat, si nu anihilat! Indiferent cu ce ganduri ati pornit, „Succes tinerilor”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate