Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 4 septembrie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

munti 2 meteo Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 21 august – 4 septembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vor fi variaţii de temperatură, cu intervale de vreme mai caldă şi mai răcoroasă. Vor fi ploi pe arii extinse și însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua și se vor restrânge ca arie.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă din prima zi de prognoză, când media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va încălzi până în data de 27 august, când se va înregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scădere treptată până la sfârșitul intervalului de prognoză, când mediile se vor situa în jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 14 grade în prima zi a intervalului, până la o medie de 8 grade în data de 23 august, iar până în data de 25 august variațiile vor fi nesemnificative. Va urma o creștere până la medii nocturne în jurul a 13 grade, în data de 28 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii august, apoi minimele termice vor fi în scădere până la valori medii de 11 – 12 grade, la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză.

Vor fi averse pe arii extinse și însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua și se vor restrânge ca arie. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariție a acestora va fi după data de 30 august.

În Dobrogea și pe litoral, în primele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la medii în jurul a 30 de grade, până la 24 – 25 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât mediile maximelor vor fi de 28 – 29 de grade. Spre sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară până spre medii ale valorilor diurne de 26 – 27 de grade. Minimele termice vor fi în scădere până în data de 23 august, de la medii în jurul a 19 grade, până spre 15 – 16 grade, apoi vor crește din nou, iar media se va situa în jurul valorii de 18 grade.

În primele două zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere în intervalul 30 august – 2 septembrie.

La munte, până în data de 23 august vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, de la o medie în jurul a 11 grade, până la valori medii de 5 – 6 grade. Va urma o creștere spre valori medii de 11 – 12 grade, iar apoi, până la sfârșitul intervalului, o scădere spre minime, în medie, de 8 – 9 grade.

În primele două zile vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Condiții de ploaie vor fi și în a doua saptamână, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august – 2 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax