|

FOTO: Elevi de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia participă la tabăra de instruire organizată de Statul Major al Forțelor Terestre, la Stâna de Vale

13502070_592171067623887_854072468020807088_nElevii claselor a XI-a de la Colegiul Național Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia participă la Tabăra de instruire, organizată la Stâna de Vale, județul Bihor, de Statul Major al Forțelor Terestre. Până în 29 iunie, elevii militari vor putea astfel să-şi îmbunătăţească deprinderile practic-aplicative însușite pe parcursul orelor de pregătire militară.

,,Mai bine ne rătăcim prin pădure decât fără pădure” – în tabăra de instrucție de la Stâna de Vale am învățat cu toții sensul acestei expresii, transmit reprezentanții unității de învățământ.

„După un drum lung, am ajuns în inima munților, în mijlocul unei naturi primitoare, unde calmul serilor răcoroase de vară ne-a încântat. Deşteptarea e la ora 7 şi, în ciuda faptului că e vacanță, nimeni nu se plânge că ne trezim prea devreme.

Instructorii noştri ne-au întâmpinat sâmbătă dimineața cu voie bună şi dorința de a ne împărtăşi cunoştințele pe care şi le-au însuşit în ani de muncă și experiență.

Organizați pe plutoane, sub comanda instructorilor, am început să mărşăluim pe potecile din împrejurimi. Am învățat să ne construim adăpost cu materialele pe care ni le oferă pădurea, să oferim primul ajutor, să identificăm metode de camuflaj, să ne orientăm în teren în cadrul cursurilor de topografie și să ne însușim cunoștințele pentru diferite arme. Dar, poate cel mai important este că am învățat ce înseamnă munca în echipă.

Duminică seara a fost organizat un foc de tabără, pentru că aici utilul se îmbină cu plăcutul şi după instruire programul este la dispoziția elevilor. În timpul liber sunt organizate drumeții sub îndrumarea d-lui cpt. Rusu Lucian, plt. maj. Radu Adrian și plt. adj. Ioica Sorin. Cu siguranță toți vom pleca de aici cu satisfacția lucrului bine făcut şi cu un bagaj de cunoştințe mult îmbogățit”, povestește  elevul caporal Ioana Argatu.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=503239avatar Publicat de pe 28 iunie 2016
Publicat în ACTUALITATE, Educatie.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • viorel: Vorbiti ca sa va aflati in treaba , lucrurile nu au fost chiar asa Filipescu ala e o **** ***** care il...
  • Carneala ilie: Sofer cat b caut de lucru
  • Ion: Ianuarie 39 lei. Februarie 56 lei. Martie 73 lei..Ori ei sunt batuti in cap ori noi ca ii lasam sa isi bata joc...
  • Pentru tinerii antrepernori: Proiectul trebuie sa îl ai deja făcut de mult ,nu acum când ai auzit de acești bani sa...
  • Alin: În parcare sus la Parcul dendrologic circula 2 vulpi printre mașini

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI