Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Model nou pentru cartea de identitate a vehiculului. Modificarea ar putea duce la eliminarea a două taxe auto

Publicat

În acest an s-ar putea schimba modelul cărţii de identitate a vehicului. Reprezentanţii Registrului Auto Român îşi propun, ca noul model să fie înlocuit cu o variantă îmbunătăţită, respectiv să cuprindă mai multe elemente tehnice care în prezent lipsesc de pe document. Noua cartea de identitate a vehiculului va duce automat şi la dispariţia a cel puţin două taxe, respectiv de înregistrare naţională pentru dealeri şi de anulare a cărţii de identitate, mai spun reprezentanţii RAR.

Cartea de identitate a vehiculuilui este un document obligatoriu în România, care a fost adaptat ultima dată în 1993, dar potrivit directorului RAR, Flaviu Câmpeanu este „primitiv” şi nu mai reflectă cerinţele tehnice referitoare la vehicul. Se doreşte ca modelul cărţii de identitate a vehicului să fie „o oglindă a certificatului de omologare european” care va conţine chiar şi tipul suspensiei.

Unul dintre neajunsurile documentului în forma actuală este că nu prezintă norma de poluare în varianta Directivei europene, cu codificarea completă, iar noua variantă şi va conţine mai multe elemente tehnice care lipsesc în prezent şi care încurcă şoferii la controalele în trafic din străinătate.

Cărţile se vor schimba treptat, iar preţul nu va fi diferit faţă de cel prezent foarte mult. Reprezentanţii RAR susţin că va fi chiar mai mic, pentru că va avea altă dinamică şi altă structură.

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) este documentul eliberat de RAR care atestă dreptul de proprietate asupra vehiculului şi conţine datele tehnice şi de identificare ale acestuia.

sursa: mediafax.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax