Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tinerii liberali din Alba, în excursie de documentare la vila familiei Brătianu de la Ştefăneşti, în judeţul Argeş

Publicat

Jpeg Tinerii liberali din Alba, alături de copreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Adrian Teban au fost în excursie de documentare în judeţul Argeş, la vila familiei Brătianu de la Ştefăneşti. Acțiunea s-a dorit a fi o continuare a evenimentelor care au marcat împlinirea, în 24 mai, a 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.

Vila Florica a fost construită de Ion şi de Ionel Brătianu și este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti ale ţării. La Vila Florica (azi transformată în muzeu și deschisă pentru vizitatori), s-au luat unele dintre cele mai importante decizii politice pentru România, decizii care au influența evoluția țării la finalul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului trecut.

Domeniul Florica, denumit în memoria primei fiice a familiei Brătianu, a fost inclusiv loc de convalescenţă pentru Regele Carol I. Vila este rezultatul transformării unei case gândite pentru administrarea moşiei, într-o impresionantă reşedinţă boierească. Ion Brătianu şi Ion I.C. Brătianu, cei care au realizat vila si dependințele de pe domeniul de la Florica, au fost doi dintre oamenii politici care au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne şi, totodată, doi pasionaţi constructori (în special Ionel – Ion I. C. Brătianu – care, de altfel, era de profesie inginer). Ion Brătianu a fost, printre altele, prim-ministrul României în timpul războiului de independență (1877-1878), iar fiului său cel mare, Ion. I. C. Brătianu (și el prim-ministru al țării în mai multe rânduri), istoria acestui neam îi datorează, tot după un război, Unirea din 1918 şi numeroase reforme care au stat la baza democraţiei și dezvoltării României în perioada interbelică.

În cea de a doua zi de excursie s-a vizitat un alt loc important de cultură românească, Muzeul Golești. Înființat în 1939, de către regele Carol al II-lea, sub numele de „Muzeul Dinicu Golescu”, acest așezământ de cultură s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expoziții care prezintă atât istoria impresionantă a familiei Golescu (o familie de boieri patrioți care s-au implicat puternic în evenimente majore ale istoriei Țării Românești din prima jumătate a secolului al XIX-lea), cât și istoria culturii și civilizației tradiționale românești.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax